Tillbaka till menyerna

Test

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 897 Kcal

  • Tisdag - 730 Kcal

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.3 gram

Fett: 38.7 gram

Protein: 65.5 gram

Energi: 813.4 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Måndag lunch 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Måndag middag 313 Kcal

    Kycklingsoppa med sobanudlar

    Kycklingsoppa som blir lite matigare av sobanudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Skär paprika i tärningar. Skär purjolök i tunna skivor.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn kyckling tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Tillsätt paprika, purjolök, curry, vatten och grädde.
    • Smula i buljongtärningen.  Finhacka persilja och blanda ner tillsammans med nudlar. Låt koka ihop 5 min.
    • Blanda ner tomater och servera soppan i skålar.  Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 313 Kcal

    Kycklingsoppa med sobanudlar

    Kycklingsoppa som blir lite matigare av sobanudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Skär paprika i tärningar. Skär purjolök i tunna skivor.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn kyckling tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Tillsätt paprika, purjolök, curry, vatten och grädde.
    • Smula i buljongtärningen.  Finhacka persilja och blanda ner tillsammans med nudlar. Låt koka ihop 5 min.
    • Blanda ner tomater och servera soppan i skålar.  Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk smör
Frukt/grönt
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 st avokado
  • 40 g blandad sallad
  • 12 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 0.75 st paprika
  • 5 cm purjolök
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 150 g broccoli
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 2 msk Aioli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g varmrökt lax
  • 250 g kycklingfilé
  • 400 g fryst torskrygg
  • 1 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 1.5 tsk curry
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk persilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 msk färsk koriander
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 50 g sobanudlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.