Tillbaka till menyerna

Test

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49 gram

Fett: 34.3 gram

Protein: 48 gram

Energi: 713 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Måndag lunch 435 Kcal

    Utflyktsmat - Ägghack med tonfisk

    Snabb och lättlagad ägghack med tonfisk, passar perfekt att ta med som matlåda och kan ätas kall. Här kan man välja valfria färska örter som exempelvis gräslök istället för dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 100 g tonfisk i vatten

    Gör så här

    • Koka äggen 6 minuter.
    • Skala och hacka dem grovt.
    • Blanda ägghacket med majonnäs, gräddfil och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela röran salladsblad och servera med tonfisk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 100 g tonfisk i vatten

    Måndag middag 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås
  • Tisdag frukost 180 Kcal

    Lila smoothie

    En härlig lila smoothie där paprika gör sig bra tillsammans med frukt och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 180 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och banan och lägg ner i en blender.
    • Skär paprika i bitar och lägg ner tillsammans med blåbär och hallon.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Tisdag middag 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Onsdag lunch 412 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    En favoritsmaksättning på omelett!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st paprika valfri färg
    • 2 tsk smör
    • 30 gram skinka
    • 30 g skivad ost
    • 1 msk persilja
    • 2 dl rucola
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner tunt och skär paprika i små tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner och paprika någon minut. Strö på salt och peppar. Häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.  Lägg på ost och skinka.
    • Hacka persiljan. Lägg upp omeletten på en tallrik och strö på persilja. Servera med sallad och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st paprika valfri färg
    • 2 tsk smör
    • 30 gram skinka
    • 30 g skivad ost
    • 1 msk persilja
    • 2 dl rucola
    • 4 st cocktailtomat

    Onsdag middag 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Torsdag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Torsdag lunch 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Torsdag middag 359 Kcal

    Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    Härliga smaker med råvaror som man ofta hittar på kampanjpris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i tärningar och lägg dem i en liten långpanna.
    • Dela brysselkålen, hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Strö ut alltsammans på plåten. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Blanda om. Rosta blandningen i ugnen i cirka 20 minuter. Rör eventuellt om någon gång.
    • Hetta under tiden upp en torr stekpanna och rosta valnötterna under omrörning i någon minut. Ringla över honungen och krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
    • Skär äpplet i skivor. Strö skivorna och granatäppelkärnorna över de varma rotfrukterna och lägg spenatbladen runt om.
    • Strö över nötterna och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
  • Fredag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Fredag middag 319 Kcal

    Renskavsgryta med tomater

    En varm kryddig renskavsgryta med krossade tomater och champinjoner i. Servera grytan med en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skiva svampen och rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök och vitlök.
    • Lägg ner renskaven och rör om hela tiden tills skaven har delat på sig.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på tomaterna och låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt örter och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil
  • Lördag frukost 232 Kcal

    Havregrynsgröt med valnötter och bär

    En stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Lägg havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och sjud i 3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med hackade valnötter, blåbär och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor
  • Söndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Söndag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 4 msk gräddfil
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 3 tsk smör
  • 30 g skivad ost
  • 3.5 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 129 g keso
Frukt/grönt
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 6 st salladsblad
  • 7 klyfta vitlök
  • 6 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st apelsin
  • 1.5 st banan
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 3 st gul lök
  • 1 st squash
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 8 dl blandsallad
  • 1 st avokado
  • 1 st kiwi
  • 130 g mango (fryst)
  • 110 g spenat
  • 15 st champinjoner
  • 0.25 st paprika valfri färg
  • 2 dl rucola
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 dl hallon
  • 250 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 2 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st sötpotatis
  • 150 g brysselkål
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.5 st granatäpple
  • 1.5 dl blåbär
  • 75 g skogschampinjoner
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 2 msk purjolök
  • 1 st citron
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st broccolistånd
  • 3 dl vitkål
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl gurka inlagd
  • 100 gram Blandade bär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 100 g tonfisk i vatten
  • 300 g kycklingfilé
  • 1100 g nötfärs
  • 30 gram skinka
  • 200 g renskav
  • 140 g tonfisk
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk färsk dill
  • 1 msk ketjap manis
  • 4.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 nypa chiliflakes
  • 5 msk persilja
  • 5 msk mynta
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 krm Srirachasås
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 krm salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 msk färsk basilika
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 7 tsk olivolja
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 2 msk valnötter
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 300 g krossade tomater
  • 1 dl havregryn
  • 4 st valnöt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.