Tillbaka till menyerna

Test

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 644 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 249 Kcal

      Linfröfrallor med tranbär

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.5 gram

Fett: 39.9 gram

Protein: 42.4 gram

Energi: 643.9 kcal

  • Måndag lunch 249 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g gram rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Måndag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.
Mejeri
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
Övrigt
  • 25 g gram rapsolja
Torrvaror
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 2.75 dl havregryn
  • 1 dl dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 3 msk torkade tranbär
  • 1 tsk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm brödkrydda
  • 0.5 tsk salt
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
Frukt/grönt
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st rödlök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!