Tillbaka till menyerna

Test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 613 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 613 Kcal

      Pinjenötsbiffar med quinoasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 480 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.5 gram

Fett: 22.5 gram

Protein: 41.8 gram

Energi: 491 kcal

  • Måndag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Tisdag middag 613 Kcal

    Pinjenötsbiffar med quinoasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 613 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pinjenötsbiffar
    • 500 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 0.2 kvist färsk persilja
    Quinoasallad
    • 2 dl quinoa
    • 1 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka först quinoa 13 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg quinoa i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och grönsaker några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt quinoa, mozzarella och persilja och blanda om.
    • Dra av från värmen och håll varmt.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar och stek 3 minuter per sida i smör.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter till.
    • Lägg upp den varma quinoasalladen på salladsblad och servera med biffarna.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pinjenötsbiffar
    • 500 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 0.2 kvist färsk persilja
    Quinoasallad
    • 2 dl quinoa
    • 1 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 st salladsblad
  • Torsdag middag 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 paket saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 paket saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost
  • Fredag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Lördag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1150 g kycklingfilé
  • 500 g nötfärs
  • 2 st ägg
Frukt/grönt
  • 3 st morot
  • 1.5 st purjolök
  • 1.5 st spetspaprika
  • 3 st squash
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st lime
  • 1 st rödlök
  • 1 st gul paprika
  • 1.5 st röd paprika
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 100 g sparris
  • 30 g rucola
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 150 g cashewnötter
  • 1.5 tsk honung
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 dl quinoa
Kryddor/smaksättare
  • 15 msk teriyakisås
  • 6 msk mynta
  • 0.2 kvist färsk persilja
  • 2 msk persilja
  • 1 paket saffran
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 120 g tärnad mozzarella
  • 6 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 2 msk riven parmesanost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!