Tillbaka till menyerna

Test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 646 Kcal

    • Frukost - 182 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 464 Kcal

      Glutenfri hallon- och rabarberpaj

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: -6.3 gram

Fett: 44.7 gram

Protein: 17.1 gram

Energi: 646.4 kcal

  • Måndag frukost 182 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

    Måndag dessert 464 Kcal

    Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -18 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl Hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajskalet i en pajform. Häll på frusna hallon.
    • Skala rabarber och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rabarber tillsammans med sukrin gold i några minuter. Häll rabarber över hallonen.
    • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål och smula över pajen.
    • Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.
Torrvaror
  • 5 dl havrekärnor
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl dl solrosfrön
  • 4 msk mandel
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 50 g mandelspån
Övrigt
  • 5 tsk flytande honung
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2.5 dl Hallon (frysta)
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk kanel
Frukt/grönt
  • 7 st rabarberstänger
Mejeri
  • 1 msk msk smör
  • 125 g smör
  • 4 dl vaniljsås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!