Tillbaka till menyerna

Test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1534 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Nyponfrallor med dadlar och valnötter - 12 frallor

    • Lunch - 324 Kcal

      Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål - 310 Kcal

      Solgul smoothie - 1 portion

    • Dessert - 276 Kcal

      Färska jordgubbar med mascarponecréme

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 141.9 gram

Fett: 71.3 gram

Protein: 75.6 gram

Energi: 1534.3 kcal

  • Måndag frukost 229 Kcal

    Nyponfrallor med dadlar och valnötter - 12 frallor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl dl vatten
    • 8 dl dl havremjöl
    • 2.5 dl dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjö
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Skiva de urkärnade dadlarna och blötlägg i ½ deciliter vatten.
    • Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå i några minuter. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka valnötter.
    • Toppa bullarna med havregryn och de hackade valnötter. Låt jäsa under bakduk i minst i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 175 grader 30 minuter innan gräddning så hinner den bli varm.
    • Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna på galler under bakduk.

    Måndag lunch 324 Kcal

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 paket saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    Basrecept Ratatouille:

    • Skär lök, och paprika i bitar. Skala och skär morötter och selleri i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Strö på kryddor och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra i 10 minuter.

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar:

    • Värm ratatouillen och tillsätt saffran, kanel, och kokosmjölk .
    • Låt koka några minuter. Lägg ner kräftstjärtar.
    • Lägg spenat på ett fat och häll över ratatouillen.
    • Toppa med dillkvistar och servera

    Måndag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Måndag mellanmål 310 Kcal

    Solgul smoothie - 1 portion

    Måndag dessert 276 Kcal

    Färska jordgubbar med mascarponecréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g mascarponeost
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk msk sukrin melis
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)

    Gör så här

    • Lägg mascarpone i en skål. Vispa grädde med sukrin melis och vaniljpulver och blanda ner i skålen med mascarpone. Servera med färsk jordgubbar.
Torrvaror
  • 8 st torkade dadlar
  • 8 dl dl havremjöl
  • 2.5 dl dl bovetemjöl
  • 1 dl nyponskalsmjö
  • 3 msk psylliumhusk
  • 1.1 dl havregryn
  • 1 msk msk valnötter
  • 3 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 1 msk msk sukrin melis
Mejeri
  • 25 g färsk jäst
  • 1 tsk tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 2 dl havremjölk
  • 75 g mascarponeost
  • 0.5 dl grädde
Övrigt
  • 8 dl dl vatten
  • 4 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk salt
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 paket saffran
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
  • 0.1 tsk gurkmeja
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 st gul lök
Frukt/grönt
  • 1 st röd paprika
  • 2 st morot
  • 150 g rotselleri
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 3 dl babyspenat
  • dillkvistar
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st mango
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 250 g jordgubbar (färska)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 130 g kräftstjärtar
  • 300 g högrevsburgare

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!