Tillbaka till menyerna

SUS 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 772 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 181 Kcal

      Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 495 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 181 Kcal

      Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    • Middag - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 516 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag - 397 Kcal

      Asiatisk biff med inlagda grönsaker och korianderpesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 420 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 579 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 197 Kcal

      Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    • Middag - 382 Kcal

      Medelhavsgryta med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 552 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 197 Kcal

      Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    • Middag - 356 Kcal

      Entrecote med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 773 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Middag - 540 Kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.1 gram

Fett: 54.5 gram

Protein: 38.3 gram

Energi: 586.7 kcal

  • Måndag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Måndag lunch 181 Kcal

    Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron
  • Tisdag lunch 181 Kcal

    Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Tisdag middag 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Onsdag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 397 Kcal

    Asiatisk biff med inlagda grönsaker och korianderpesto

    Tillaga en smakrik asiatisk biff tillsammans med inlagda grönsaker och korianderpesto. Laga en extra portion och spara till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 159 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 1 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Inlagda grönsaker
    • 3 st morot
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 2 msk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 krm salt
    • 0.5 st grön chili
    • 10 gram rostade sesamfrön
    Korianderpesto
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 dl olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Skär grönsakerna i stavar och lägg i en skål.
    • Tillsätt honung, vinäger, salt och chili och blanda om ordentligt.
    • Strö över rostade sesamfrön.
    • Ställ grönsakerna i kylen.
    • Lägg alla ingredienser till peston, utom oljan,  i en matberedare och kör i någon minut.
    • Häll på olivolja och smaka av med salt, peppar och ev chili.
    • Ställ kallt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Putsa köttet fritt från senor och lägg den i en ugnsform.
    • Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet.
    • Ställ in i ugnen i ca 25 minuter eller tills köttet är lagom rosa inuti.
    • Använd gärna en termometer och ta ut köttet när det visar 55-60 grader.
    • Linda in köttet i ugnsfolie och låt det vila i några minuter.
    • Skiva upp köttet och servera med de inlagda grönsakerna och korianderpeston.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 1 msk färsk ingefära
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Inlagda grönsaker
    • 3 st morot
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 2 msk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 1 krm salt
    • 0.5 st grön chili
    • 10 gram rostade sesamfrön
    Korianderpesto
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 dl olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
  • Torsdag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Fredag lunch 197 Kcal

    Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 197 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta ur fruktköttet, lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med ärter, purjolök, vitlök, olja och buljongpulver.
    • Mixa ihop till en jämn massa.
    • Rör ner vatten till önskad konsistens och limesaft.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär gurkan i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka koriander och blanda ner i skålen tillsammans med limesaft.
    • Servera soppan i skål och toppa med gurksalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Fredag middag 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
  • Lördag lunch 197 Kcal

    Raw ärtsoppa med gurk-och koriandersallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 197 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta ur fruktköttet, lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med ärter, purjolök, vitlök, olja och buljongpulver.
    • Mixa ihop till en jämn massa.
    • Rör ner vatten till önskad konsistens och limesaft.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär gurkan i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka koriander och blanda ner i skålen tillsammans med limesaft.
    • Servera soppan i skål och toppa med gurksalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st avokado
    • 3 dl frysta ärtor
    • 4 msk purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk grönsaksbuljongpulver
    • 8 dl vatten
    Gurk – och koriandersallad
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 3 tsk limesaft

    Lördag middag 356 Kcal

    Entrecote med tomatsallad

    En fräsch somrig måltid att bjuda familjen på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn entrecote några minuter per sida och krydda med salt och peppar.
    • Skiva tomaten och lägg på en tallrik.
    • Ringla över olivolja och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Toppa med persilja och servera med köttet.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja
  • Söndag lunch 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Söndag middag 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 350 g fryst torskrygg
  • 4 skivor serranoskinka
  • 600 g rostbiff
  • 400 g nötfärs
  • 1000 g räkor med skal
  • 150 g entrecote
  • 100 g chorizo
  • 600 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 4.5 st gul lök
  • 12 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.75 st squash
  • 4.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 1.5 st citron
  • 6 styck tomat
  • 1 msk färsk ingefära
  • 3 st morot
  • 150 g sockerärtor
  • 1.5 st gurka
  • 0.5 st grön chili
  • 9 tsk limesaft
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 4 st avokado
  • 6 dl frysta ärtor
  • 9 msk purjolök
  • 1 st palsternacka
  • 400 g körsbärstomater
  • 150 g haricots verts
  • 1 st bifftomat
  • 1 st grön sparris
Torrvaror
  • 17.25 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 10 gram rostade sesamfrön
  • 1 dl cashewnötter
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 st dillkvistar
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk grön pesto
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 2 kruka färsk koriander
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 4 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 tsk torkade örter
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 tsk fiskfond
Mejeri
  • 3 dl grädde
  • 150 g halloumi
  • 6 msk riven parmesanost
  • 1 dl gräddfil
  • 3 tsk smör
  • 400 g färskost med vitlök
Övrigt
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 msk korianderfrön
  • 3 msk honung
  • 1 dl gurka inlagd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!