Tillbaka till menyerna

Sopp vecka

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 499 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 237 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 440 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 150 Kcal

      Pak choisoppa med nudlar – 2 portioner

    • Middag - 290 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 535 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån - 4 portioner

    • Middag - 200 Kcal

      Grönsakssoppa med senap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 262 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.3 gram

Fett: 22.4 gram

Protein: 20.4 gram

Energi: 433.8 kcal

  • Måndag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st Broccolihuvud
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Måndag middag 237 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl dl vatten
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

     

  • Tisdag lunch 150 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar – 2 portioner

    Tisdag middag 290 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost – 2 portioner

  • Onsdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån - 4 portioner

    Onsdag middag 200 Kcal

    Grönsakssoppa med senap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 msk msk smör
    • 0.25 klyfta riven vitlök
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk senap
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl dl vatten
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 20 g grönkål

    Gör så här

    • Skala och hacka lök. Hetta upp en kastrull med smör eller olivolja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, senap och kryddor. Häll på vatten och låt koka ihop 5 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och servera.
  • Torsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st Broccolihuvud
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.
Frukt/grönt
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 2 st Broccolihuvud
  • 350 g broccoli
  • 1 st citron
  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 st snackspaprika
  • 0.5 st gurka
  • dillkvistar
  • 50 g shiitakesvamp
  • 1.5 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • citrongräs
  • 125 g pak choi
  • 75 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 2 msk msk färsk koriander
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 6 st kvisttomat
  • 4 st morot
  • 0.25 klyfta riven vitlök
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 20 g grönkål
  • 3.75 st gul lök
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 6 tsk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 100 g sjögräsnudlar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk pumpakärnor
  • 6 st torkade dadlar
  • 50 g mandelspån
Övrigt
  • 39 dl dl vatten
  • 1 tsk fisksås
  • 3 tsk flytande honung
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
Kryddor/smaksättare
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk lantbuljongpulver
  • krm oregano
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk oregano
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 200 g fetaost
  • 0.5 msk msk smör

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!