Tillbaka till menyerna

Sopp vecka

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 499 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 237 Kcal

      Budget - Blomkålssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 164 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 164 Kcal

      Pak choisoppa med nudlar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 495 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 161 Kcal

      Grönsakssoppa med senap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 262 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.1 gram

Fett: 17.6 gram

Protein: 15.6 gram

Energi: 355 kcal

  • Måndag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Måndag middag 237 Kcal

    Budget - Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 0 dillkvistar
  • Tisdag lunch 164 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Dela de stora svamparna.
    • Skala och hacka vitlök, chili och salladslök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svamp, vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten, ketjap manis och fisksås.
    • Dela citrongrässtjälken och lägg ner i soppan.
    • Skiva pak choi, minimajs och sockerärter och lägg ner i grytan.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över färsk koriander och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
  • Onsdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Onsdag middag 161 Kcal

    Grönsakssoppa med senap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 161 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk senap
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkålsbuketter
    • 2 cm purjolök
    • 20 g grönkål

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, senap och kryddor. Häll på vatten och låt koka ihop 5 minuter.
    • Dela blomkål och broccoli i små buketter och strimla purjolöken och grönkål.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt koka några minuter innan servering.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk senap
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkålsbuketter
    • 2 cm purjolök
    • 20 g grönkål
  • Torsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 6 klyfta vitlök
  • 2.75 st gul lök
  • 2 st broccolistånd
  • 300 g broccoli
  • 1 st citron
  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 st snackspaprika
  • 0.5 st gurka
  • 50 g shiitakesvamp
  • 1.5 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • 1 st citrongräs
  • 125 g pak choi
  • 75 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 6 st kvisttomat
  • 4 st morot
  • 100 g blomkålsbuketter
  • 2 cm purjolök
  • 20 g grönkål
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 100 g sjögräsnudlar
  • 6 st torkade dadlar
  • 2 tsk flytande honung
  • 50 g mandelspån
Kryddor/smaksättare
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • dillkvistar
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 tsk lantbuljongpulver
  • 1 oregano
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm örtagårdskrydda
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk smör
Övrigt
  • 1 msk senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!