Tillbaka till menyerna

Septembervecka

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 876 Kcal

  • Tisdag - 876 Kcal

  • Onsdag - 876 Kcal

  • Torsdag - 630 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingpaj med champinjoner

      630 kcal

      Kycklingpaj med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 630 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingpaj med champinjoner

      630 kcal

      Kycklingpaj med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.4 gram

Fett: 48 gram

Protein: 48.3 gram

Energi: 777.6 kcal

  • Måndag middag 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Tisdag middag 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Onsdag middag 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Torsdag middag 630 Kcal

    Kycklingpaj med champinjoner

    En smakrik och krämig paj som passar utmärkt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 st grillad kyckling
    • 1 st paprika
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 st färska champinjoner
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bladspenat
    • 1 dl riven ost
    Äggstanning
    • 2 st ägg
    • 2 dl keso, 4%
    • 0.5 dl persilja
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    Tillbehör
    • 200 g cocktailtomater
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare.
    • Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg.
    • Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.
    • Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen.
    • Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 185 grader.
    • Rensa kycklingen och dela i medelstora bitar.
    • Hacka paprika i bitar och skär champinjonerna i klyftor.
    • Strimla purjolök och skala och riv vitlök.
    • Hetta upp olja i en stekpanna med och stek paprika, purjolök, champinjoner och vitlök.
    • Tillsätt grädde, hönsbuljongtärning, tomatpuré, srirashasås, salt och peppar.
    • Låt puttra på svag värme i 3 minuter.
    • Finhacka persilja.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner keso, persilja, provencale örtkrydda.
    • Häll sedan ner grönsaksblandningen och rör ihop.
    • Lägg spenatbladen i botten på pajskalet.
    • Lägg över kycklingen och häll i äggstanningen.
    • Toppa med riven ost och ställ i ugnen i 25-30 minuter.
    • Dekorera pajen med persilja och servera tillsammans med cocktailtomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 st grillad kyckling
    • 1 st paprika
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 st färska champinjoner
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bladspenat
    • 1 dl riven ost
    Äggstanning
    • 2 st ägg
    • 2 dl keso, 4%
    • 0.5 dl persilja
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    Tillbehör
    • 200 g cocktailtomater
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 msk färsk persilja
  • Fredag middag 630 Kcal

    Kycklingpaj med champinjoner

    En smakrik och krämig paj som passar utmärkt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 st grillad kyckling
    • 1 st paprika
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 st färska champinjoner
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bladspenat
    • 1 dl riven ost
    Äggstanning
    • 2 st ägg
    • 2 dl keso, 4%
    • 0.5 dl persilja
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    Tillbehör
    • 200 g cocktailtomater
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare.
    • Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg.
    • Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.
    • Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen.
    • Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 185 grader.
    • Rensa kycklingen och dela i medelstora bitar.
    • Hacka paprika i bitar och skär champinjonerna i klyftor.
    • Strimla purjolök och skala och riv vitlök.
    • Hetta upp olja i en stekpanna med och stek paprika, purjolök, champinjoner och vitlök.
    • Tillsätt grädde, hönsbuljongtärning, tomatpuré, srirashasås, salt och peppar.
    • Låt puttra på svag värme i 3 minuter.
    • Finhacka persilja.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner keso, persilja, provencale örtkrydda.
    • Häll sedan ner grönsaksblandningen och rör ihop.
    • Lägg spenatbladen i botten på pajskalet.
    • Lägg över kycklingen och häll i äggstanningen.
    • Toppa med riven ost och ställ i ugnen i 25-30 minuter.
    • Dekorera pajen med persilja och servera tillsammans med cocktailtomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 st grillad kyckling
    • 1 st paprika
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 st färska champinjoner
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g bladspenat
    • 1 dl riven ost
    Äggstanning
    • 2 st ägg
    • 2 dl keso, 4%
    • 0.5 dl persilja
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    Tillbehör
    • 200 g cocktailtomater
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 msk färsk persilja
Torrvaror
  • 1 dl svart råris
  • 1 msk olivolja
  • 4 st torkade aprikoser
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
Frukt/grönt
  • 0.5 st rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 0.25 st squash
  • 100 g svartkål
  • 1 st paprika
  • 0.5 st purjolök
  • 5 st färska champinjoner
  • 25 g bladspenat
  • 200 g cocktailtomater
  • 25 g rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g laxfilé
  • 3 st ägg
  • 1 st grillad kyckling
Mejeri
  • 50 g halloumi
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl keso, 4%
Övrigt
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk salt
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk srirachasås
  • 0.5 dl persilja
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • 2 msk färsk persilja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.