Tillbaka till menyerna

September vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 110 Kcal

      Keso med jordgubbar

    • Middag - 461 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 462 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 110 Kcal

      Keso med jordgubbar

    • Middag - 352 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 598 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 598 Kcal

      Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 340 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 556 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 319 Kcal

      Västerbottenpizza med salami

    • Mellanmål

    • Dessert - 238 Kcal

      Bär med vit chokladkräm

  • Lördag - 1241 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Mellanmål

    • Dessert - 548 Kcal

      Toscakaka

  • Söndag - 685 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 685 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.9 gram

Fett: 40.9 gram

Protein: 30.5 gram

Energi: 636.1 kcal

  • Måndag lunch 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Måndag middag 461 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Servera på en skiva stekt surdegsbröd eller lägg salladen direkt på en tallrik. 1 skiva surdegsbröd är c:a 140 kcal!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 461 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 8 st cocktailtomat
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0.1 st rödlök
    • 2 msk färsk basilika
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Dela cocktailtomater.
    • Lägg i en skål och blanda ner olivolja, balsamico, kryddor och färsk basilika.
    • Skär mozzarellan i bitar och lägg på en tallrik eller på ett stekt surdegsbröd.
    • Bred över lite pesto och strö på salt och peppar.
    • Lägg på tomatsalladen och dekorera med hackad rödlök och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 8 st cocktailtomat
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0.1 st rödlök
    • 2 msk färsk basilika
    Dekoration
    • 0 basilikablad
  • Tisdag lunch 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Tisdag middag 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
  • Onsdag middag 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
  • Torsdag middag 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag middag 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Fredag dessert 238 Kcal

    Bär med vit chokladkräm

    Härliga smaker av fräsch kiwi och söt vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss

    Gör så här

    • Skär chokladen i bitar och lägg ner i en skål. Smält chokladen i mikron och blanda ner Philadelphiaost.
    • Skala och skär kiwin i bitar. Spar några skivor till dekoration. Lägg tillsammans med hallon på ett fat och klicka på vit chokladcréme. Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss
  • Lördag middag 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Lördag dessert 548 Kcal

    Toscakaka

    Saftig toscakaka perfekt till fikat under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 548 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    Toscatäcke
    • 3 dl kokosskivor
    • 0.5 dl agavesirap
    • 2 dl mandelspån
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
    • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
    • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform (24 cm) med avtagbar kant.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden toscatäcket genom att värma alla ingredienser i en kastrull i några minuter tills det blir en kletig massa.
    • Fördela blandningen över kakan och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
    • Låt svalna och skär upp i bitar.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    Toscatäcke
    • 3 dl kokosskivor
    • 0.5 dl agavesirap
    • 2 dl mandelspån
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g smör
  • Söndag middag 685 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Panerad rödspätta med en gräddig blomkålsmos och en trevlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott
Frukt/grönt
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 16 st cocktailtomat
  • 0.1 st rödlök
  • 1.5 st grönt äpple
  • 1.7 st röd paprika
  • 10.5 cm purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 1 st avokado
  • 1 st nektarin
  • 4 dl blandsallad
  • 1 st citron
  • 200 g sötpotatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 8 st färska champinjoner
  • 2 st gul kiwi
  • 2 dl hallon
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 st morot
  • 0.5 st blomkål
  • 25 g ärtskott
Mejeri
  • 1 dl vaniljkeso
  • 250 g mozzarella
  • 0.5 dl gräddfil
  • 125 g västerbottenost
  • 150 g mozarella
  • 3 msk philadelphiaost
  • 100 g chevreost
  • 290 g smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl grädde
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 20 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl majs
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 1 dl kakao
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl kokosskivor
  • 0.5 dl agavesirap
  • 2 dl mandelspån
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk balsamico
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • basilikablad
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk basilika
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 5 blad citronmeliss
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 110 g kycklingfilé
  • 6 st ägg
  • 4 st skiva salami
  • 100 g kalkonpastrami
  • 400 g rödspätta
  • 1 st uppvispat ägg
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 5 st soltorkad tomat
  • 40 g vit choklad (1 ruta)
  • 30 g Lallerstedts currydressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!