Tillbaka till menyerna

September Vecka 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 800 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 145 Kcal

      Utflyktsmat - Grön soppa med räkor

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 802 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 145 Kcal

      Utflyktsmat - Grön soppa med räkor

    • Middag - 485 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 842 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Middag - 303 Kcal

      Stekt laxfilé med persikosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 875 Kcal

    • Frukost - 153 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Middag - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 752 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 411 Kcal

      Smulpaj med äpple och kanel

  • Söndag - 818 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Middag - 395 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53 gram

Fett: 43.1 gram

Protein: 48.1 gram

Energi: 814.6 kcal

  • Tisdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso
    • 0.5 st persika

    Tisdag lunch 145 Kcal

    Utflyktsmat - Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön
  • Onsdag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Onsdag lunch 145 Kcal

    Utflyktsmat - Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 485 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl ruccola
  • Torsdag frukost 277 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Torsdag lunch 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 303 Kcal

    Stekt laxfilé med persikosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek laxfilén och fänkålen i ca 2-3 minuter per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg på skivad persika och strimlade sockerärtor.
    • Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden.
    • Ringla över olivolja och pressad citron.
    • Toppa med pumpa- och solrosfrön.

      ärtskott och några persikoskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor
  • Fredag frukost 153 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Fredag lunch 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Picknick mat - hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g ruccola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g ruccola
    • 1 msk färsk basilika
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Lördag dessert 411 Kcal

    Smulpaj med äpple och kanel

    En fräsch smulpaj med äpple och kanel, servera den med en klick vaniljkesella - förvaras i kylen eller frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Skiva och skär äpplen i tunna klyftor.
    • Och lägg i en smord form.
    • Strö på kanel.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare.
    • Smula över degen på äpplena och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella
  • Söndag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Söndag lunch 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en fredagskväll framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g Blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

     

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g Blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Söndag middag 395 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 rulle smördeg
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 rulle smördeg
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
Mejeri
  • 1 dl keso
  • 5 msk grädde
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 157.5 tsk smör
  • 2.5 dl riven västerbottenost
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 0.5 dl riven mozarella
  • 0.5 dl parmesan
  • 200 g mozarella
  • 100 g fetaost
  • 250 g vaniljkesella
  • 0.5 dl havremjölk
Frukt/grönt
  • 1.5 st persika
  • 5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 400 g broccoli
  • 300 gram blomkål
  • 200 g spenat
  • 7 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 100 g haricots verts
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 1 dl blåbär
  • 1 st granatäpple
  • 1 msk bladpersilja
  • 6 st färska champinjoner
  • 10 st cocktailtomat
  • 27 dl ruccola
  • 0.5 st banan
  • 250 g färgglada tomater
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st röd chili
  • 1 st lime
  • 0.5 st fänkål
  • 3 dl blandsallad
  • 25 g sockerärtor
  • 25 g ärtskott
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 st broccolistånd
  • 14 st kvisttomat
  • 3 st äpple
  • 100 g cocktailtomater
  • 40 g Blandad sallad
  • 400 g trattkantareller
  • 10 cm purjolök
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk solrosfrön
  • 5 st jalapenoring
  • 1 msk pumpakärnor
  • 5 dl kaffe
  • 6 st torkade dadlar
  • 2 tsk flytande honung
  • 50 g mandelspån
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin gold
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 kruka färsk mynta
  • salt och citonpeppar
  • 1 oregano
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk lantbuljongpulver
  • 1 msk färsk timjan
  • 1.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g handskalade räkor
  • 300 g kycklingfärs
  • 6 st ägg
  • 200 g laxfilé
  • 100 g rökt skinka
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
Övrigt
  • 150 g halloumi
  • 1 msk chilisås
  • 150 g fryst bladspenat
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl Bär
  • 5 dl kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 1 rulle smördeg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!