Tillbaka till menyerna

Nya tider 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 433 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 150 Kcal

      Asiatiska kalkonbullar med sweet chiligrönsaker

    • Middag - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1259 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 497 Kcal

      Fetaostfylld kyckling med broccoli

    • Middag - 608 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 572 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 289 Kcal

      Italiensk matlåda

    • Middag - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1065 Kcal

    • Frukost - 362 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 149 Kcal

      Parmalindad sparris med persikosalsa

    • Middag - 554 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 867 Kcal

    • Frukost - 110 Kcal

      Keso med jordgubbar

    • Lunch - 149 Kcal

      Parmalindad sparris med persikosalsa

    • Middag - 608 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1421 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 497 Kcal

      Fetaostfylld kyckling med broccoli

    • Middag - 623 Kcal

      Kapris och senapsbiffar med Dijoncremé

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 810 Kcal

    • Frukost - 110 Kcal

      Keso med jordgubbar

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag - 319 Kcal

      Västerbottenpizza med salami

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.9 gram

Fett: 54.3 gram

Protein: 64.3 gram

Energi: 918.1 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Måndag lunch 150 Kcal

    Asiatiska kalkonbullar med sweet chiligrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kalkonfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 4 st polkabetor
    • 1 st gul lök
    • 100 g sockerärtor
    • 3 tsk sesamolja
    • 3 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 1 msk vitvinsvinäger

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienserna till kalkonbullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Heta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander och granatäpplekärnor och en klyfta lime.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kalkonfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 4 st polkabetor
    • 1 st gul lök
    • 100 g sockerärtor
    • 3 tsk sesamolja
    • 3 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 1 msk vitvinsvinäger

    Måndag middag 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Tisdag lunch 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Tisdag middag 608 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Onsdag lunch 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Torsdag lunch 149 Kcal

    Parmalindad sparris med persikosalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 149 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten under 3 minuter.
    • Dela persikan och ta bort kärnan.
    • Skär persika i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg 3 sparrisar i mitten på en skinkbit och fördela persikoröran över.
    • Rulla ihop så att det blir 2 rullar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 554 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Härlig kombination av lax, rödbetor och sälta från fetaosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 3 st rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 95 g gröna oliver
    • 2 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 3 st rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 95 g gröna oliver
    • 2 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
  • Fredag frukost 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Fredag lunch 149 Kcal

    Parmalindad sparris med persikosalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 149 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten under 3 minuter.
    • Dela persikan och ta bort kärnan.
    • Skär persika i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg 3 sparrisar i mitten på en skinkbit och fördela persikoröran över.
    • Rulla ihop så att det blir 2 rullar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 608 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Lördag lunch 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Lördag middag 623 Kcal

    Kapris och senapsbiffar med Dijoncremé

    Goda biffar med smak av senap -serveras med kapris och en krämig dijoncremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 1 st squash
    • 2 st gul paprika
    • 20 st kalamataoliver
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkade örter
    • 4 skiva bacon
    Dijoncréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    Biffar

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda nötfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och vitpeppar i en skål. 
    • Forma smeten till biffar och lägg på en smord ugnsplåt. 
    • Skiva squash och paprika. 
    • Lägg squash, paprika och oliver runt biffarna. 
    • Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkade örter. 
    • Rosta i ugnen i ca 20 minuter. 

     

    Dijoncrème

    • Blanda crème fraiche och senap i en skål.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Dela varje baconskiva i två bitar och stek dem i några minuter. 
    • Låt rinna av på ett hushållspapper. 
    • Servera biffarna med de rostade grönsakerna och en klick Dijon crème. 
    • Toppa med baconskivor

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 1 st squash
    • 2 st gul paprika
    • 20 st kalamataoliver
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkade örter
    • 4 skiva bacon
    Dijoncréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och vitpeppar
  • Söndag frukost 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Söndag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Söndag middag 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 500 g kalkonfärs
  • 9 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 300 g kalvfärs
  • 5 st skiva parmaskinka
  • 250 g laxfilé
  • 600 g nötfärs
  • 4 skiva bacon
  • 250 g kycklinglårfilé
  • 4 st skiva salami
Frukt/grönt
  • 4 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st polkabetor
  • 1 st gul lök
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st lime
  • 5 cm purjolök
  • 300 g frysta gröna ärter
  • 1 st potatis
  • 0.5 st citron
  • 1.2 st röd paprika
  • 5 st gul paprika
  • 1 st grön paprika
  • 0.5 st äpple
  • 13 st cocktailtomat
  • 1 st snackspaprika
  • 50 g grönsallad
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st banan
  • 0.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
  • 125 g sparris
  • 0.5 st persika
  • 3 st rödbetor
  • 52 dl rucola
  • 2 st citronklyfta
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1 st squash
  • 75 g cocktailtomater
  • 8 st färska champinjoner
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk koriander
  • 3 tsk sesamolja
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 0.1 msk salladskrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • bladpersilja
  • 1.5 tsk balsamvinäger
  • 2 msk rosmarin
  • 0.5 msk balsamico
  • 3 tsk torkade örter
  • 2 krm salt
  • 4 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk valnötter
  • 1 tsk honung
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
Mejeri
  • 2.5 msk grädde
  • 1.25 dl gräddfil
  • 212 g mozarella
  • 1 tsk smör
  • 75 g fetaost
  • 1 dl vaniljkeso
  • 50 g mozzarella
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g philadelphia grillad paprika
  • 125 g västerbottenost
Övrigt
  • 95 g gröna oliver
  • 1.25 dl kokande vatten
  • 2 msk kapris
  • 20 st kalamataoliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!