Tillbaka till menyerna

Ny start

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 744 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 77 Kcal

      Buffelmozzarellasallad

    • Middag - 321 Kcal

      Krämig sallad med kräftstjärtar

    • Mellanmål - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Dessert

  • Tisdag - 961 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 321 Kcal

      Krämig sallad med kräftstjärtar

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål - 320 Kcal

      Chiapudding

    • Dessert

  • Onsdag - 1103 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 463 Kcal

      Köttfärssås med squashtagliatelle

    • Mellanmål - 320 Kcal

      Chiapudding

    • Dessert

  • Torsdag - 1240 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 463 Kcal

      Köttfärssås med squashtagliatelle

    • Middag - 532 Kcal

      Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1329 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 532 Kcal

      Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    • Middag - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.4 gram

Fett: 57.5 gram

Protein: 74.8 gram

Energi: 1075.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Måndag middag 321 Kcal

    Krämig sallad med kräftstjärtar

    En tallrik fylld med lite av allt - grönsaker med en krämig sås som även innehåller kräftstjärtar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär tomaterna och lägg runt om.
    • Dela sparrisen och koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och fördela sparris på salladen.
    • Skiva hälften av rädisorna och halva sellerin och lägg på salladen.
    • Hacka de andra rädisorna och resten av sellerin  i små kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, majonnäs och avrunna kräftstjärtar.
    • Smaka av med salt, peppar och saften av ¼ citron.
    • Lägg röran på salladen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 2 msk gräddfil

    Måndag mellanmål 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 321 Kcal

    Krämig sallad med kräftstjärtar

    En tallrik fylld med lite av allt - grönsaker med en krämig sås som även innehåller kräftstjärtar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär tomaterna och lägg runt om.
    • Dela sparrisen och koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och fördela sparris på salladen.
    • Skiva hälften av rädisorna och halva sellerin och lägg på salladen.
    • Hacka de andra rädisorna och resten av sellerin  i små kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, majonnäs och avrunna kräftstjärtar.
    • Smaka av med salt, peppar och saften av ¼ citron.
    • Lägg röran på salladen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 2 msk gräddfil

    Tisdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Onsdag mellanmål 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Torsdag middag 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta
  • Fredag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Fredag lunch 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Fredag middag 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3.5 tsk olivolja
  • pinjenötter
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 200 g sojabönspagetti
  • 0.5 dl valnötter
Frukt/grönt
  • 2 st små plommontomater
  • gurka
  • 75 g blandad sallad
  • 150 g körsbärstomater
  • 150 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 25 g selleri
  • 0.75 st citron
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2.25 st äpple
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st squash
  • 29 g rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 4 st citronklyfta
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st paprika
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 msk balsamico
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 msk röd pesto
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 4 st basilikakvist
Mejeri
  • 100 g buffelmozzarella
  • 2.5 msk gräddfil
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 tsk smör
  • 125 g mozarella
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 dl havremjölk
  • 125 g fetaost
  • 125 g riven mozzarella
  • 150 g mozzarella
  • 2 dl riven ost
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk senap
  • 1 dl Bär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g kräftstjärtar
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g nötfärs
  • 500 g laxfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 100 g rökt skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!