Tillbaka till menyerna

November1

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1179 Kcal

    • Frukost - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 876 Kcal

      Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 865 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1046 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 690 Kcal

      Stekt grekisk ost med tomatsallad

    • Middag - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 897 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Middag - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 768 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 867 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 615 Kcal

      Rotfruktsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert - 252 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

  • Söndag - 1053 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag - 653 Kcal

      Grekisk Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert - 252 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.3 gram

Fett: 68.5 gram

Protein: 45.2 gram

Energi: 953.5 kcal

  • Måndag frukost 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Måndag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Måndag middag 876 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 876 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Tisdag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Tisdag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Onsdag lunch 690 Kcal

    Stekt grekisk ost med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 690 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på bägge sidor i några minuter eller tills de är gyllenbruna.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Fördela rucola på tallrik och lägg en bit ost över.
    • Skär tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg tomater, rödlök och oliver på tallriken.
    • Fördela lite frö och nötblandning över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Onsdag middag 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil
  • Torsdag lunch 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Torsdag middag 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika
  • Fredag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Fredag middag 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika
  • Lördag middag 615 Kcal

    Rotfruktsgratäng med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde och soltorkade tomater.
    • Blanda ner basilika och häll i en ugnsfast form.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 252 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c°.
    • Smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt till smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Blanda till sist i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite här och var i formen och ta sedan cheesecakesmeten och klicka ut i de tomma hålen. Dra försiktigt runt med en kniv för att få till ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt innan du skär upp kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör
  • Söndag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Söndag middag 653 Kcal

    Grekisk Pokébowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Skölj kikärtor och lägg i en skål. Blanda ner citron, olja, persilja, lök, paprika, salt och peppar.
    • Lägg sallad i 2 djupa skålar och lägg på kikärtsalladen.
    • Smula över fetaost och lägg paprika bredvid.
    • Dela tomater och lägg på salladen tillsammans med oliver.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.
    • Servera med ajvar relish.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Söndag dessert 252 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c°.
    • Smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt till smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Blanda till sist i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite här och var i formen och ta sedan cheesecakesmeten och klicka ut i de tomma hålen. Dra försiktigt runt med en kniv för att få till ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt innan du skär upp kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör
Mejeri
  • 4 dl filmjölk
  • 405.16 tsk smör
  • 250 g halloumi
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 400 g chevreost
  • 4 dl havregrädde
  • 1 dl grädde
  • 450 g fetaost
  • 400 g philadelphiaost
Övrigt
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 30 g mörk choklad
  • 20 g vit choklad (1 ruta)
  • 100 g grillade paprikor på burk
  • 6 st svarta oliver
Torrvaror
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 4 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 12 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl havregryn
  • 6.5 msk olivolja
  • 6 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl svart råris
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g färdigblandad frö och nötblanding
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl sojamjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 4 msk pinjenötter
  • 5 msk kakaopulver
  • 2.5 dl sukrin melis
  • 4 tsk flytande honung
  • 3 msk torkade tranbär
  • 60 g mandelspån
  • 4 dl konserverade kikärtor
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 6 msk grön pesto
  • 0.2 kruka färsk basilika
  • 2 msk basilika
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk persilja
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 kvist färsk persilja
Frukt/grönt
  • 8 klyfta vitlök
  • 3 st gul lök
  • 7 st morot
  • 4 st selleristjälk
  • 6.25 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 100 g svartkål
  • 65 g blandad sallad
  • 2 styck tomat
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 25 g rucola
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 2.75 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 2 st grön paprika
  • 300 g cocktailtomater
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 0.25 st kålrot
  • 500 g brysselkål
  • 150 g färska tranbär
  • 1 msk citronsaft
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st citronskiva
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g laxfilé
  • 18.5 st ägg
  • 50 gram skinka
  • 350 g torskrygg
  • 25 g rökt skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!