Tillbaka till menyerna

Mitt kostschema

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1085 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Havregröt med blåbär och vanilj

    • Lunch

    • Middag - 656 Kcal

      Lax med mangosallad och limecréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 656 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 656 Kcal

      Lax med mangosallad och limecréme

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58 gram

Fett: 49.4 gram

Protein: 45.2 gram

Energi: 870.5 kcal

  • Måndag frukost 429 Kcal

    Havregröt med blåbär och vanilj

    En riktigt god havregrynsgröt med massor av blåbär och lite vaniljpulver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Blanda ner solrosfrön, vaniljpulver och blåbär och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.
    • Toppa med blåbär och häll på sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Måndag middag 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung
  • Tisdag lunch 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk pepparmix
  • 2 msk färsk koriander
Frukt/grönt
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 150 g mango (fryst)
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st salladslök
  • 0.25 st röd chili
  • 5 tsk limesaft
  • 2 dl broccoli
  • 1 st avokado
  • 100 g sockerärtor
Mejeri
  • 1 dl sojamjölk
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
Övrigt
  • 0.5 st lime zest

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!