Tillbaka till menyerna

Min

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 877 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Mellanmål - 62 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Dessert

  • Tisdag - 643 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 311 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 118 Kcal

      Sparrissoppa – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 214 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 900 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 337 Kcal

      Spenatomelett med fetaost – 1 portion

    • Middag - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47 gram

Fett: 26.1 gram

Protein: 43.1 gram

Energi: 658.4 kcal

  • Måndag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Måndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Måndag middag 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 400 g vatten
    • 1 dl lätt créme fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Måndag mellanmål 62 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 62 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0 hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Tisdag lunch 311 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tonfiskröra
    • 90 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk Bladpersilja
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk finhackad rödlök
    • 0 Physalis

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite hackad rödlök och persilja.

    Tisdag middag 118 Kcal

    Sparrissoppa – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.
  • Onsdag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

  • Torsdag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Torsdag lunch 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost – 1 portion

    Torsdag middag 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk hackad dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.
Frukt/grönt
  • 12 st apelsin
  • 4 st lime
  • 24 tsk ingefära
  • 100 g Brysselkål
  • 0.75 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk gräslök
  • hallon
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 1 msk Bladpersilja
  • 50 g grönsallad
  • 1 msk finhackad rödlök
  • Physalis
  • 250 g vit sparris
  • 300 g sparris
  • 75 g spenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st fänkål
  • 2 msk hackad dill
Övrigt
  • 800 gram Hallon (frysta)
  • 2200 g vatten
  • 1 msk majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 8 msk mynta
  • 8 msk tranbärspulver
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk curry
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • salt och vitpeppar
  • 3 dl hönsbuljong
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 14 g smör
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 25 g fetaost
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 10 st st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 200 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfilé
  • 90 g tonfisk
  • 2 st ägg
  • 150 g torskfile
  • 100 g laxfilé
  • 120 g kräftstjärtar
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!