Tillbaka till menyerna

Mars2023

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 515 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1131 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 403 Kcal

      Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    • Middag - 458 Kcal

      Italiensk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 497 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1278 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 403 Kcal

      Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 915 Kcal

    • Frukost - 188 Kcal

      Oopsies bröd

    • Lunch - 245 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1245 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 245 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella

    • Middag - 528 Kcal

      Nötgryta med dragon och senap

    • Mellanmål

    • Dessert - 252 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

  • Söndag - 772 Kcal

    • Frukost - 146 Kcal

      Lingonsmoothie

    • Lunch - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.1 gram

Fett: 59.7 gram

Protein: 58.6 gram

Energi: 907.9 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron
  • Tisdag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Tisdag lunch 403 Kcal

    Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och chili. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen. Tillsätt currypaste, limesaft och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs. Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy. Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Tisdag middag 458 Kcal

    Italiensk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek allt i några minuter.
    • Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt pesto, kycklingfond, vatten och havregrädde.
    • Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter.
    • Tillsätt oliver och hackad basilika.
    • Dekorera med färsk basilika

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Torsdag lunch 403 Kcal

    Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och chili. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen. Tillsätt currypaste, limesaft och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs. Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy. Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 st citrongräs

    Torsdag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Fredag frukost 188 Kcal

    Oopsies bröd

    Lättbakade frukostbröd med sesamfrön. Fungerar också utmärkt till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    Topping
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela vitor och gulor.
    • Vispa vitorna styva med saltet.
    • Rör ihop gulorna med fiberhusk, philadelphia och bakpulver och vänd sedan ner vitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig.
    • Klicka upp 4 stycken på bakplåtspapper, strö över sesamfrön och grädda i ugnen ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    Topping
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Fredag lunch 245 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Gott som det är eller på buffébordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st kvisttomat
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 75 g gröna oliver
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 250 g mozzarella

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  flytande honung och basilika i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika och pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st kvisttomat
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 75 g gröna oliver
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 250 g mozzarella

    Fredag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Lördag lunch 245 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Gott som det är eller på buffébordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st kvisttomat
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 75 g gröna oliver
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 250 g mozzarella

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  flytande honung och basilika i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika och pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st kvisttomat
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 75 g gröna oliver
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 250 g mozzarella

    Lördag middag 528 Kcal

    Nötgryta med dragon och senap

    Fredagsmiddag - nötgryta med dragon och senap, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon

    Gör så här

    • Skär köttet i grytbitar.
    • Skala och skär rotselleri, morötter och lök i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött, selleri, lök och vitlök runt om i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på dragon, salt och peppar.
    • Blanda ner senap, fond och vatten.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Låt koka upp och sjud grytan under lock i ca 1,5 timme.
    • Blanda ner morötter, syltlök och cornichonsgurka.
    • Låt puttra 5 minuter och strö på dragon och servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon

    Lördag dessert 252 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c°.
    • Smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt till smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Blanda till sist i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite här och var i formen och ta sedan cheesecakesmeten och klicka ut i de tomma hålen. Dra försiktigt runt med en kniv för att få till ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt innan du skär upp kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör
  • Söndag frukost 146 Kcal

    Lingonsmoothie

    En njutbar röd smoothie med lingon som ger en unik smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala bananen.
    • Lägg allt i en mixer, häll på vatten och mixa.
    • Häll på mjölk och mixa tills smoothien är slät.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Söndag lunch 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Söndag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 6.5 tsk olivolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
Frukt/grönt
  • 450 g broccoli
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 6 klyfta vitlök
  • 12 msk purjolök
  • 5 dl blandsallad
  • 125 g sockerärtor
  • 1.25 st rödlök
  • 0.2 st gurka
  • 8 st cocktailtomat
  • 1 st äpple
  • 0.75 st citron
  • 2.5 st gul lök
  • 0.25 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 3.5 st morot
  • 100 g pak choi
  • citrongräs
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 6 st champinjoner
  • 0.5 st salladslök
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 3 st kvisttomat
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
  • 100 g rotselleri
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.5 st banan
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 msk färsk koriander
  • örtagårdskrydda
  • 3 msk grön pesto
  • 3 tsk kycklingfond
  • 3 msk basilika
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 1.5 krm salt
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk vaniljpulver
Mejeri
  • 3 dl grädde
  • 4 msk crème fraiche
  • 57 tsk smör
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 300 g philadelphiaost
  • 250 g mozzarella
  • 1 st skiva ost
  • 0.5 dl havremjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 250 g kycklingfärs
  • 300 g kycklingfilé
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 175 g nötfärs
  • 20 g bacon
  • 700 g högrev
  • 2 st kokt ägg
Övrigt
  • 81 st gröna oliver
  • 1 msk majonnäs
  • 30 g havremusli
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 msk senap
  • 1 dl syltlök
  • 5 st cornichongurkor
  • 2 msk färsk dragon
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 dl lingon (frysta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!