Tillbaka till menyerna

Marias 800kcal

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 974 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa – 2 portioner

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 974 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 246 Kcal

      Kycklingsoppa – 2 portioner

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Torsdag - 423 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 199 Kcal

      Rissallad med kyckling – 1 portion

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55.8 gram

Fett: 35.8 gram

Protein: 54.2 gram

Energi: 790.4 kcal

  • Tisdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Tisdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -2 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk strimlad purjolök

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    2. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    3. Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    4. Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    5. Låt puttra i cirka 5 minuter.
    6. Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    7. Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    8. Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Tisdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Onsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Onsdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -2 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk strimlad purjolök

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    2. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    3. Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    4. Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    5. Låt puttra i cirka 5 minuter.
    6. Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    7. Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    8. Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

  • Torsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Torsdag lunch 199 Kcal

    Rissallad med kyckling – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackad kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl tärnad gurka
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser i en skål.
    2. Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    3. Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.
Torrvaror
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl kokt ris
  • 0.5 dl majs
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk kanel
  • 1.5 tsk salt
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 5 msk ajvar relish
  • 4 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
Frukt/grönt
  • 1.5 st äpple
  • 12 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st squash
  • 6 msk strimlad purjolök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st aubergine
  • 2 st morot
  • 20 st st cocktailtomat
  • 100 g grönsallad
  • 0.5 dl tärnad gurka
  • 0.5 st tärnat äpple
Mejeri
  • 3 dl havredryck
  • 10 g smör
  • 1 dl grädde
  • 500 g ricottaost
  • 200 g fetaost
  • 0.15 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklingfärs
  • 1000 g nötfärs
  • 2 st ägg
  • 1 dl hackad kycklingkött
Övrigt
  • 600 g vatten
  • 0.33 msk majonnäs
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 2 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!