Tillbaka till menyerna

Lisa v.1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 575 Kcal

    • Frukost - 205 Kcal

      Yoghurt med blåbär och rostade frön

    • Lunch - 370 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 854 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 602 Kcal

      Laxgratäng med spenat och mozzarella

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 588 Kcal

    • Frukost - 113 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Lunch - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Middag - 366 Kcal

      Sjögräsnudlar med räkor och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 451 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 227 Kcal

       Öppen skaldjurspaj

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 549 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 315 Kcal

      Räktortellini

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 537 Kcal

    • Frukost - 100 Kcal

      Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 133 Kcal

      Matjesill med gräddfil

    • Mellanmål

    • Dessert - 160 Kcal

      Syrliga cashewnötsbollar

  • Söndag - 1110 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Havrebröd med pumpafrön

    • Lunch - 357 Kcal

      Laxwok med grönsaker

    • Middag - 420 Kcal

      Fläskfilégryta med squashris

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.4 gram

Fett: 35.5 gram

Protein: 37.5 gram

Energi: 666.4 kcal

  • Måndag frukost 205 Kcal

    Yoghurt med blåbär och rostade frön

    Enkel och god frukost eller mellanmål. Variera mellan olika frön och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta fröna tills de har fått lite färg.
    • Servera med yoghurt och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Måndag lunch 370 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    En vegetarisk rätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 4 dl rucola
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé
  • Onsdag frukost 113 Kcal

    Fruktsallad med keso

    En härlig skål med keso toppad med valfria frukt och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk keso
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med skivad och hackad frukt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk keso
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 st persika

    Onsdag lunch 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Onsdag middag 366 Kcal

    Sjögräsnudlar med räkor och grönsaker

    Med ett paket glasnudlar, räkor och grönsaker kommer du långt med, här får du en god fräsch måltid antingen till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 4 st grön sparris
    • 0.25 st squash
    • 2 st salladslök
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0
    • 0.5 tsk röd chili
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg nudlarna i blöt några minuter.
    • Skiva alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner ingefära, vitlök, chili, sesamfrön och alla grönsaker.
    • Woka någon minuter och häll på sesamolja, soja, honung och smaka av med salt och peppar.
    • Häll av vattnet från nudlarna och torka av ordentligt.
    • Lägg ner nudlar och räkor i woken och blanda om och värm hastigt.
    • Servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 4 st grön sparris
    • 0.25 st squash
    • 2 st salladslök
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0
    • 0.5 tsk röd chili
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 kruka färsk koriander
  • Torsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Torsdag lunch 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås
  • Fredag frukost 234 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Fredag lunch 315 Kcal

    Räktortellini

    Tortellini på ett nytt och hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hacka hälften av räkorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, peppar och pressa lite i citronsaft.
    • Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 8 långa remsor.
    • Lägg 2 skivor på en skärbräda och lägg 2 skivor till på andra längden och fläta in dem i varandra så att det bildar en botten.
    • Lägg på räkröran och lägg över squashlängderna så att det bildar ett paket.
    • Lägg paketen på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Lägg ner de resterande räkorna.
    • Servera de varma paketen på en tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Strö på lite riven parmesan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
  • Lördag frukost 100 Kcal

    Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    En trevlig blandning av sojayoghurt och blåbär. Ät tillsammans lite fröknäcke med några skivor ost på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 100 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp sojayoghurt och toppa med blåbär.
    • Servera med fröknäcke och några skivor ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Lördag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Lördag middag 133 Kcal

    Matjesill med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g matjessill
    • 5 g ärtskott
    • 5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0.25 dl gräslök

    Gör så här

    • Häll av sillagen och skölj filéerna.
    • Dela filéerna i tre avlånga bitar och rulla ihop.
    • Lägg på en tallrik med ärtskott.
    • Toppa med hackad gräslök och servera med gräddfil och hackad gräslök.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g matjessill
    • 5 g ärtskott
    • 5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0.25 dl gräslök

    Lördag dessert 160 Kcal

    Syrliga cashewnötsbollar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk kokosmjöl
    • 4 msk honung
    • 2 msk citronsaft
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en fin smet.
    • Forma till bollar och rulla i bärpulver.
    • Förvara i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk kokosmjöl
    • 4 msk honung
    • 2 msk citronsaft
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten
    • 3 msk lingonpulver
  • Söndag frukost 334 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Söndag lunch 357 Kcal

    Laxwok med grönsaker

    Sugen på en enkel fiskwok? Här får du ett toppen recept på laxwok tillsammans med massa grönsaker samt halloumi, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär lax i kuber.
    • Skär alla grönsaker i bitar.
    • Skär halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax, halloumi och grönsaker i pannan.
    • Låt steka några minuter och tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Söndag middag 420 Kcal

    Fläskfilégryta med squashris

    Bjud familjen på en fredagsmiddag med en enkel och god måltid - Fläskfilégryta med squashris och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskfile
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk torkade örter
    Tomatsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 tsk olivolja
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Squashris
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    Topping
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Putsa och skär fläskfilén i skivor.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn kött, lök och vitlök i smör.
    • Salta och peppra efter smak.
    • Tillsätt krossade tomater, grädde, buljongtärning, tomatpuré och torkade örter.
    • Låt det koka ihop och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Halvera tomater och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salladskrydda, salt och peppar.
    • Riv squash och krama ur vätskan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Skär paprika i små bitar.
    • Blanda squash, lök, paprika i en skål och tillsätt salt, peppar, olivolja och citronsaft.
    • Servera fläskfiléfrytan med squashriset och toppa med parmesan och basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskfile
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk torkade örter
    Tomatsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 tsk olivolja
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Squashris
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    Topping
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 62.5 g fetaost
  • 1 dl keso, 4%
  • 102.5 tsk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 125 g mozzarella
  • 153 msk keso
  • 1 dl havredryck
  • 1.5 msk gräddfil
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 5.5 msk riven parmesanost
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 75 g halloumi
Frukt/grönt
  • 2 dl blåbär
  • 3 st squash
  • 3.5 st gul lök
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 4 dl rucola
  • 1.5 dl färska blåbär
  • 500 g bladspenat
  • 0.5 dl jordgubbar
  • 1 st äpple
  • 0.25 st persika
  • 2 tsk ingefära
  • 5.25 st purjolök
  • 5 st grön sparris
  • 2 st salladslök
  • 100 g pak choi
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 tsk röd chili
  • 1 kruka kruksallad
  • 6 st rädisor
  • 1 st citron
  • 1 st banan
  • 1 st blodapelsin
  • 1 st muskotnöt
  • 5 g ärtskott
  • 3 msk citronsaft
  • 0.75 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 125 g skogschampinjoner
  • 75 g sockerärtor
  • 8 st cocktailtomat
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.25 st röd paprika
  • basilika
Torrvaror
  • 2 msk solrosfrön
  • 8 msk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 9 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 tsk agavesirap
  • 500 g krossade tomater
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl cashewnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 msk flytande honung
  • 6 dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk torkade örter
  • 2 msk grön pesto
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 3.5 tsk salt
  • dillkvistar
  • 3 tsk dill
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 0.25 dl gräslök
  • 3 msk lingonpulver
  • 0.2 msk salladskrydda
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1 dl Bär
  • 200 g matjessill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 dl kräftstjärtar i lag
  • 750 g laxfilé
  • 150 g handskalade räkor
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
  • 3 st ägg
  • 200 g räkor
  • 2 st kokt ägg
  • 300 g fläskfile

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!