Tillbaka till menyerna

Keto Magda

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46 gram

Fett: 81.9 gram

Protein: 85 gram

Energi: 1266.8 kcal

  • Måndag frukost 345 Kcal

    Kesoplättar med bär och yoghurt

    Gör frukosten till en fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och keso i en skål.
    • Tillsätt  havregryn, mandelmjöl och salt.
    • Vispa ihop till en smet.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar på medelvärme några minuter på varje sida tills de får en fin färg.
    • Lägg upp kesoplättar på tallrikar och toppa med grekisk yoghurt, halverade jordgubbar, blåbär och hackade valnötter.
    • Ringa över honung.
    • Dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Måndag lunch 469 Kcal

    Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    Klassisk smakkombination med rödbetor, chèvre, honung och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 469 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Koka rödbetorna mjuka i vatten, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skiva och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till marinaden och låt stå en stund.
    • Skiva squash på längden och stek i lite olja i en stekpanna någon minut. Lägg på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela en bit chèvre på squash och ringla över honung och strö på örtagårdskrydda och valnötter. Sätt in i ugnen i 5 min.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och fördela rödbetssallad över. Lägg på den gratinerade chèvresquashen.
    • Dekorera med skivad citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Måndag middag 360 Kcal

    Köttfärssås med hyvlad squashtagliatelle

    Squash hyvlar du med en potatisskalare eller en grönsakssvarv. Fungerar bra till de flesta pastarätter istället för spagetti/tagliatelle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 1 krm torkad basilika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st squash
    • 8 st cocktailtomater
    Dekoration
    • 2 styck färska basilikablad

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar.
    • Skär selleri i små tärningar.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås, torkad och färsk, hackad basilika.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 20 minuter.
    • Hyvla tagliatelle från squashen och lägg på tallrikar.
    • Lägg på köttfärssås och dekorera med basilika.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 1 krm torkad basilika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st squash
    • 8 st cocktailtomater
    Dekoration
    • 2 styck färska basilikablad

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Tisdag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Tisdag lunch 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Tisdag middag 499 Kcal

    Ugnsbakad lax med pesto

    En laxsida som räcker till hela familjen, eller frys in portioner att ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g körsbärstomater
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 75 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 msk rödlök
    • 1 msk pinjenötter
    Topping
    • 2 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtklädd plåt.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg tomater och rödlök runt om laxen.
    • Häll över olivolja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll balsamico över tomaterna.
    • Krydda laxen med örtagårdskrydda.
    • Strö över 100 gram riven mozzarella och pesto.
    • Lägg över 125 gram skivad mozzarella, soltorkade tomater, 1 msk hackad rödlök och pinjenötter.
    • Gratinera i 20 minuter.
    • Toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g körsbärstomater
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 75 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 msk rödlök
    • 1 msk pinjenötter
    Topping
    • 2 msk färsk basilika

    Tisdag mellanmål 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
  • Onsdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Onsdag lunch 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 573 Kcal

    Kycklingrullar med getost

    En smakrik och härlig rätt där bacon och getost tillsammans med grapefrukt ger en härlig smakupplevelse.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Lägg på osten och rulla ihop.
    • Rulla en baconskiva runt varje kycklingrulle.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingrullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv. Lägg frukten i handen och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Häll på olja och lite salt och peppar.
    • Blanda om och lägg upp på salladen. Lägg på kycklingrullarna och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
  • Torsdag frukost 313 Kcal

    Äggröra med skinka och cocktailtomater

    Mättande frukost som går snabbt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Torsdag middag 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Fredag frukost 345 Kcal

    Kesoplättar med bär och yoghurt

    Gör frukosten till en fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och keso i en skål.
    • Tillsätt  havregryn, mandelmjöl och salt.
    • Vispa ihop till en smet.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar på medelvärme några minuter på varje sida tills de får en fin färg.
    • Lägg upp kesoplättar på tallrikar och toppa med grekisk yoghurt, halverade jordgubbar, blåbär och hackade valnötter.
    • Ringa över honung.
    • Dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Fredag lunch 619 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    En tonfisksallad är perfekt till lunch och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 5 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 41 skiva bacon
  • 600 g laxfilé
  • 1 skivor skinka
  • 100 g lövbiff
  • 430 g kycklingfilé
  • 25 g rökt skinka
  • 150 g tonfisk
Torrvaror
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 50 g cashewnötter
  • 1.5 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 krm Srirachasås
  • 2 msk balsamico
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk mynta
  • 1 msk persilja
  • 0.25 msk salladskrydda
Mejeri
  • 175 g mozzarella
  • 2.5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 100 g mozarella
  • 1 msk gräddfil
  • 50 g chevreost
  • 1 msk grädde
Övrigt
  • 1.25 dl kokande vatten
  • 0.5 msk majonnäs
  • 75 g soltorkade tomater i olja
Frukt/grönt
  • 1 msk gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 3 st salladsblad
  • 6 st cocktailtomat
  • 2 st paprikaringar
  • 1.5 st rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.25 dl blåbär
  • 4 st hallon
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.5 st mini squash
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1.5 st avokado
  • 0.83 st lime
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 1 st morot
  • 0.75 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 0.5 st squash
  • 2 dl rucola
  • 1 st små plommontomater
  • 1 st citronklyfta

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.