Tillbaka till menyerna

julbord 2021

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 607 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 183 Kcal

      Saffransquinoa

    • Middag - 108 Kcal

      Julbord - Rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 315 Kcal

      Chokladmousse

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.6 gram

Fett: 30.2 gram

Protein: 12.3 gram

Energi: 606.9 kcal

  • Måndag lunch 183 Kcal

    Saffransquinoa

    Fantastiskt god quinoa med saffran som passar utmärkt på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 6 dl vatten
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g brysselkål
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk russin
    • 1 dl skållade mandlar
    • 1 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 st rött äpple

    Gör så här

    • Koka quinoa i dubbla mängden vatten och låt koka i 15 minuter. Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och lägg upp på ett stort fat.
    • Dela brysselkål på fyra delar och stek i olja.
    • Blanda ner honung och russin i quinoan.
    • Rosta mandlar i en torr stekpanna och toppa med honung.
    • Toppa quinoa med brysselkål och mandlar. Dekorera med äppelskivor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 6 dl vatten
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g brysselkål
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk russin
    • 1 dl skållade mandlar
    • 1 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 st rött äpple

    Måndag middag 108 Kcal

    Julbord - Rödbetssallad

    Servera en egengjord rödbetssallad med julköttbullar på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 108 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 st äpple
    • 1 msk grovkornig senap
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 nypa flingsalt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg rödbetorna i vatten och låt koka i 15-20 minuter.
    • Häll kallt vatten över och skala rödbetorna.
    • Hacka rödbetor och äpple och lägg i en bunke.
    • Blanda ner senap, crème fraiche och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna med honung och havssalt.
    • Toppa med solrosfrön och färsk persilja.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 st äpple
    • 1 msk grovkornig senap
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 nypa flingsalt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag dessert 315 Kcal

    Chokladmousse

    Gör en hemmagjord chokladmousse med nyttigheter i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan
Torrvaror
  • 3 dl vit quinoa, okokt
  • 1.5 tsk olivolja
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 msk russin
  • 1 dl skållade mandlar
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 msk kakaopulver
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 200 g brysselkål
  • 1 st rött äpple
  • 5 st rödbetor
  • 1 st äpple
  • 1 st banan
  • 1 st avokado
  • 1 st skivad banan
Kryddor/smaksättare
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 msk grovkornig senap
  • flingsalt
  • 1 kvist färsk persilja
Mejeri
  • 0.5 dl crème fraiche
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 15 g mörk choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!