Tillbaka till menyerna

Functional Foods

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.5 gram

Fett: 42.6 gram

Protein: 50.3 gram

Energi: 812.5 kcal

  • Måndag frukost 214 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 151 Kcal

    Wokade grönsaker med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär rödlök i större bitar.
    • Skär paprika och broccoli i bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis, vitlök och lök och låt steka 10 minuter.
    • Häll på lite vatten.
    • Lägg ner de resterande grönsakerna och låt woka några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda

    Måndag dessert 91 Kcal

    Bär med vaniljkräm

    Tänk så god en enkel dessert som denna kan vara!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 91 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl hallon
    • 1 dl björnbär
    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk vaniljsocker
    Dekoration
    • 2 blad myntablad, färska

    Gör så här

    • Lägg hallon och björnbär i glas.
    • Blanda ihop yoghurt med vaniljsocker till en sås.
    • Häll vaniljkrämen över bären och dekorera med myntablad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl hallon
    • 1 dl björnbär
    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk vaniljsocker
    Dekoration
    • 2 blad myntablad, färska
  • Tisdag frukost 187 Kcal

    Yoghurt med blandade bär

    Frukost som du kan variera efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål. Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Tisdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Tisdag middag 421 Kcal

    Vegetariska risrullar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk cashewnötter
    • 0.1 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.4 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk limesaft
    • 0.1 kruka färsk koriander
    • 8 st risblad
    • 1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Skala och skiva moroten.
    • Lägg morot, vitkål, nötter, chili och ingefära i en matberedare och mixa till ett grovt ris.
    • Hetta upp en stekpanna med lite sesamolja och bryn blandningen någon minut.
    • Skär gurkan i små tärningar och strimla sockerärter fint.
    • Blanda ner i stekpannan tillsammans med ketjap manis, sweet chilisås, salt och peppar.
    • Pressa över lime och blanda ner koriander.
    • Ta av från värmen.
    • Blötlägg varje risblad i ett fat med vatten, en och en och lägg upp bladet på en skärbräda när det känns mjukt, ca 20 sekunder.
    • Fördela grönsaksblandningen i mitten på risbladet och rulla ihop till en wrap.
    • Lägg på ett fat eller en bricka och strö på lite sesamfrön.
    • Servera med soja, sesamfrön och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk cashewnötter
    • 0.1 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.4 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk limesaft
    • 0.1 kruka färsk koriander
    • 8 st risblad
    • 1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 25 g ärtskott
  • Onsdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Onsdag middag 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör
  • Torsdag lunch 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Torsdag middag 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör
  • Fredag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Lördag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Lördag middag 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 435 Kcal

     Burgare med gräddfilsås

    En riktigt fräsch måltid med hamburgare, färsk mango, jordgubbar och en klick gräddfilsås på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 195 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 50 g chorizo
  • 300 g nötfärs
  • 50 g räkor
Frukt/grönt
  • 3 st cocktailtomat
  • 1 dl sojabönor
  • 2.5 msk rödlök
  • 1.75 st röd paprika
  • 80 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 150 g broccoli
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st citronklyfta
  • 1 st sötpotatis
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 3 dl hallon
  • 1 dl björnbär
  • 2 dl blåbär
  • 3 st jordgubbar
  • 1.5 st gul lök
  • 1.5 st morot
  • 2 dl vitkål
  • 0.1 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1.05 st gurka
  • 50 g sockerärtor
  • 2 tsk limesaft
  • 25 g ärtskott
  • 1 st citron
  • 5 st små plommontomater
  • 3 st salladsblad
  • 0.5 st purjolök
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.25 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 0.5 st granatäpple
  • 20 g böngroddar
  • 1 st nektarin
  • 10 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • citronskal
  • 0.5 st mango
Kryddor/smaksättare
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1.5 msk gräslök
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 blad myntablad, färska
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 msk grön pesto
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.1 kruka färsk koriander
  • 1 msk soja
  • 2 krm torkade franska örter
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tacokrydda
  • 1.33 msk persilja
Mejeri
  • 125 g keso
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 125 g mozzarella
  • 1.03 dl gräddfil
  • 2.83 g smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 50 g halloumi
  • 2 dl sojayoghurt
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk tacosås
Torrvaror
  • 7.5 tsk olivolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk cashewnötter
  • 8 st risblad
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamfrö
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.