Tillbaka till menyerna

Egen meny v 38

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 893 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1274 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad – 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.9 gram

Fett: 74.5 gram

Protein: 76.9 gram

Energi: 1083.5 kcal

  • Måndag lunch 255 Kcal

    Skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Måndag middag 639 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk hackad dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Tisdag lunch 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk msk gräddfil
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Tisdag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk Bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g ruccola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    2. Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    3. Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    4. Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    5. Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    6. Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    7. Servera köttbullarna tillsammans med salladen.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 180 g tonfisk
  • 600 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 kvist färsk persilja
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 15 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk msk smör
  • 4 msk kesella
  • 2 msk msk gräddfil
  • 4 msk grädde
  • 300 g buffelmozzarella
Frukt/grönt
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st gul paprika
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 st mango
  • dillkvistar
  • 12 st salladsblad
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk Bladpersilja
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g ruccola
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 st gul lök
Torrvaror
  • 4 msk grön pesto

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!