Tillbaka till menyerna

Egen 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.5 gram

Fett: 41.2 gram

Protein: 47.7 gram

Energi: 791.5 kcal

  • Måndag frukost 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skär apelsinen i bitar.
    • Lägg ner alla ingredienser i en blender och häll på yoghurt.
    • Mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Måndag lunch 338 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Måndag middag 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 182 Kcal

    Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Tisdag middag 346 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med tzatziki och sallad

    En kycklingrätt med grekiska smaker, passar alla tillfällen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tzatziki
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 20 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner riven vitlök, ketjap manis, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg på en plåt och ugnsbaka i 20 minuter.
    • Riv vitlök och gurka och blanda ihop alla ingredienser till tzatzikin i en skål.
    • Gör salladen genom att hälla olivolja, citronsaft och örtagårdskrydda i en stor skål.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen.
    • Tillsätt persilja, salt och peppar och blanda om.
    • Servera kycklingen med grekisk sallad och tzatziki.
    • Dekorera med citronklyftor och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tzatziki
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 20 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 214 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag lunch 346 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med tzatziki och sallad

    En kycklingrätt med grekiska smaker, passar alla tillfällen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tzatziki
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 20 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner riven vitlök, ketjap manis, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg på en plåt och ugnsbaka i 20 minuter.
    • Riv vitlök och gurka och blanda ihop alla ingredienser till tzatzikin i en skål.
    • Gör salladen genom att hälla olivolja, citronsaft och örtagårdskrydda i en stor skål.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen.
    • Tillsätt persilja, salt och peppar och blanda om.
    • Servera kycklingen med grekisk sallad och tzatziki.
    • Dekorera med citronklyftor och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tzatziki
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 20 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 182 Kcal

    Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Torsdag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil
  • Fredag frukost 234 Kcal

    Morot- och kesofrallor

    Härliga, smakrika frallor med morot, keso och havregryn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på pumpafrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Fredag lunch 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Fredag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil
  • Lördag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck
  • Söndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Söndag lunch 309 Kcal

    Jordgubbssmoothie

    Somrig smoothie som passar lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skär apelsinen i bitar.
    • Lägg ner alla ingredienser i en blender och häll på yoghurt.
    • Mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st banan
    • 1 dl naturell yoghurt

    Söndag middag 507 Kcal

    Tacosallad med guacamole

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat.
    • Skär gurka och paprika i små tärningar.
    • Skala och skär moroten i små tärningar.
    • Dela tomaterna och skala och strimla rödlöken.
    • Lägg alla grönsaker på fatet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nötfärsen någon minut.
    • Tillsätt tacokryddan och stek ytterligare någon minut.
    • Lägg färsen på salladen.
    • Gör guacamolen genom att mosa avokadon med en gaffel.
    • Blanda sedan med övriga ingredienser i en skål.
    • Smaka av med riven vitlök, hackad chiliflakes, limesaft, salt och peppar.
    • Servera salladen med guacamole och tacosås eller annan stark mexikansk sås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås
Frukt/grönt
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st banan
  • 2.75 st rödlök
  • 4.75 klyfta vitlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.25 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.25 st granatäpple
  • 20 g böngroddar
  • 9 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 tsk riven ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 0.75 st citron
  • 2 st paprika
  • 3 st morot
  • 35 cm gurka
  • 3 st cocktailtomat
  • 2 st spetspaprika
  • 8 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 3 dl isbergssallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st avokado
  • 0.25 st lime
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 75 g färskost med vitlök
  • 50 g halloumi
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 2 tsk smör
  • 3 dl riven ost
  • 4 msk gräddfil
  • 2 dl keso, 4%
  • 1 dl havredryck
  • 1 msk crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfärs
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 4 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 900 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.33 msk persilja
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk ketjap manis
  • 5 msk färsk persilja
  • 1.5 påse tacokrydda
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa chiliflakes
Torrvaror
  • 2 msk pinjenötter
  • 6.5 msk olivolja
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2.5 dl pumpafrön
  • 1 tsk bakpulver
Övrigt
  • 4 bröd low carb tortilla
  • 6 msk tacosås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.