Tillbaka till menyerna

CHARLOTTE V42

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 487 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 481 Kcal

      Caesarsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1383 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 481 Kcal

      Caesarsallad

    • Middag - 570 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1801 Kcal

    • Frukost - 457 Kcal

      Äggröra med brie

    • Lunch - 570 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Middag - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 779 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.5 gram

Fett: 71.8 gram

Protein: 81.6 gram

Energi: 1112.6 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott
  • Tisdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Tisdag middag 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
  • Onsdag frukost 457 Kcal

    Äggröra med brie

    Hittar du inte solrosskott? Då kan du toppa med alfa-alfagroddar istället!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.5 st avokado
    • 5 st physalis
    • 2.5 g solrosskott

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Rör om ca 30 sek och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad, brieost, avokado och physalis.
    • Toppa med lite solrosskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.5 st avokado
    • 5 st physalis
    • 2.5 g solrosskott

    Onsdag lunch 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Onsdag middag 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 4 msk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g glasnudlar
  • 1 msk sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g kalvfärs
  • 3.5 st ägg
  • 200 g torskrygg
Frukt/grönt
  • 10 blad romansallad
  • 50 g ärtskott
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.25 st gurka
  • 1 st salladsblad
  • 0.5 st avokado
  • 5 st physalis
  • 2.5 g solrosskott
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 1 dl purjolök
  • 0.5 st mango
Övrigt
  • 2 msk ceasardressing
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 0.5 dl majonnäs
Mejeri
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1.75 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk grädde
  • 1.33 msk smör
  • 30 g Brieost
Kryddor/smaksättare
  • 0.33 msk ljus soja
  • 0.33 msk sweet chilisås
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • oregano
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk koriander

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!