Tillbaka till menyerna

Carinas meny

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 892 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie - 4 portioner

    • Lunch - 265 Kcal

      Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    • Middag - 509 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 953 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 192 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Middag - 449 Kcal

      Spenatvåfflor med getost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1218 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 429 Kcal

      Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    • Lunch - 353 Kcal

      Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    • Middag - 436 Kcal

      Spenatomelett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 970 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 169 Kcal

      Frukostmacka

    • Lunch - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Middag - 252 Kcal

      Budget - Sötpotatissoppa med fetaost och pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 835 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 342 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 207 Kcal

      Italiensk blomkålspizza

    • Middag - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.1 gram

Fett: 65.4 gram

Protein: 46.9 gram

Energi: 973.8 kcal

  • Måndag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie - 4 portioner

    Måndag lunch 265 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 0.1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Måndag middag 509 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g Blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja
  • Tisdag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl Sojamjölk dl
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl Jordgubbar färska dl
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Tisdag lunch 192 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 g mini paprika
    • 0 st gurka
    • 0 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Tisdag middag 449 Kcal

    Spenatvåfflor med getost

    En mättande och snabblagad spenatvåffla med getost och färska fikon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -13 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl dl havremjöl
    • 0.5 msk msk fiberhusk
    • 1 tsk tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter dl
    • 1 tsk Havssalt tsk
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser utan mjölken till våffelsmeten i en skål.
    • Häll på 1 dl mjölk och mixa till en jämn smet.
    • Häll ner den resterande mjölken och blanda om.
    • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor i smör.
    • Rosta valnötter i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över.
    • Skär fikonen i klyftor.
    • Lägg spenat på varje våffla och toppa med chévreost, nötter och fikon.
    • Ringla lite dadelsirap över och dekorera med timjan.
  • Onsdag frukost 429 Kcal

    Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    En god frukostblandning, allt mellan ägg, avokado, grapefrukt och nötter. En frukost på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Gröp ur avokadon och skiva köttet.
    • Skär grapefrukten i filéer. 
    • Lägg avokado, grape och nötter på en tallrik och lägg på de stekta äggen. 

    Onsdag lunch 353 Kcal

    Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    Torskrygg med en hemmagjord purjolöksås till - serveras med sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 353 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör purjolökssåsen genom att koka upp grädde och vatten tillsammans med buljongtärning i några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar och strimlad purjolök.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Koka sockerärtorna hastigt i en kastrull med vatten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera med sockerärtor, purjolökssås och dekorera med en citronklyfta.

    Onsdag middag 436 Kcal

    Spenatomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -13 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop med vatten, salt
      och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör, fräs lök och häll ner smeten.
    • Låt steka några minuter på medelvärme.
    • Lägg på spenat, lax och avokado och lägg upp omeletten på ett fat.
  • Torsdag frukost 169 Kcal

    Frukostmacka

    Gör i ordning en lyxig frukostmacka och toppa med paprika, skinka, ost och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva Fröbröd 1 skiva
    • 0 tsk tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skiva Skinka skivor
    • 0.2 st finhackad röd paprika
    • 10 gram Groddar gram

    Gör så här

    • Skiva brödet och lägg på pålägg.

    Torsdag lunch 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk hackad dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Torsdag middag 252 Kcal

    Budget - Sötpotatissoppa med fetaost och pesto

    En fantastiskt god vegetarisk soppa som är enkel att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 dl alfaalfagroddar
    • 2 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken. Finhacka chili. Skala och riv ingefära fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.
    • Toppa med fetaost,  groddar och grön pesto.
  • Fredag frukost 342 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Fredag lunch 207 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Fredag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 400 g vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.
Frukt/grönt
  • 2 st avokado
  • 1 st kiwi
  • 2 st banan
  • 6 tsk ingefära
  • 50 g spenat
  • 4 klyfta vitlök
  • 100 g färgglada tomater
  • 2 st selleristjälk
  • 0.1 msk Bladpersilja
  • Blandad sallad
  • 16 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.75 st rödlök
  • 1 st citronklyfta
  • 2 st blomkålshuvud
  • 1 styck tomat
  • 1.75 st citron
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 dl färska björnbär
  • mini paprika
  • 175 g bladspenat
  • 2 st färska fikon
  • 0.5 st grapefrukt
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st purjolök
  • 0.2 st finhackad röd paprika
  • 1 msk hackad dill
  • 50 g grönsallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 300 g sötpotatis
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 0.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 st blomkål
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 0.1 st squash
  • 0.25 st gul paprika
  • 1 dl rucola
  • 1 st morot
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk mynta
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • dill
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk Havssalt tsk
  • 1 msk färsk timjan
  • salt och vitpeppar
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • vitlökspulver
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk curry
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • 1 st kanelstång
Övrigt
  • 130 g mango (fryst)
  • 1330 g vatten
  • 8 dl dl vatten
  • 0.5 dl Jordgubbar färska dl
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 skiva Fröbröd 1 skiva
  • 1 skiva Skinka skivor
  • 10 gram Groddar gram
  • 1 msk sweet chilisås
  • 3 st gul lök
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl dl kokosskivor
  • 2 dl maizena
  • 2 dl dl havremjöl
  • 0.5 msk msk fiberhusk
  • 1 tsk tsk bakpulver
  • 2 dl valnötter dl
  • 1.5 msk msk dadelsirap
  • 5 st valnöt
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk grön pesto
  • 1 msk pinjenötter
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
Mejeri
  • 175 g halloumi
  • 2 dl Sojamjölk dl
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 115 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 200 g chevreost
  • 2 tsk tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 skiva ost
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 50 g fetaost
  • 0.25 dl riven peccorinoost
  • 175 g buffelmozzarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 220 g torskrygg
  • 50 g rökt lax
  • 300 g varmrökt lax

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!