Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 9 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1562 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 816 Kcal

      Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1489 Kcal

    • Frukost - 333 Kcal

      Omelett med skinka och senapscréme

    • Lunch - 816 Kcal

      Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    • Middag - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 663 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1156 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 511 Kcal

      Falukorv med äpple och squash

    • Middag - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1657 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Äggröra med mortadella

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag - 839 Kcal

      Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1310 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Fröfrallor med torkad frukt

    • Lunch

    • Middag - 611 Kcal

      Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert - 429 Kcal

      Apelsincarpaccio med pistageskräm

  • Söndag - 1275 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 511 Kcal

      Falukorv med äpple och squash

    • Middag - 613 Kcal

      Pinjenötsbiffar med quinoasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 77.2 gram

Fett: 77.5 gram

Protein: 65.5 gram

Energi: 1301.6 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Måndag middag 816 Kcal

    Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    En färgglad tallrik med ugnsbakad lax med västerbottenost, quinoasallad och steka trädgårdsgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 816 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär ett snitt i laxen och fördela västerbottenost i skåran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, citronsaft och dill.
    • Servera med stekta grönsaker från trädgården.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 333 Kcal

    Omelett med skinka och senapscréme

    Vill du ha variation i din frukost? Äter du ofta äggröra till frukost? Prova denna omelett för lite variation i din frukostrutin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg på skinka och tomater.
    • Blanda ihop senapscrémen och lägg på omeletten.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Tisdag lunch 816 Kcal

    Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    En färgglad tallrik med ugnsbakad lax med västerbottenost, quinoasallad och steka trädgårdsgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 816 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär ett snitt i laxen och fördela västerbottenost i skåran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, citronsaft och dill.
    • Servera med stekta grönsaker från trädgården.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Tisdag middag 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater
  • Torsdag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Torsdag lunch 511 Kcal

    Falukorv med äpple och squash

    Gratinerad falukorv med skivor av äpplen och squash i. Servera korven med en grönkålssallad med äpple och selleri. Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skiva squash och äpple tunt och lägg ner en skiva i varje snitt tillsammans med en klick senap.
    • Strö på riven ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter.
    • Servera falukorven med grönkålssalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Torsdag middag 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • Lägg ner burgarna och bryn på bägge sidor till de får färg.
    • Lägg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • Lägg på en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva
  • Fredag frukost 437 Kcal

    Äggröra med mortadella

    En krämig äggröra med 2 skivor mortadella toppad med sallad och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran hastigt, några sekunder.
    • Lägg upp på tallriken tillsammans med mortadellan.
    • Strö över granatäpplekärnor över äggröran.
    • Dekorera med lite salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Fredag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Fredag middag 839 Kcal

    Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    Laxschnitzel med grönsaker och en god remouladsås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 839 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk dill
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.5 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
    • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
    • 1 st citronklyfta
    • 1 dl sockerärtor

    Gör så här

    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med purjolök, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med remouladsås, morotsspagetti, sockerärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk dill
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.5 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
    • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
    • 1 st citronklyfta
    • 1 dl sockerärtor
  • Lördag frukost 270 Kcal

    Fröfrallor med torkad frukt

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med torkad frukt i - finhackad äpple och aprikos är en favorit att ha i! Lägg på en tsk smör och en skiva ost för en riktigt god frukostmacka (ca 70kcal)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Lördag middag 611 Kcal

    Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    Laga en kryddig köttfärslimpa med sesamfrön och en gurk- och morotssallad till. Ett tips är att hälla av det mesta av vätskan när du öppnar kokosmjölksburken och behåll den "tjockare" vätskan till köttfärslimpan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till limpan i en skål och forma till en eller två avlånga limpor på en ugnsplåt.
    • Strö på sesamfrön och ugnsbaka i ca 25 minuter.
    • Gör salladen genom att hyvla gurka och morötter med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtorna.
    • Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner sesamfrön, limesaft, olja, salt och peppar.
    • Servera köttfärslimpan med salladen runt om och dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 429 Kcal

    Apelsincarpaccio med pistageskräm

    En enkel dessert med en fantastisk kombination av apelsin och pistagekräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekräm
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skiva tunt. Lägg upp på en tallrik.
    • Blanda ihop vaniljcrémen i en skål.
    • Fördela vaniljcrémen över apelsinskivorna.
    • Toppa med en klick pistagekräm.
    • Rosta pekannötterna i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över.
    • Strö över nötterna på apelsincarpaccion och dekorera med färsk mynta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekräm
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
  • Söndag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Söndag lunch 511 Kcal

    Falukorv med äpple och squash

    Gratinerad falukorv med skivor av äpplen och squash i. Servera korven med en grönkålssallad med äpple och selleri. Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skiva squash och äpple tunt och lägg ner en skiva i varje snitt tillsammans med en klick senap.
    • Strö på riven ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter.
    • Servera falukorven med grönkålssalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Söndag middag 613 Kcal

    Pinjenötsbiffar med quinoasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 613 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pinjenötsbiffar
    • 500 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 0.2 kvist färsk persilja
    Quinoasallad
    • 2 dl quinoa
    • 1 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka först quinoa 13 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg quinoa i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och grönsaker några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt quinoa, mozzarella och persilja och blanda om.
    • Dra av från värmen och håll varmt.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar och stek 3 minuter per sida i smör.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter till.
    • Lägg upp den varma quinoasalladen på salladsblad och servera med biffarna.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pinjenötsbiffar
    • 500 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 0.2 kvist färsk persilja
    Quinoasallad
    • 2 dl quinoa
    • 1 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 st salladsblad
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 3.83 msk smör
  • 2.5 dl riven ost
  • 0.33 dl gräddfil
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 2.5 msk crème fraiche
  • 200 g philadelphia grillad paprika
  • 100 g halloumiburgare
  • 2 msk grädde
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 120 g tärnad mozzarella
Frukt/grönt
  • 1 st rött äpple
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 2.25 st rödlök
  • 1.5 st gurka
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 1.5 st citron
  • 200 g morötter i olika färger
  • 201 g sockerärtor
  • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 4 st cocktailtomat
  • 200 g sötpotatis
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 5 st gul paprika
  • 100 g rucola
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st grapefrukt
  • 300 g honungsmelon
  • 200 g mango (fryst)
  • 2 st mini squash
  • 2 st äpple
  • 6 dl grönkål
  • 4 msk citronsaft
  • 2 st selleristjälk
  • 7 st salladsblad
  • 0.5 st gul lök
  • 1.25 st röd paprika
  • 2 st citronskiva
  • 0.25 st granatäpple
  • 0.5 dl purjolök
  • 0.5 tsk citronskal
  • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
  • 1 st citronklyfta
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st morot
  • 1 st lime
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st squash
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1250 g nötfärs
  • 850 g laxfilé
  • 7 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1200 g falukorv med hög kötthalt
  • 2 st skiva mortadella
  • 0.5 st uppvispat ägg
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk tacokrydda
  • 3 msk persilja
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk färsk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk gräslök
  • 6.5 msk sötstark senap
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 kruka citronmeliss
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 msk ajvar relish
  • 0.4 kvist färsk persilja
  • 1 msk dill
  • 1 krm brödkrydda
  • 0.5 tsk salt
  • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt
  • 1 st myntakvist
Övrigt
  • 1 msk tacosås
  • 4 st svarta oliver
  • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
  • 25 g rapsolja
Torrvaror
  • 4 dl quinoa "tricolore"
  • 10 msk olivolja
  • 0.4 dl rostade pekannötter
  • 0.5 dl ströbröd
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 25 g fibrex
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 0.75 dl torkad frukt
  • 1 tsk vallmofrön
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 msk sukrin melis
  • 2 msk pistagekräm
  • 12 st pekannötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 dl quinoa

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!