Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 6 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1191 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1584 Kcal

    • Frukost - 76 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 598 Kcal

      Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    • Middag - 910 Kcal

      Färsk tomatpaj med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1368 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1502 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert - 429 Kcal

      Mandelmusslor

  • Fredag - 1213 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1309 Kcal

    • Frukost - 342 Kcal

      Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    • Lunch - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 685 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 859 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 476 Kcal

      Rotfruktssoppa med korv

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.7 gram

Fett: 84.7 gram

Protein: 72.4 gram

Energi: 1289.4 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Måndag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
  • Tisdag frukost 76 Kcal

    Detox My Morning

    Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Tisdag lunch 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Tisdag middag 910 Kcal

    Färsk tomatpaj med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 87 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 910 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g rucola
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ta fram smöret så det blir rumstempererat.
    • Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
    • Tryck ut degen i en liten pajform till ett tunt pajskal.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
    • Hacka basilika eller persilja och lägg i en stor skål.
    • Grovhacka soltorkade tomater och blanda ner i skålen tillsammans med pesto, oliver, olivolja, balsamico och franska örter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla rödlöken och vänd ner i skålen.
    • Lägg rucolasallad i botten på pajen och fördela tomatblandningen över rucolasalladen.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna och toppa pajen med.
    • Dekorera med färsk basilika eller persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
  • Onsdag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Onsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Onsdag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Torsdag frukost 280 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Torsdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Torsdag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Torsdag dessert 429 Kcal

    Mandelmusslor

    Dessa små musslor kan du baka och sedan frysa in. Välj valfria färska bär eller frukter att toppa med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st äggula
    • 2 tsk kokossocker
    Topping
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg mandelmjöl, smör, äggula och kokossocker i en bunke.
    • Nyp ihop med fingrarna till en deg och forma till en boll.
    • Låt degen vila i kylen i cirka tio minuter.
    • Tryck ut degen i små formar , ca 5-7 cm i diameter och grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter eller tills mandelmusslorna har fått fin färg.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa grädde och vaniljpulver och toppa mandelmusslorna med grädden.
    • Dekorera med bär och frukt. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st äggula
    • 2 tsk kokossocker
    Topping
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 dl hallon (färska)
  • Fredag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mättande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, Crème fraîche eller gräddfil! Lägg till valfritt pålägg, tex. smör, bröd och en paprikaskiva.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • Smält smöret och tillsätt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa äggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • Häll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • Täck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Fredag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Fredag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Lördag frukost 342 Kcal

    Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    Vill du göra omeletten vegetariskt? Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka och ost när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprika och gurka.
    • Toppa med grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Lördag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 685 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Panerad rödspätta med en gräddig blomkålsmos och en trevlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott
  • Söndag lunch 476 Kcal

    Rotfruktssoppa med korv

    Enkel och god rotfruktssoppa! Vill du prova att göra denna rätt vegetarisk? Byt då ut chorizo mot vegokorv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och skär alla grönsaker i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skär korven i bitar. Hetta upp en gryta och bryn grönsaker, lök och korv  i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen, tillsätt lagerblad och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Söndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 150 g fetaost
  • 40 g minimozzarella
  • 250 g mozzarella
  • 269.33 g smör
  • 0.8 dl gräddfil
  • 2.5 dl riven ost
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 3.5 dl grädde
  • 250 gram kesella
  • 1 dl mjölk
  • 2 skiva ost
  • 1 dl riven peccorinoost
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 5 st soltorkad tomat
  • 50 g soltorkade tomater
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 3.5 msk majonnäs
  • 2 msk tacosås
  • 50 g soltorkade tomater i olja
Torrvaror
  • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
  • 8 msk olivolja
  • 4 st torkade fikon
  • 153 msk valnötter
  • 3 tsk agavesirap
  • 50 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 5.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk pinjenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 2 tsk kokossocker
  • 2 dl pofiber
  • 0.5 dl fiberhusk
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 4 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 200 g bönpasta
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
  • 60 g jordnötter
Frukt/grönt
  • 2 st kokta rödbetor
  • 60 g blandad sallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 50 g jordgubbe
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1.5 st lime
  • 9 tsk ingefära
  • 2.5 st citron
  • 1 st avokado
  • 1 st nektarin
  • 4 dl blandsallad
  • 487.5 g cocktailtomater
  • 30 g rucola
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 0.25 st purjolök
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 2.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 3.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st mango
  • 1 st blomkålshuvud
  • 4 st morot
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.2 st gurka
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st blomkål
  • 25 g ärtskott
  • 1 st palsternacka
  • 100 g kålrot
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st salladslök
Kryddor/smaksättare
  • örter
  • 2.5 msk balsamico
  • 0.2 kruka färsk oregano
  • 4 msk koriander
  • 1.5 tsk cayennepeppar
  • 6 msk grön pesto
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 5 msk basilika
  • 2 msk ajvar relish
  • 3.5 tsk torkad basilika
  • 3.5 krm salt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 krm torkade franska örter
  • 3 msk sötstark senap
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 nypa chiliflakes
  • 100 g tikka masala sås
  • 4 tsk brödkryddor
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm provensalska örter
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • oregano
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 förp pad thaisås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
  • 810 g kycklingfilé
  • 16 st ägg
  • 250 g tonfisk
  • 150 g nötfärs
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 1 st äggula
  • 500 g kassler
  • 25 g rökt skinka
  • 400 g rödspätta
  • 1 st uppvispat ägg
  • 200 g chorizo

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!