Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 47 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1155 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • Middag - 263 Kcal

      Getostgratinerad fänkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1215 Kcal

    • Frukost - 408 Kcal

      Omelettrulle med mozzarella och salami

    • Lunch - 263 Kcal

      Getostgratinerad fänkål

    • Middag - 544 Kcal

      Laxfilé med arabisk kryddblandning

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1492 Kcal

    • Frukost - 491 Kcal

      Havregröt med frukt och mandel

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 684 Kcal

      Italiensk ”allt i ett” gratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1466 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch - 393 Kcal

      Budget - Sötpotatissoppa med fetaost och pesto

    • Middag - 660 Kcal

      Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1650 Kcal

    • Frukost - 193 Kcal

      Grön smoothie med basilika

    • Lunch - 684 Kcal

      Italiensk ”allt i ett” gratäng

    • Middag - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1379 Kcal

    • Frukost - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Lunch - 212 Kcal

      Räkwok med curry och groddar

    • Middag - 604 Kcal

      Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Mellanmål

    • Dessert - 429 Kcal

      Mandelmusslor

  • Söndag - 1366 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch

    • Middag - 952 Kcal

      Tacopaj med tillbehör

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.6 gram

Fett: 82.5 gram

Protein: 80.3 gram

Energi: 1389 kcal

  • Måndag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Måndag lunch 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen på tallrik.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Måndag middag 263 Kcal

    Getostgratinerad fänkål

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 3 st fänkål
    • 600 g chevreost
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skiva fänkålen och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva getosten och fördela på fänkålen.
    • Strö över frön och ringla honung över. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Ugnsbaka i 20 minuter.
    • Strö över färsk timjan.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 3 st fänkål
    • 600 g chevreost
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk timjan
  • Tisdag frukost 408 Kcal

    Omelettrulle med mozzarella och salami

    Omelettrulle fylld med mozarella och salami - toppa med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och salami.
    • Låt omeletten stelna.
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och toppa med färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag lunch 263 Kcal

    Getostgratinerad fänkål

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 3 st fänkål
    • 600 g chevreost
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skiva fänkålen och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva getosten och fördela på fänkålen.
    • Strö över frön och ringla honung över. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Ugnsbaka i 20 minuter.
    • Strö över färsk timjan.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 3 st fänkål
    • 600 g chevreost
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk timjan

    Tisdag middag 544 Kcal

    Laxfilé med arabisk kryddblandning

    Kryddig laxfile med en citroncréme - toppa laxen med salladslök och citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop mynta, sesamfrön och spiskummin.
    • Strö över på fisken och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda ihop citroncrémen genom att lägga yoghurt i en skål.
    • Riv skalet på citronen fint och pressa ut saften.
    • Tillsätt honung, salt och peppar.
    • Blanda om.
    • Servera laxen med stekt fänkål, kokt haricot verts, spenat och citroncréme.
    • Strö på lite salladslök och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva
  • Onsdag frukost 491 Kcal

    Havregröt med frukt och mandel

    En somrig havregrynsgröt toppat med mango och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 491 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk torkade tranbär
    • 25 g torkade aprikoser
    • 1 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 0.25 st mango
    • 3 st jordgubbe färsk
    Topping
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg havre, torkad frukt och salt i en kastrull.
    • Häll på vatten och mandelmjölk. Låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 6 min. Rör om då och då.
    • Lägg gröten i en skål och lägg på frukten.
    • Toppa med madelspån och servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk torkade tranbär
    • 25 g torkade aprikoser
    • 1 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 0.25 st mango
    • 3 st jordgubbe färsk
    Topping
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 684 Kcal

    Italiensk ”allt i ett” gratäng

    Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök. 
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över. 
    • Hyvla squash på längden i tunna skivor. 
    • Lägg Ricottaost i en bunke.
    • Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
    • Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
    • Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min. 
    • Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto. 
    • Servera med körsbärstomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
  • Torsdag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 393 Kcal

    Budget - Sötpotatissoppa med fetaost och pesto

    En fantastiskt god vegetarisk soppa som är enkel att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken. Finhacka chili. Skala och riv ingefära fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.
    • Toppa med fetaost,  groddar och grön pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 msk grön pesto

    Torsdag middag 660 Kcal

    Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    En färgglad tallrik med grillad fläskkarré och grönsaker. Välj gärna blomkål i olika färger om det finns annars går det bra med vit blomkål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 660 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttet i en skål och blanda ner riven vitlök, bbqsås, salt, peppar och örter. Låt marinera 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter på längden och lägg på en plåt.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg bredvid. Skär blomkålen i buketter och lägg på plåten.
    • Ringla olivolja över och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Grilla köttet runt om i ca 7 minuter och lägg på ett fat. Strimla salladslök och lägg över köttet.
    • Strö på stekt halloumi på blomkålen, fetaost på rödbetorna och parmesan på morötterna.
    • Toppa med hackad persilja.
    • Servera med grillad fläskkarré.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja
  • Fredag frukost 193 Kcal

    Grön smoothie med basilika

    En grön vitaminboost som går lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 193 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar och lägg i en blender.
    • Lägg ner spenat, basilika och limesaft.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Fredag lunch 684 Kcal

    Italiensk ”allt i ett” gratäng

    Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök. 
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över. 
    • Hyvla squash på längden i tunna skivor. 
    • Lägg Ricottaost i en bunke.
    • Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
    • Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
    • Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min. 
    • Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto. 
    • Servera med körsbärstomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Fredag middag 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 msk olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
  • Lördag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Lördag lunch 212 Kcal

    Räkwok med curry och groddar

    Gott med en wok med smak av curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 212 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g böngroddar
    • 200 gram räkor i lag
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Riv vitlöken och den färska ingefäran fint.
    • Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och lägg ner de frysta wokgrönsakerna.
    • Tillsätt curry och riven vitlök och ingefära.
    • Strö på salt och peppar låt steka några minuter.
    • Fördela groddar över.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Lägg på räkorna och dekorera med lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g böngroddar
    • 200 gram räkor i lag
    • 1 st lime

    Lördag middag 604 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Lördag dessert 429 Kcal

    Mandelmusslor

    Dessa små musslor kan du baka och sedan frysa in. Välj valfria färska bär eller frukter att toppa med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st äggula
    • 2 tsk kokossocker
    Topping
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg mandelmjöl, smör, äggula och kokossocker i en bunke.
    • Nyp ihop med fingrarna till en deg och forma till en boll.
    • Låt degen vila i kylen i cirka tio minuter.
    • Tryck ut degen i små formar , ca 5-7 cm i diameter och grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter eller tills mandelmusslorna har fått fin färg.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa grädde och vaniljpulver och toppa mandelmusslorna med grädden.
    • Dekorera med bär och frukt. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st äggula
    • 2 tsk kokossocker
    Topping
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 dl hallon (färska)
  • Söndag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Söndag middag 952 Kcal

    Tacopaj med tillbehör

    Krämig paj med tacosmak och en hel del goda tillbehör! Servera på tacofredagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 952 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg pajdegen i en pajform med avtagbar kan.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Skala och finhacka löken och låt steka med färsen.
    • Strö på tacokrydda och häll på vatten.
    • Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, taco tomatsalsa, salt och peppar.
    • Häll över formen och toppa med riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med hackad paprika, basilika och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad
Övrigt
  • 1 dl fryst bärmix
  • 15 st svarta oliver
  • 6 st jordgubbe färsk
  • 4 msk majonnäs
  • 500 g soltorkade tomater i olja
  • 2 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
  • 2 st saltgurka
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2 msk taco salsa Santa Maria
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 113.5 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 28 msk riven parmesanost
  • 1200 g chevreost
  • 310 g mozarella
  • 0.75 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl mandelmjölk
  • 7.5 msk gräddfil
  • 500 g ricottaost
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 75 g fetaost
  • 50 g halloumi
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
Torrvaror
  • 1.5 msk valnötter
  • 2 dl pumpafrön
  • 5 msk flytande honung
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 msk torkade tranbär
  • 25 g torkade aprikoser
  • 1 dl havrekärnor steel cut (Axa)
  • 1 msk flagad rostad mandel
  • 5.5 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk bbq sås
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g glasnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk kokossocker
Frukt/grönt
  • 0.25 st apelsin
  • 5 st squash
  • 1.5 st röd paprika
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 6.5 st fänkål
  • 0.75 st citron
  • 100 g haricots verts
  • 100 g bladspenat
  • 2.5 st salladslök
  • 2 st citronskiva
  • 0.75 st mango
  • 0.5 st äpple
  • 2.5 st morot
  • 200 g broccoli
  • 7 klyfta vitlök
  • 4 st gul lök
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.2 st gurka
  • 2 st cocktailtomat
  • 300 g sötpotatis
  • 1 st röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 3 st rödbetor
  • 200 g blomkål
  • 0.5 st ananas
  • 30 g spenat
  • 2.5 st lime
  • 1 dl purjolök
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 100 g böngroddar
  • 1 st liten sötpotatis
  • 2 dl hallon (färska)
  • 100 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 6 st ägg
  • 2 st skiva salami
  • 300 g laxfilé
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 1000 g blandfärs
  • 40 g rökt kalkon
  • 300 g fläskkarré
  • 200 g torskrygg
  • 200 gram räkor i lag
  • 250 g kycklingfärs
  • 1 st äggula
  • 500 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk kycklingfond
  • 8 msk grön pesto
  • 6 kvist färsk persilja
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 msk mynta
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 10.4 msk färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 msk basilika
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk koriander
  • 0.5 msk malen curry
  • 0.83 msk stark chilisås
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 påse tacokrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!