Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 45 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.1 gram

Fett: 76.5 gram

Protein: 92.7 gram

Energi: 1332.1 kcal

  • Måndag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Måndag lunch 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Måndag middag 619 Kcal

    Köttgryta med 3 sorters lökar

    En god och varm köttgryta med tre olika lökar i. Gott till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en panna med smör och bryn löken.
    • Lägg över löken i en järngryta.
    • Skär köttet i grytbitar och bryn bitarna.
    • Salta och peppra.
    • Lägg över grytbitarna i grytan.
    • Tillsätt vatten, kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad och persilja.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 ½ timme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Måndag dessert 214 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Baka dessa goda frukostfrallor med linfrö och tranbär. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär
  • Tisdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Tisdag lunch 619 Kcal

    Köttgryta med 3 sorters lökar

    En god och varm köttgryta med tre olika lökar i. Gott till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en panna med smör och bryn löken.
    • Lägg över löken i en järngryta.
    • Skär köttet i grytbitar och bryn bitarna.
    • Salta och peppra.
    • Lägg över grytbitarna i grytan.
    • Tillsätt vatten, kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad och persilja.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 ½ timme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Tisdag middag 459 Kcal

    Lax med örtsås och broccoli

    Snabblagad, god laxmåltid tillsammans med örtsås och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 1 dl vatten
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken runt om i någon minut.
    • Tillsätt créme fraiche, vatten och broccolibuketter.
    • Låt sjuda några minuter och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 1 dl vatten
    • 50 g broccoli
  • Onsdag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Onsdag lunch 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Onsdag middag 464 Kcal

    Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    Doftar ljuvligt och smakar likaså!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen Skala och hacka lök grovt och riv vitlöksklyftorna. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skär blomkålen i buketter. Riv den färska ingefäran.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära några minuter. Lägg allt i en gryta och tillsätt garam masalakrydda och chilisås. Häll på vatten och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt grytan sjuda i 40 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt morötter och blomkål och koka ytterligare 10 minuter.
    • Riv blomkål grovt och lägg i en skål. Hacka persilja fint. Blanda ner salt, peppar, persilja, olivolja och pressa över citronsaft. Servera grytan med blomkålsriset och yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt
  • Torsdag frukost 242 Kcal

    Omelett med paprika

    Omelett med paprika. Enkelt, går snabbt och är så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Hacka paprika och persilja.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på paprika och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st röd paprika

    Torsdag lunch 464 Kcal

    Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    Doftar ljuvligt och smakar likaså!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen Skala och hacka lök grovt och riv vitlöksklyftorna. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skär blomkålen i buketter. Riv den färska ingefäran.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära några minuter. Lägg allt i en gryta och tillsätt garam masalakrydda och chilisås. Häll på vatten och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt grytan sjuda i 40 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt morötter och blomkål och koka ytterligare 10 minuter.
    • Riv blomkål grovt och lägg i en skål. Hacka persilja fint. Blanda ner salt, peppar, persilja, olivolja och pressa över citronsaft. Servera grytan med blomkålsriset och yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt

    Torsdag middag 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
  • Fredag frukost 360 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 100 g broccoli
    • 15 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 4 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 100 g broccoli
    • 15 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 4 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 619 Kcal

    Köttgryta med 3 sorters lökar

    En god och varm köttgryta med tre olika lökar i. Gott till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en panna med smör och bryn löken.
    • Lägg över löken i en järngryta.
    • Skär köttet i grytbitar och bryn bitarna.
    • Salta och peppra.
    • Lägg över grytbitarna i grytan.
    • Tillsätt vatten, kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad och persilja.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 ½ timme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Fredag middag 359 Kcal

    Varm tacosallad

    Tacosalladen som kommer att rädda fredagarna framöver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g blomkål
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 250 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och grovhacka gul lök.
    • Skär blomkål i små buketter och haricot verts i bitar.
    • Skär paprika i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg i nötfärs tillsammans med lök, vitlök och stek under omrörning i 1–2 minuter.
    • Tillsätt blomkål, haricot verts och paprika.
    • Låt steka till färsen är genomstek och grönsakerna mjuknat.
    • Häll i tacokrydda och vatten.
    • Blanda om ordentligt och låt steka på svag värme i cirka 3 minuter.
    • Strö på salt, peppar och hackad koriander.
    • Lägg avslutningsvis i cocktailtomater och låt dem bli varma.
    • Lägg en bädd av spenat på tallrikar.
    • Lägg på den varma tacoblandningen.
    • Toppa med grekisk yoghurt och jalapeñoskivor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g blomkål
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 250 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 2 kvistar färsk persilja
  • Lördag frukost 360 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 100 g broccoli
    • 15 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 4 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 100 g broccoli
    • 15 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 4 dl mandelmjölk

    Lördag lunch 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Lördag middag 530 Kcal

    Röding med räksås och sparris

    God rätt som fungerar till både fest och vardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g rödingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g grön sparris
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 100 gram räkor i lag
    • 1 msk färskpressad citronjuice
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg rödingen i en ugnsform. Salta och peppra. Ugnsbaka 15 min.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten några minuter.
    • Koka upp grädde, salt och peppar i en kastrull. Finhacka dill och tillsätt i såsen. Koka någon minut. Tillsätt räkorna och låt dom bli varma. Tillsätt citronsaft.
    • Lägg rödingen på tallrikar tillsammans med sparris. Häll på räksås och dekorera med dillkvistar och citronskivor

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g rödingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g grön sparris
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 100 gram räkor i lag
    • 1 msk färskpressad citronjuice
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Lördag dessert 511 Kcal

    Pannacotta med jordgubbar och vit choklad

    En krämig rosa pannacotta med smak av jordgubb och vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vit choklad
    • 1 dl frysta jordgubbar
    • 1 tsk vatten
    Dekoration
    • 2 st jordgubbar
    • 1 msk färsk mynta

    Gör så här

    • Tina jordgubbar.
    • Mixa jordgubbarna tillsammans med lite vatten med en stavmixer eller blender tills det blir en slät puré.
    • Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten och låt det stå och mjukna i cirka 5 minuter.
    • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    • Lägg vaniljfröna i en kastrull tillsammans med grädde.
    • Värm grädde på medelhög värme och låt sjuda i några minuter (den ska inte koka).
    • Ta av kastrullen från värmen.
    • Lägg i gelatinbladen och rör om.
    • Finhacka den vita chokladen och lägg ner i kastrullen.
    • Rör om tills chokladen smälter och blandningen blir jämn.
    • Tillsätt jordgubbspurén och rör om.
    • Häll upp pannacotta i portionsglas.
    • Låt pannacottan svalna och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
    • Dekorera med jordgubbar och mynta innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vit choklad
    • 1 dl frysta jordgubbar
    • 1 tsk vatten
    Dekoration
    • 2 st jordgubbar
    • 1 msk färsk mynta
  • Söndag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Söndag lunch 359 Kcal

    Varm tacosallad

    Tacosalladen som kommer att rädda fredagarna framöver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g blomkål
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 250 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 2 kvistar färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök.
    • Skala och grovhacka gul lök.
    • Skär blomkål i små buketter och haricot verts i bitar.
    • Skär paprika i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg i nötfärs tillsammans med lök, vitlök och stek under omrörning i 1–2 minuter.
    • Tillsätt blomkål, haricot verts och paprika.
    • Låt steka till färsen är genomstek och grönsakerna mjuknat.
    • Häll i tacokrydda och vatten.
    • Blanda om ordentligt och låt steka på svag värme i cirka 3 minuter.
    • Strö på salt, peppar och hackad koriander.
    • Lägg avslutningsvis i cocktailtomater och låt dem bli varma.
    • Lägg en bädd av spenat på tallrikar.
    • Lägg på den varma tacoblandningen.
    • Toppa med grekisk yoghurt och jalapeñoskivor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g blomkål
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 250 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st cocktailtomater
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 2 kvistar färsk persilja

    Söndag middag 464 Kcal

    Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    Doftar ljuvligt och smakar likaså!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen Skala och hacka lök grovt och riv vitlöksklyftorna. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skär blomkålen i buketter. Riv den färska ingefäran.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära några minuter. Lägg allt i en gryta och tillsätt garam masalakrydda och chilisås. Häll på vatten och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt grytan sjuda i 40 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt morötter och blomkål och koka ytterligare 10 minuter.
    • Riv blomkål grovt och lägg i en skål. Hacka persilja fint. Blanda ner salt, peppar, persilja, olivolja och pressa över citronsaft. Servera grytan med blomkålsriset och yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt
Mejeri
  • 25.5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 3.5 dl grädde
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 225 g keso
  • 2 msk crème fraiche med örter
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 8 dl mandelmjölk
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1 dl keso, 4%
Frukt/grönt
  • 3.7 st röd paprika
  • 6 st gul lök
  • 16 klyfta vitlök
  • 2 st potatis
  • 400 g grönkål
  • 3 st rödlök
  • 15 st schalottenlök
  • 5 st kiwi
  • 250 g broccoli
  • 6 st morot
  • 800 g blomkål
  • 3 msk färsk ingefära
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 10 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 st grönt äpple
  • 20 cm purjolök
  • 8 blad romansallad
  • 2 st avokado
  • 3 st apelsin
  • 1 st banan
  • 1 st gurka
  • 30 g ärtskott
  • 2 st lime
  • 200 g haricots verts
  • 1 st paprika
  • 16 st cocktailtomater
  • 60 g spenat
  • 250 g grön sparris
  • 2 st citronskiva
  • 1 dl frysta jordgubbar
  • 3 st jordgubbar
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 klase vinbär
Torrvaror
  • 11 tsk olivolja
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 2.75 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 3 msk torkade tranbär
  • 0.25 dl valnötter
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 0.25 dl solrosfrön
  • 0.75 msk fiberhusk
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 6 msk kalvfond
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk chilisås
  • 6 st lagerblad
  • 6 msk bladpersilja
  • 1 krm brödkrydda
  • 1.5 tsk salt
  • 3 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
  • 3 tsk srirachasås
  • 6 msk persilja
  • 5 msk färsk persilja
  • 1 msk malen curry
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk färsk mynta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g rökt lax
  • 3000 g högrev
  • 150 g laxfilé
  • 3000 g kycklinglårfilé
  • 3 st ägg
  • 300 g tonfisk i vatten
  • 500 g nötfärs
  • 350 g rödingfilé
  • 100 gram räkor i lag
Övrigt
  • 3 msk senap
  • 25 g rapsolja
  • 4 msk majonnäs
  • 12 st jalapeñoskivor
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 st vaniljstång
  • 50 g vit choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.