Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 43

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1410 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner

    • Lunch - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Middag - 581 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1345 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 304 Kcal

      Tom Kha laxsoppa

    • Middag - 236 Kcal

      Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    • Mellanmål - 508 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    • Dessert

  • Onsdag - 1228 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 560 Kcal

      Halloumisallad med päron

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1698 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Middag - 878 Kcal

      Italiensk kyckling med ost och salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1255 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Champinjonomelett

    • Lunch - 183 Kcal

      Räkwok med curry och groddar

    • Middag - 733 Kcal

      Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1767 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 598 Kcal

      Äggwrap med svampstuvning

    • Middag - 476 Kcal

      Tacougnspannkaka

    • Mellanmål

    • Dessert - 396 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Söndag - 1534 Kcal

    • Frukost - 308 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 397 Kcal

      Ängamatsoppa

    • Middag - 829 Kcal

      Quinoasallad med varmrökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.4 gram

Fett: 81 gram

Protein: 81.6 gram

Energi: 1462.6 kcal

  • Måndag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Måndag lunch 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Måndag middag 581 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 581 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 0 finhackade örter
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.
  • Tisdag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Tisdag lunch 304 Kcal

    Tom Kha laxsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Tillsätt kryddblandning, vatten och kokosmjölk.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Skala och skiva moroten.
    • Dela sugarsnaps.
    • Skär laxen i tärningar.
    • Lägg ner fisk och  grönsaker i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på salladslök och färsk koriander.

    Tisdag middag 236 Kcal

    Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn i smör runt om några minuter.
    • Lägg köttet på en plåt.
    • Lägg på pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med quinasallad, rucola och cocktailtomater.

    Tisdag mellanmål 508 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 508 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl Hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
  • Onsdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Onsdag lunch 560 Kcal

    Halloumisallad med päron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Fördela rädisor på salladen.
    • Skiva päronen och fikonen och lägg på salladen.
    • Skiva osten och stek i olja någon minut per sida.
    • Toppa salladen med den varma osten och strö på lite pumpafrön och torkade tranbär.

    Onsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk hackad dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.
  • Torsdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Torsdag lunch 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -57 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Torsdag middag 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g ruccola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.
  • Fredag frukost 339 Kcal

    Champinjonomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 10 g smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 0.25 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Fredag lunch 183 Kcal

    Räkwok med curry och groddar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 0.3 msk curry
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g böngroddar
    • 150 g räkor
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och lägg ner de frysta wokgrönsakerna.
    • Tillsätt curry och riven vitlök och ingefära.
    • Strö på salt och peppar låt steka några minuter.
    • Fördela groddar över.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Lägg på räkorna och dekorera med lime.

    Fredag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl créme fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.
  • Lördag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Lördag lunch 598 Kcal

    Äggwrap med svampstuvning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -1 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 0 g ruccola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    •  Låt steka i någon minut och låt svalna.
    • Skiva svampen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen i 2-4 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja.
    • Häll över svampstuvningen i äggwrapen och lägg på tomat och ruccola.
    •  Rulla ihop till en wrap.
    • Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa med tillsammans med lite mer färsk persilja.

    Lördag middag 476 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 3 msk tacokrydda
    • 0.5 dl dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk Bladpersilja
    Tillbehör
    • 0 dl créme fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Lördag dessert 396 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g gram mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g gram pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.
  • Söndag frukost 308 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl Hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl Hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Söndag lunch 397 Kcal

    Ängamatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 dl frysta gröna ärtor
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 125 g mascarponeost
    • 6 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g bladspenat
    Topping
    • 0.5 dl alfaalfagroddar
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0.7 st morot

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och eller hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök några någon minut.
    • Tillsätt frysta ärter, hönsbuljong, vatten och mascarponeost.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare tillsammans med färsk spenat.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med alfa-alfagroddar, ärtor och morötter.

    Söndag middag 829 Kcal

    Quinoasallad med varmrökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 94 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 829 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sojabönor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g körsbärstomater
    • 250 g varmrökt lax
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 25 g sockerärtor

    Gör så här

    • Gör först quinoasalladen genom att koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, hackad dill, sojabönor, finhackad rödlök, salt och svartpeppar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär äpple och sockerärtor i bitar och lägg ner i salladen tillsammans med cocktailtomater.
    • Blanda om.
    • Lägg på lax och toppa med rödlök, skivat äpple och sockerärtor.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 16 st ägg
  • 40 g bacon
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 50 g rökt skinka
  • 150 g laxfilé
  • 600 g fläskkarré
  • 200 g torskfile
  • 225 g kycklingfilé
  • 40 g salami
  • 150 g räkor
  • 1000 g nötfärs
  • 250 g varmrökt lax
Mejeri
  • 1 msk grädde
  • 3 tsk tsk smör
  • 450 g mozzarella
  • 2 skiva ost
  • 2.33 msk msk smör
  • 4 dl havremjölk
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 100 g halloumi
  • 170 g smör
  • 1.5 dl keso dl
  • 200 g chevreost
  • 2 dl havregrädde
  • 75 g vitlöksost med örter
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 dl créme fraiche
  • 8 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl sojayoghurt
  • 125 g mascarponeost
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • chiliflakes
  • färsk koriander
  • finhackade örter
  • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • salt och vitpeppar
  • 1 krm persillade
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.3 msk curry
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk persilja
  • 3 msk tacokrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
Frukt/grönt
  • 21.75 st champinjoner
  • 1.75 st granatäpple
  • 150 g böngroddar
  • 3.7 st morot
  • 250 g sockerärtor
  • 0.5 st Broccolihuvud
  • 0.33 st gurka
  • 0.5 st mango
  • 3 tsk ingefära
  • 3 st lime
  • 4 msk koriander
  • 2 klyfta riven vitlök
  • 7 styck tomat
  • 7 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1.5 st röd paprika
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st salladslök
  • rucola
  • 300 g cocktailtomater
  • 3.25 st apelsin
  • basilika
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st myntakvist
  • 3 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 1 st päron
  • 1 st färska fikon
  • 150 g kantareller
  • 1.5 st fänkål
  • 1 st squash
  • 3.75 st rödlök
  • 2 st äpple
  • 3.5 msk hackad dill
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 1 st grön paprika
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 30 g ruccola
  • 0.75 dl alfaalfagroddar
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 4 st små plommontomater
  • Bladpersilja
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 60 g bladspenat
  • 0.5 st citron
  • 50 g körsbärstomater
Torrvaror
  • 50 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
  • 4 tsk rapsolja
  • 4 tsk olivolja
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 13 msk grön pesto
  • 10 msk pinjenötter
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 msk torkade tranbär
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl dl majsmjöl
  • 2.5 msk olivolja
  • 50 g sojabönspagetti
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl dinkelsikt
  • 100 g gram mörk choklad
  • 50 g gram pistagenötter
  • 2 dl quinoa
  • 100 g sojabönor
Övrigt
  • 1 msk balsamico
  • 12 st svarta oliver
  • 2 skiva Filmjölkslimpa
  • 300 g vatten
  • 4 dl Hallon (frysta)
  • 2 msk saffransaioli
  • 10 st soltorkad tomat
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 3 msk stark chilisås
  • 6.5 dl dl vatten
  • 100 g mango (fryst)
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 2.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!