Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 35 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.5 gram

Fett: 93.4 gram

Protein: 89.3 gram

Energi: 1486.9 kcal

  • Måndag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Måndag lunch 765 Kcal

    Lasagne med fetaost

    Bönlasagne som räcker till hela familjen eller går att frysa ned till matlådor, servera med valfri grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, hackad lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och låt koka ordentligt tills såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg lasagneplattor i en liten ugnsform.
    • Lägg över köttfärsragu.
    • Smula fetaost över och häll hälften av gräddsåsen över.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor.
    • Häll resterande gräddsås över och strö på riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Måndag middag 262 Kcal

    Smashed broccoli med rökt lax

    Ett kul och gott sätt att tillreda broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i lättsaltat vatten tills dom är mjuka. Häll av i durkslag och spola kallt vatten.
    • Lägg broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje bukett med botten med ett glas. Riv parmesan och fördela osten på varje bukett. Salta och peppra.
    • Sätt in i ugn tills osten smält, ca 5 min. Strö på hackad dill och servera med rökt lax. Dekorera med citronklyfta och dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon

    En enkel och fräsch drink att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Tisdag lunch 262 Kcal

    Smashed broccoli med rökt lax

    Ett kul och gott sätt att tillreda broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i lättsaltat vatten tills dom är mjuka. Häll av i durkslag och spola kallt vatten.
    • Lägg broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje bukett med botten med ett glas. Riv parmesan och fördela osten på varje bukett. Salta och peppra.
    • Sätt in i ugn tills osten smält, ca 5 min. Strö på hackad dill och servera med rökt lax. Dekorera med citronklyfta och dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 739 Kcal

    Fiskgryta med pesto

    En smakrik fiskgryta med medelhavskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 739 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Tina fisken något och skär i tärningar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva lök och fänkål i lagom stora bitar.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en gryta med olja och lägg ner lök, fänkål, vitlök och chili.
    • Låt fräsa några minuter och tillsätt pesto, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och häll på grädde.
    • Lägg ner fisken och ljud under lock i 5 minuter.
    • Dela grönsakerna i bitar och tillsätt tillsammans med oliver och lite hackad färsk basilika.
    • Häll upp i skålar och toppa med lite grön pesto och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 1 st basilikakvist
  • Onsdag frukost 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon

    En enkel och fräsch drink att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)

    Onsdag lunch 765 Kcal

    Lasagne med fetaost

    Bönlasagne som räcker till hela familjen eller går att frysa ned till matlådor, servera med valfri grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, hackad lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och låt koka ordentligt tills såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg lasagneplattor i en liten ugnsform.
    • Lägg över köttfärsragu.
    • Smula fetaost över och häll hälften av gräddsåsen över.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor.
    • Häll resterande gräddsås över och strö på riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Onsdag middag 604 Kcal

    Äggwrap med svampstuvning

    En omelett med god och mättande svampfyllning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    •  Låt steka i någon minut och låt svalna.
    • Skiva svampen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen i 2-4 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja.
    • Häll över svampstuvningen i äggwrapen och lägg på tomat och ruccola.
    •  Rulla ihop till en wrap.
    • Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa med tillsammans med lite mer färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 739 Kcal

    Fiskgryta med pesto

    En smakrik fiskgryta med medelhavskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 739 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Tina fisken något och skär i tärningar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva lök och fänkål i lagom stora bitar.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en gryta med olja och lägg ner lök, fänkål, vitlök och chili.
    • Låt fräsa några minuter och tillsätt pesto, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och häll på grädde.
    • Lägg ner fisken och ljud under lock i 5 minuter.
    • Dela grönsakerna i bitar och tillsätt tillsammans med oliver och lite hackad färsk basilika.
    • Häll upp i skålar och toppa med lite grön pesto och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 1 st basilikakvist

    Torsdag middag 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre bitar.
    • Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka i 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter
  • Fredag frukost 278 Kcal

    Äggröra med grönsaker

    Gott och mättande med äggröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Dela tomater och skiva paprika. Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop ägg och grädde  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran  på tallriken och dekorera med  hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Fredag lunch 765 Kcal

    Lasagne med fetaost

    Bönlasagne som räcker till hela familjen eller går att frysa ned till matlådor, servera med valfri grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, hackad lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och låt koka ordentligt tills såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg lasagneplattor i en liten ugnsform.
    • Lägg över köttfärsragu.
    • Smula fetaost över och häll hälften av gräddsåsen över.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor.
    • Häll resterande gräddsås över och strö på riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Fredag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Lördag frukost 293 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och hallon

    Lyxiga frukost med smak av banan och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget. Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt  i någon minut per sida.
    • Lägg plättar på ett fat och och servera med yoghurt, hallon och skivad banan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Lördag lunch 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Lördag middag 530 Kcal

    Röding med räksås och sparris

    God rätt som fungerar till både fest och vardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g rödingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g grön sparris
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 100 gram räkor i lag
    • 1 msk färskpressad citronjuice
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg rödingen i en ugnsform. Salta och peppra. Ugnsbaka 15 min.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten några minuter.
    • Koka upp grädde, salt och peppar i en kastrull. Finhacka dill och tillsätt i såsen. Koka någon minut. Tillsätt räkorna och låt dom bli varma. Tillsätt citronsaft.
    • Lägg rödingen på tallrikar tillsammans med sparris. Häll på räksås och dekorera med dillkvistar och citronskivor

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g rödingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g grön sparris
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 100 gram räkor i lag
    • 1 msk färskpressad citronjuice
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Lördag dessert 190 Kcal

    Vit chokladkaka med körsbär

    En saftig vitchokladkaka toppad med massor av körsbär - perfekt dessert att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 gram vita bönor
    • 1 st banan
    • 100 g vit choklad (1 ruta)
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl mandelspån
    • 150 g körsbärstomater
    • 1 st citron
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 180°C.
    • Häll av bönor och skölj av dem.
    • Lägg bönor och banan i en matberedare och kör till en slät smet.
    • Smält choklad i vattenbad och tillsätt till smeten.
    • Vänd ner havregryn och rostade mandelspån försiktigt.
    • Smörj en liten form med smör och kokosflingor och fördela smeten i.
    • Dela körsbären i fyra delar och plocka bort kärnan.
    • Strö över de delade körsbären över kakan och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    • Låt svalna och riv över lite citronzest över kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 gram vita bönor
    • 1 st banan
    • 100 g vit choklad (1 ruta)
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl mandelspån
    • 150 g körsbärstomater
    • 1 st citron
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 274 Kcal

    Stekt ägg med skinka och granatäpple

    God och lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med skinka och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g rökt skinka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Söndag lunch 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre bitar.
    • Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka i 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Söndag middag 765 Kcal

    Lasagne med fetaost

    Bönlasagne som räcker till hela familjen eller går att frysa ned till matlådor, servera med valfri grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, hackad lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och låt koka ordentligt tills såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg lasagneplattor i en liten ugnsform.
    • Lägg över köttfärsragu.
    • Smula fetaost över och häll hälften av gräddsåsen över.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor.
    • Häll resterande gräddsås över och strö på riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 2400 g nötfärs
  • 300 g rökt lax
  • 400 g torskrygg
  • 400 g laxfilé
  • 1000 g kycklingfilé
  • 350 g rödingfilé
  • 100 gram räkor i lag
  • 30 g rökt skinka
Frukt/grönt
  • 11.75 st champinjoner
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 25 g spenat
  • 8 st selleristjälk
  • 10 st morot
  • 6 st gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 16 dl blandsallad
  • 600 g broccoli
  • 4 st citronklyfta
  • 1 st vattenmelon
  • 2 st granatäpple
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 4 st schalottenlök
  • 1 st fänkål
  • 2 st röd chili
  • 0.5 st squash
  • 1 st gul paprika
  • 24 st små plommontomater
  • 20 g rucola
  • 1 dl blåbär
  • 2 st salladslök
  • 200 g blomkål
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.25 st paprika
  • 2 st blomkålshuvud
  • 2 st broccolistånd
  • 2 st banan
  • 1 dl hallon (färska)
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 st citronskiva
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 st citron
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
Mejeri
  • 8.5 msk smör
  • 400.5 dl riven ost
  • 12.5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 400 g fetaost
  • 2 dl parmesan
  • 1 dl keso, 4%
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 2 msk grekisk yoghurt 6%
Kryddor/smaksättare
  • 8 tsk örtagårdskrydda
  • 4 nypa chiliflakes
  • 4 msk kalvfond
  • 3 msk dill
  • 6 st dillkvistar
  • 6 msk grön pesto
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
  • 1.5 msk persilja
  • 2 tsk curry mango krydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk torkade örter
  • 6 tsk dijonsenap
  • 0.5 krm vaniljpulver
  • 0.5 krm salt
  • 1 st myntakvist
Torrvaror
  • 1600 g krossade tomater
  • 4 msk flytande honung
  • 240 g bönlasagne
  • 21 tsk olivolja
  • 16 st oliver utan kärna
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g ramennudlar
  • 4 msk jordnötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandelspån
  • 0.5 dl kokosflingor
Övrigt
  • 400 gram vita bönor
  • 100 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.