Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 33 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1201 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 435 Kcal

      Fisk- och skaldjursgryta med curry

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert - 189 Kcal

      Havre- och kesofrallor med russin

  • Tisdag - 1032 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Grön smoothie med mandlar

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 246 Kcal

      Spenatsoppa med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 957 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 246 Kcal

      Spenatsoppa med mozzarella

    • Middag - 435 Kcal

      Fisk- och skaldjursgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1562 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 878 Kcal

      Italiensk kyckling med ost och salami

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1563 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 878 Kcal

      Italiensk kyckling med ost och salami

    • Middag - 409 Kcal

      Marockans biff med pistagenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1262 Kcal

    • Frukost - 187 Kcal

      Yoghurt med blandade bär

    • Lunch - 409 Kcal

      Marockans biff med pistagenötter

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 202 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Söndag - 1131 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 435 Kcal

      Fisk- och skaldjursgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49 gram

Fett: 71.2 gram

Protein: 69.9 gram

Energi: 1244.1 kcal

  • Måndag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Måndag lunch 435 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med curry

    Lyft fisk- och skaldjursgrytan med currykrydda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g grön sparris
    • 150 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk curry
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g torskfile
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g handskalade räkor
    • 2 dl gröna ärtor
    • 10 cm purjolök
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skär sparris och haricots verts i bitar. Skala och skär morot i bitar. Riv vitlök och finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlök och chili. Tillsätt curry och häll på kokosmjölk.  Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Skär fisken i mindre bitar. Strö på salt och svartpeppar.  Lägg ner fisk och morötter i grytan. Tillsätt räkor, sparris, haricot verts, gröna ärtor och purjolök. Låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner hackad persilja och servera grytan i djupa skålar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g grön sparris
    • 150 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk curry
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g torskfile
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g handskalade räkor
    • 2 dl gröna ärtor
    • 10 cm purjolök
    • 3 msk bladpersilja

    Måndag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Måndag dessert 189 Kcal

    Havre- och kesofrallor med russin

    Lättbakade frallor som du kan förvara i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    7 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl russin
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten grovt. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på solrosfrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    7 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl russin
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
  • Tisdag frukost 485 Kcal

    Grön smoothie med mandlar

    En grön smoothie med lite oväntade ingredienser. Drick till frukost eller innan träningspasset!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Bryt eller skär grönkål och lägg i en blender.
    • Gröp ur avokadon, skär ananas och kiwi  i bitar.
    • Lägg ner i blendern tillsammans med mandel, urkärnade dadlar och persilja.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Tisdag middag 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar
  • Onsdag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Onsdag lunch 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Onsdag middag 435 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med curry

    Lyft fisk- och skaldjursgrytan med currykrydda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g grön sparris
    • 150 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk curry
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g torskfile
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g handskalade räkor
    • 2 dl gröna ärtor
    • 10 cm purjolök
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skär sparris och haricots verts i bitar. Skala och skär morot i bitar. Riv vitlök och finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlök och chili. Tillsätt curry och häll på kokosmjölk.  Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Skär fisken i mindre bitar. Strö på salt och svartpeppar.  Lägg ner fisk och morötter i grytan. Tillsätt räkor, sparris, haricot verts, gröna ärtor och purjolök. Låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner hackad persilja och servera grytan i djupa skålar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g grön sparris
    • 150 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk curry
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g torskfile
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g handskalade räkor
    • 2 dl gröna ärtor
    • 10 cm purjolök
    • 3 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Torsdag middag 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist
  • Fredag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Fredag lunch 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Fredag middag 409 Kcal

    Marockans biff med pistagenötter

    Marockans gryta med nötkött och goda grönsaker i - toppa sedan maträtten med pistagenötter och basilikablad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g nötkött
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk rapsolja
    • 1 st aubergine
    • 400 g krossade tomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 25 st små plommontomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva köttet till jämnstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken.
    • Skär aubergine i mindre bitar och fräs den med löken.
    • Tillsätt krossade tomater.
    • Hacka hälften av basilikan och rör ner i kastrullen.
    • Låt småkoka i ca 10 minuter och rör ner plommontomater strax innan  servering.
    • Fördela ratatouillen på fyra tallrikar och placera köttet ovanpå.
    • Toppa med hackade pistagenötter och garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g nötkött
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk rapsolja
    • 1 st aubergine
    • 400 g krossade tomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 25 st små plommontomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pistagenötter
  • Lördag frukost 187 Kcal

    Yoghurt med blandade bär

    Frukost som du kan variera efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål. Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Lördag lunch 409 Kcal

    Marockans biff med pistagenötter

    Marockans gryta med nötkött och goda grönsaker i - toppa sedan maträtten med pistagenötter och basilikablad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g nötkött
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk rapsolja
    • 1 st aubergine
    • 400 g krossade tomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 25 st små plommontomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva köttet till jämnstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken.
    • Skär aubergine i mindre bitar och fräs den med löken.
    • Tillsätt krossade tomater.
    • Hacka hälften av basilikan och rör ner i kastrullen.
    • Låt småkoka i ca 10 minuter och rör ner plommontomater strax innan  servering.
    • Fördela ratatouillen på fyra tallrikar och placera köttet ovanpå.
    • Toppa med hackade pistagenötter och garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g nötkött
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk rapsolja
    • 1 st aubergine
    • 400 g krossade tomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 25 st små plommontomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pistagenötter

    Lördag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Lördag dessert 202 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor
  • Söndag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Söndag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Söndag middag 435 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med curry

    Lyft fisk- och skaldjursgrytan med currykrydda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g grön sparris
    • 150 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk curry
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g torskfile
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g handskalade räkor
    • 2 dl gröna ärtor
    • 10 cm purjolök
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skär sparris och haricots verts i bitar. Skala och skär morot i bitar. Riv vitlök och finhacka chili. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlök och chili. Tillsätt curry och häll på kokosmjölk.  Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Skär fisken i mindre bitar. Strö på salt och svartpeppar.  Lägg ner fisk och morötter i grytan. Tillsätt räkor, sparris, haricot verts, gröna ärtor och purjolök. Låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner hackad persilja och servera grytan i djupa skålar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g grön sparris
    • 150 g haricots verts
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk curry
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g torskfile
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g handskalade räkor
    • 2 dl gröna ärtor
    • 10 cm purjolök
    • 3 msk bladpersilja
Mejeri
  • 6.33 tsk smör
  • 3 skiva ost
  • 1.33 dl gräddfil
  • 2 dl keso, 4%
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 4 msk grädde
  • 125 g mozzarella
  • 75 g vitlöksost med örter
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1 dl grekisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 skivor skinka
  • 250 g torskfile
  • 250 g laxfilé
  • 60 g handskalade räkor
  • 550 g nötfärs
  • 4 st ägg
  • 50 g kycklingbacon
  • 225 g kycklingfilé
  • 40 g salami
  • 400 g nötkött
Frukt/grönt
  • 3 st paprikaringar
  • 250 g grön sparris
  • 150 g haricots verts
  • 2.5 st morot
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 dl gröna ärtor
  • 10 cm purjolök
  • 2.5 st gul lök
  • 1 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 6 dl blandsallad
  • 30 g grönkål
  • 0.5 st avokado
  • 100 g ananas (fryst)
  • 0.5 st kiwi
  • 300 g bladspenat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st fänkål
  • 0.75 st rödlök
  • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 30 g rucola
  • 1 st aubergine
  • 25 st små plommontomater
  • 1 dl hallon
  • 1.5 dl blåbär
  • 3 st jordgubbar
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.5 dl hallon (färska)
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl havregryn
  • 2.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl russin
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 50 g sojabönspagetti
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 50 g pistagenötter
  • 2 tsk kokossocker
  • 0.5 dl torkad papaya
  • 1 msk kokoschips
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk curry
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 1.5 krm salt
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 krm muskot
  • 1 krm persillade
  • 3 msk grön pesto
  • 1 st basilikakvist
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 krm vaniljpulver
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd
  • 10 st soltorkad tomat
  • 1 msk tacosås
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 dl frystorkade hallon
  • 5 st lavendelblommor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!