Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 29

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1075 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie – 2 portioner

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1145 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost – 2 portioner

    • Middag - 602 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1557 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 424 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Mellanmål - 271 Kcal

      Blueberry dream – 1 portion

    • Dessert

  • Torsdag - 7105 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 505 Kcal

      Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter – 1 portion

    • Middag - 6594 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1277 Kcal

    • Frukost - 471 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 285 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1652 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 207 Kcal

      Italiensk sommarsallad

    • Middag - 812 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 388 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Söndag - 1554 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Champinjonomelett – 1 portion

    • Lunch - 699 Kcal

      Quinoasallad med myntacréme

    • Middag - 516 Kcal

      Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 188.9 gram

Fett: 81.5 gram

Protein: 128.6 gram

Energi: 2194.9 kcal

  • Måndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie – 2 portioner

    Måndag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Måndag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    2. Fördela tagliatellen på tallrik.
    3. Skär kycklingen i strimlor.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    5. Salta och peppra.
    6. Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    7. Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    8. Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    9. Ta av från värmen.
    10. Smaka av med salt och peppar.
    11. Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.
  • Tisdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Tisdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    1. Skala moroten och löken.
    2. Skär halloumin i tärningar.
    3. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    5. Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Tisdag middag 602 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Onsdag lunch 424 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk grädd fil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk finhackad basilika
    • 2 msk Bladpersilja
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Onsdag middag 639 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk hackad dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Onsdag mellanmål 271 Kcal

    Blueberry dream – 1 portion

  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Torsdag lunch 505 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk Citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    1. Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    2. Skär paprika i bitar.
    3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    4. Häll av bönorna och skölj av.
    5. Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    6. Låt steka några minuter.
    7. Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    8. Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    9. Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    10. Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    11. Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Torsdag middag 6594 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 995 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 414 gram

    Energi: 6594 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 50000 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.
  • Fredag frukost 471 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Fredag lunch 285 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk msk smör
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk Citronsaft
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk Citronsaft
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0 dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål. Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citron.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw. Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Fredag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -28 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosé peppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag lunch 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Lördag middag 812 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 812 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.

    Lördag dessert 388 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g gram mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0 Physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g gram pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.
  • Söndag frukost 339 Kcal

    Champinjonomelett – 1 portion

    Söndag lunch 699 Kcal

    Quinoasallad med myntacréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk mynta
    • 1 st lime
    • 70 g bladspenat
    • 1 st avokado
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk pinjenötter
    Myntacréme
    • 2 dl gräddfil
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först myntacrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Koka quinoan enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj av ordentligt.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, salt, svartpeppar samt hackad färsk mynta.
    • Pressa lime över och blanda ner babyspenat.
    • Skär avokadon i mindre bitar.
    • Toppa salladen med avokado, räkor samt rostade pinjenötter.
    • Strö på salt och svartpeppar och servera med myntacrémen.

    Söndag middag 516 Kcal

    Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk msk smör
    • 150 g haricot verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med lök, gräslök, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med romsås, kokt haricotverts och citronklyftor.
Övrigt
  • 4 dl bär (frysta)
  • 4.5 msk majonnäs
  • 450 g vatten
  • 15 st svarta oliver
  • 50250 g frysta wokgrönsaker
  • 4 st träspett
  • 0.5 msk soja
Mejeri
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk msk gräddfil
  • 148 g smör
  • 4 dl grädde
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 dl havredryck
  • 150 g halloumi
  • 1 tsk tsk smör
  • 3.5 dl gräddfil
  • 1 msk grädd fil
  • 1 dl riven ost
  • 2.5 msk msk smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 4 msk kesella
  • 125 g minimozzarella
  • 3 dl vispgrädde
Torrvaror
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 3 msk olivolja
  • 6 msk grön pesto
  • 2 dl havregryn
  • 10 g kokosskivor
  • 3 dl kaffe
  • 3 tsk olivolja
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 3 dl dl havremjöl
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk rapsolja
  • 50 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 100 g gram mörk choklad
  • 50 g gram pistagenötter
  • 1 dl quinoa
  • 0.75 dl ströbröd
Frukt/grönt
  • 1.5 st äpple
  • 2.5 st morot
  • 0.5 st salladslök
  • 450 g broccoli
  • 1.25 st citron
  • 1.25 st squash
  • 2 st röd paprika
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 3 st rödlök
  • 100 g sockerärtor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 6 msk gräslök
  • 4 st citronskiva
  • 2 msk Bladpersilja
  • 1.5 klyfta riven vitlök
  • 0.5 tsk citronskal
  • 0.5 st purjolök
  • 1.75 st gul paprika
  • 1.5 msk hackad dill
  • 0.5 st mango
  • dillkvistar
  • 13 st salladsblad
  • 2 st banan
  • 2.75 st lime
  • 0.25 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 2.5 msk Citronsaft
  • 1.25 st granatäpple
  • böngroddar
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 st citronklyfta
  • 2 st fänkål
  • 300 g körsbärstomater
  • 0.5 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 135 g bladspenat
  • 120 g cocktailtomater
  • basilikablad
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • Physalis
  • 10 st champinjoner
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • 1 st avokado
  • 1 st schalottenlök
  • 150 g haricot verts
Kryddor/smaksättare
  • 2.75 msk sötstark senap
  • salt och svartpeppar
  • 3 tsk kycklingfond
  • 4 kvist färsk persilja
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 0.33 msk persilja
  • 1 nypa nypa salt
  • 1 tsk rosé peppar
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1.5 kruka färsk mynta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 650 g kycklingfilé
  • 550 g laxfilé
  • 9 msk stenbitsrom
  • 150 g tonfisk
  • 13 st ägg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 600 g kalkonfilé
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 300 g torskfile
  • 1.5 dl handskalade räkor i lag
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!