Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 2 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 930 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 608 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch

    • Middag - 229 Kcal

      Stekt sparris med parmaströssel och parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1376 Kcal

    • Frukost - 326 Kcal

      Stekt ägg med grönsaker

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1585 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1355 Kcal

    • Frukost - 316 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1765 Kcal

    • Frukost - 337 Kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 391 Kcal

      Chokladmousse med bär och frukt

  • Söndag - 1099 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.4 gram

Fett: 86.5 gram

Protein: 52.2 gram

Energi: 1245.4 kcal

  • Måndag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Måndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Tisdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Förbered din gröt kvällen innan och njut nästa morgon av en chiagröt med skivad apelsin och ananas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Tisdag middag 229 Kcal

    Stekt sparris med parmaströssel och parmesan

    En god liten rätt som kan ätas som förrätt, lätt lunch eller mindre middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 225 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 2 msk riven parmesanost
    Dekoration
    • 0.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 5 min eller tills skinkan har fått färg och är hård.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Smula ner parmaskinka i en skål.
    • Lägg på sparris på grillen och grilla runt om i några minuter.
    • Lägg upp på tallrik och ringla olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa med parmesan och parmaströssel och dekorerar med färsk bladpersilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 225 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 2 msk riven parmesanost
    Dekoration
    • 0.5 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Onsdag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Onsdag middag 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill
  • Torsdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Förbered din gröt kvällen innan och njut nästa morgon av en chiagröt med skivad apelsin och ananas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Torsdag lunch 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Torsdag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 316 Kcal

    Grön drink

    En grön drink välfylld av nyttiga ingredienser och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Riv eller tärna ingefäran i bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i citron.
    • Häll på vatten och mixa till en jämn och slät drink.
    • Häll upp i en tät försluten flaska och förvara i kylen, håller minst 2 dagar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Fredag lunch 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Fredag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Lördag frukost 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Lördag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Lördag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Lördag dessert 391 Kcal

    Chokladmousse med bär och frukt

    Snabb och enkel chokladmousse som serveras med grädde och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Smält choklad över ett vattenbad.
    • Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor.
    • Vänd ner äggviteskummet och blanda om.
    • Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Lägg på chokladmousse på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Söndag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Söndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 30 g lufttorkad skinka
  • 250 g laxfilé
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 200 g kycklingfärs
  • 300 g ryggbiff
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 6 st rispapper
  • 100 g mörk choklad
  • 100 gram hallon färska
Frukt/grönt
  • 1 st grapefrukt
  • 2 styck tomat
  • 1 st squash
  • 1.75 st rödlök
  • 3.5 st apelsin
  • 0.4 st ananas
  • 2 st granatäpple
  • 225 g sparris
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 2 st morot
  • 75 g haricots verts
  • 1.25 st citron
  • 50 g grönsallad
  • 1 st banan
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 tsk ingefära
  • 105 g spenat
  • 0.25 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st lime
  • 100 g sockerärtor
  • 2 dl rödkål
  • 10 st cocktailtomat
  • 25 g rucola
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st physalis
  • 8 st färsk jordgubbe
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st myntakvist
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 1 msk mynta
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 msk persilja
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • 3 dl mandelmjölk
  • 2 msk riven parmesanost
  • 13 tsk smör
  • 1 dl grädde
  • 25 g fetaost
  • 125 g mozzarellakulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk chiafrön
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 6 msk sesamfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 50 g pistagenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!