Tillbaka till menyerna

Behåll vikten v 41

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 803 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 803 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1020 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Middag - 455 Kcal

      Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1020 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 455 Kcal

      Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    • Middag - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.9 gram

Fett: 60.3 gram

Protein: 42.5 gram

Energi: 911.8 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Tisdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Tisdag lunch 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl ruccola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl ruccola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Onsdag middag 455 Kcal

    Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    Kalvfärsbiffar kan man variera lite hur man vill, tex, som att variera att fylla biffarna med olika ostsorter eller variera med vilt, fläsk och lammfärs. Toppa biffarna med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna mitt itu och tryck ner osten i dem.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen medan du förbereder biffarna.
    • Blanda färs med timjan, salt, peppar, vitlök och grädde.
    • Forma färsen till 4 bollar.
    • Gör ett hål och tryck ner lite ost och granatäpplekärnor.
    • Sätt ihop och forma till en rund boll.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bollarna runt om i några minuter.
    • Ta ut plåten med paprikor och lägg biffarna på samma plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö över granatäpplekärnor om det har blivit några över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 455 Kcal

    Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    Kalvfärsbiffar kan man variera lite hur man vill, tex, som att variera att fylla biffarna med olika ostsorter eller variera med vilt, fläsk och lammfärs. Toppa biffarna med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 455 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna mitt itu och tryck ner osten i dem.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen medan du förbereder biffarna.
    • Blanda färs med timjan, salt, peppar, vitlök och grädde.
    • Forma färsen till 4 bollar.
    • Gör ett hål och tryck ner lite ost och granatäpplekärnor.
    • Sätt ihop och forma till en rund boll.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bollarna runt om i några minuter.
    • Ta ut plåten med paprikor och lägg biffarna på samma plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö över granatäpplekärnor om det har blivit några över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Torsdag middag 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl ruccola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl ruccola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 50 g Brieost
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk smör
Övrigt
  • 2 dl Bär
Frukt/grönt
  • 2 dl ruccola
  • 1 st päron
  • 4 st grön paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.25 st granatäpple
Torrvaror
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk pestovinägrett
  • 1 krm torkad timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g kalvfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!