Tillbaka till menyerna

BC v 14

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 602 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 602 Kcal

      Torsk med räkor och pepparrot

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 864 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 602 Kcal

      Torsk med räkor och pepparrot

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 795 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 837 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag - 304 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 713 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 304 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag - 409 Kcal

      Senapsill med äpple och selleri

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 409 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 409 Kcal

      Senapsill med äpple och selleri

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.6 gram

Fett: 47.6 gram

Protein: 54.9 gram

Energi: 703.2 kcal

  • Måndag middag 602 Kcal

    Torsk med räkor och pepparrot

    Vill du bjuda på en enkel fiskrätt så testa detta recept. En måltid med torsk, räkor och pepparrot samt ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 62 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen.
    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på medelvärme ca 4 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ta upp fisken och håll den varm.
    • Lägg en klick smör i pannan och stek sojabönor och ärter i några minuter.
    • Strö på salt och peppar samt dill. 
    • Fördela ärterna och bönorna på tallrikar och lägg upp fisken på en tallrik.
    • Toppa med hackat ägg, räkor, majonnäs och riven pepparrot.
    • Dekorera med en dillkvist och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot
  • Tisdag lunch 602 Kcal

    Torsk med räkor och pepparrot

    Vill du bjuda på en enkel fiskrätt så testa detta recept. En måltid med torsk, räkor och pepparrot samt ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 62 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen.
    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på medelvärme ca 4 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ta upp fisken och håll den varm.
    • Lägg en klick smör i pannan och stek sojabönor och ärter i några minuter.
    • Strö på salt och peppar samt dill. 
    • Fördela ärterna och bönorna på tallrikar och lägg upp fisken på en tallrik.
    • Toppa med hackat ägg, räkor, majonnäs och riven pepparrot.
    • Dekorera med en dillkvist och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot

    Tisdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Onsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Onsdag middag 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja
  • Torsdag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 304 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Fredag lunch 304 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Fredag middag 409 Kcal

    Senapsill med äpple och selleri

    För dig som vill göra en egen sillvariant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g 5 minuterssill
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 100 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Häll av silllagen och skölj filéerna.
    • Skiva upp filéerna till lagom stora bitar och lägg i en skål.
    • Tärna äpplet och strimla purjolök och selleri.
    • Blanda ner med sillen och tillsätt majonnäs, gräddfil, senap och gräslök.
    • Blanda om och smaka av med lite peppar.
    • Lägg rejält med isbergssalladsblad på en tallrik och lägg på sillröran.
    • Dekorera med skivat äpple
    • Dekoration: Isbergssallad och ett ½ uppskuret äpple

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g 5 minuterssill
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 100 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 409 Kcal

    Senapsill med äpple och selleri

    För dig som vill göra en egen sillvariant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g 5 minuterssill
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 100 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Häll av silllagen och skölj filéerna.
    • Skiva upp filéerna till lagom stora bitar och lägg i en skål.
    • Tärna äpplet och strimla purjolök och selleri.
    • Blanda ner med sillen och tillsätt majonnäs, gräddfil, senap och gräslök.
    • Blanda om och smaka av med lite peppar.
    • Lägg rejält med isbergssalladsblad på en tallrik och lägg på sillröran.
    • Dekorera med skivat äpple
    • Dekoration: Isbergssallad och ett ½ uppskuret äpple

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g 5 minuterssill
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 100 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st kokt ägg
  • 400 g räkor med skal
  • 600 g torskrygg
  • 500 g kycklingfärs
  • 800 g 5 minuterssill
Mejeri
  • 7 tsk smör
  • 350 g halloumi
  • 300 g minimozzarella
  • 1 dl gräddfil
Frukt/grönt
  • 100 g frysta sojabönor
  • 2 dl frysta ärtor
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 3.5 st broccolistånd
  • 200 g broccoli
  • 1 st citron
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st avokado
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st squash
  • 12 st cocktailtomat
  • 1 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 st äpple
  • 1 st purjolök
  • 200 g selleri
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk färsk dill
  • 4 msk pepparrot
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 msk grön pesto
  • färsk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 msk gräslök
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
Torrvaror
  • 7 msk olivolja
  • 4 msk solrosfrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!