Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Vinter 2024/2025

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 815 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 395 Kcal

      Asiatiska köttbullar med red currygrönsaker

    • Middag - 265 Kcal

      Rotfruktsoppa med panncetta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 836 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 265 Kcal

      Rotfruktsoppa med panncetta

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 806 Kcal

    • Frukost - 113 Kcal

      Grönkålssmoothie med äpple

    • Lunch - 395 Kcal

      Asiatiska köttbullar med red currygrönsaker

    • Middag - 298 Kcal

      Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 809 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 298 Kcal

      Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    • Middag - 266 Kcal

      Omelett med champinjoner och paprika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1183 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 113 Kcal

      Grönkålssmoothie med äpple

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 744 Kcal

      Högrevsgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2004 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 314 Kcal

      Yoghurt med mango

    • Lunch - 744 Kcal

      Högrevsgryta med champinjoner

    • Middag - 517 Kcal

      Grillad kyckling med kantarellsås och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 429 Kcal

      Apelsincarpaccio med pistageskräm

  • Söndag - 788 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Stekt ägg med bacon och champinjoner

    • Lunch - 326 Kcal

      Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    • Middag - 264 Kcal

      Stekt torsk med örtsmör

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 80.6 gram

Fett: 51.6 gram

Protein: 60.8 gram

Energi: 1034.3 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 395 Kcal

    Asiatiska köttbullar med red currygrönsaker

    Köttbullar på nytt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st vitkål
    • 1 st morot
    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 msk röd currypasta
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st salladslök

    Gör så här

    • Finhacka chilin, riv ingefäran och vitlök fint. Strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser till bullarna i en bunke. Forma till små bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme i ca: 5 minuter.
    • Strimla vitkål. Skala och riv morot. Skala och strimla lök och riv vitlöksklyftan.
    • Häll kokosmjölk i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära och röd currypasta. Låt koka upp och lägg ner vitkål, morot och lök. Låt koka upp någon minut och krydda med salt och peppar.
    • Lägg i köttbullarna och låt allt bli varmt.
    • Lägg upp på tallrikar. Strimla salladslök och lägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st vitkål
    • 1 st morot
    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 msk röd currypasta
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st salladslök

    Måndag middag 265 Kcal

    Rotfruktsoppa med panncetta

    En soppa med härliga färger och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Strimla purjolök, gärna den gröna delen.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn panncettan några minuter.
    • Tillsätt rotfrukter lök, vitlök och purjolök.
    • Bryn några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad och tillsätt tomatpuré och soja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.
    • Tillsätt blomkålsbuketter i soppan.
    • Låt koka med i några minuter och häll upp soppan i skålar.
    • Toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 265 Kcal

    Rotfruktsoppa med panncetta

    En soppa med härliga färger och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Strimla purjolök, gärna den gröna delen.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn panncettan några minuter.
    • Tillsätt rotfrukter lök, vitlök och purjolök.
    • Bryn några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad och tillsätt tomatpuré och soja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.
    • Tillsätt blomkålsbuketter i soppan.
    • Låt koka med i några minuter och häll upp soppan i skålar.
    • Toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Tisdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Onsdag frukost 113 Kcal

    Grönkålssmoothie med äpple

    En riktig vitaminboost i smoothieform!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Lägg grönkål i en blender.
    • Skiva äpplet och selleri och lägg ner tillsammans med ananas.
    • Häll på vatten och havremjölk och mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk

    Onsdag lunch 395 Kcal

    Asiatiska köttbullar med red currygrönsaker

    Köttbullar på nytt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st vitkål
    • 1 st morot
    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 msk röd currypasta
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st salladslök

    Gör så här

    • Finhacka chilin, riv ingefäran och vitlök fint. Strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser till bullarna i en bunke. Forma till små bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme i ca: 5 minuter.
    • Strimla vitkål. Skala och riv morot. Skala och strimla lök och riv vitlöksklyftan.
    • Häll kokosmjölk i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära och röd currypasta. Låt koka upp och lägg ner vitkål, morot och lök. Låt koka upp någon minut och krydda med salt och peppar.
    • Lägg i köttbullarna och låt allt bli varmt.
    • Lägg upp på tallrikar. Strimla salladslök och lägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st salladslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st vitkål
    • 1 st morot
    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 msk röd currypasta
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 st salladslök

    Onsdag middag 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Torsdag middag 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja
  • Fredag frukost 113 Kcal

    Grönkålssmoothie med äpple

    En riktig vitaminboost i smoothieform!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Lägg grönkål i en blender.
    • Skiva äpplet och selleri och lägg ner tillsammans med ananas.
    • Häll på vatten och havremjölk och mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Fredag middag 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist
  • Lördag frukost 314 Kcal

    Yoghurt med mango

    En fruktig yoghurt skål - passar perfekt till en somrig frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skiva och hacka mango och lägg vid yoghurten.
    • Dela passionsfrukt och gröp ur kärnorna.
    • Toppa skålen med passionsfrukt och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Lördag lunch 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Lördag middag 517 Kcal

    Grillad kyckling med kantarellsås och varma grönsaker

    God grillad kyckling med mustig kantarellsås och snabbtillagade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g Andalusian Style frysta grönsaker
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    Kantarellsås
    • 2 dl kantareller
    • 2 tsk smör
    • 1 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl grädde
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
    • Lägg ut de frysta grönsakerna på en plåt och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda (0,5 tsk).
    • Blanda kycklingen med riven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda (0,5 tsk)  i en skål.
    • Stek kycklingen hastigt i lite olja någon minut per sida.
    • Lägg upp på en ugnsplåt och sätt in i ugnen.
    • Sätt in de frysta grönsakerna samtidigt.

     

    • Gör kantarellsåsen först genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner kantarellerna några minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och låt steka en stund.
    • Häll på grädde och tillsätt ketjap manis, timjan, salt och peppar.
    • Låt småkoka lite och späd med vatten om den blir för tjock.

     

    • Lägg upp kycklingen på ett fat och ringla lite av såsen över.
    • Dekorera med färsk timjan och servera med grönsakerna och kantarellsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g Andalusian Style frysta grönsaker
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    Kantarellsås
    • 2 dl kantareller
    • 2 tsk smör
    • 1 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl grädde
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Lördag dessert 429 Kcal

    Apelsincarpaccio med pistageskräm

    En enkel dessert med en fantastisk kombination av apelsin och pistagekräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekräm
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skiva tunt. Lägg upp på en tallrik.
    • Blanda ihop vaniljcrémen i en skål.
    • Fördela vaniljcrémen över apelsinskivorna.
    • Toppa med en klick pistagekräm.
    • Rosta pekannötterna i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över.
    • Strö över nötterna på apelsincarpaccion och dekorera med färsk mynta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekräm
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
  • Söndag frukost 199 Kcal

    Stekt ägg med bacon och champinjoner

    Klassiskt frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kvisttomat

    Gör så här

    • Skiva champinjoner. Hetta upp en stekpanna och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg upp på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen. Strö på salt och peppar. Dela tomaten och lägg bredvid äggen. Låt steka någon minut.
    • Servera äggen med stekt tomat, champinjoner och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kvisttomat

    Söndag lunch 326 Kcal

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    En varm och god ratatouille med kräftstjärtar och med smak av saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    Basrecept Ratatouille:

    • Skär lök, och paprika i bitar. Skala och skär morötter och selleri i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Strö på kryddor och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra i 10 minuter.

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar:

    • Värm ratatouillen och tillsätt saffran, kanel, och kokosmjölk .
    • Låt koka några minuter. Lägg ner kräftstjärtar.
    • Lägg spenat på ett fat och häll över ratatouillen.
    • Toppa med dillkvistar och servera

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 st dillkvistar

    Söndag middag 264 Kcal

    Stekt torsk med örtsmör

    Stek en torskfilé och blanda ihop en god örtsmör och servera tillsammans med rucola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor i någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar – ca 2-3 minuter.
    • Servera med rucola och örtsmör.

    Örtsmör:

    • Blanda smör med salt, torkade örter och lite vitlök.

     

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
  • 250 g nötfärs
  • 75 g rökt pancetta
  • 200 g kycklingfärs
  • 200 g varmrökt lax
  • 2 st ägg
  • 300 g högrev
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 skiva bacon
  • 130 g kräftstjärtar
  • 150 g torskfile
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 300 ml lätt kokosmjölk
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk linfrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 4 st torkade fikon
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 dl råris
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 1 msk sukrin melis
  • 2 msk pistagekräm
  • 12 st pekannötter
  • 2 tsk flytande honung
  • 400 g krossade tomater
Frukt/grönt
  • 13 st färska champinjoner
  • 0.25 st chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 2 st salladslök
  • 0.25 st vitkål
  • 4.25 st morot
  • 4 st gul lök
  • 0.75 st palsternacka
  • 75 g selleri
  • 7 cm purjolök
  • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 1.5 st äpple
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 100 g sockerärtor
  • 2 dl rödkål
  • 50 g grönkål
  • 1 st selleristjälk
  • 100 g ananas (fryst)
  • 5 dl blandsallad
  • 0.75 st paprika
  • 10 st pärltomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 5 st champinjoner
  • 0.5 st paprika valfri färg
  • 0.5 st mango
  • 1 st passionsfrukt
  • 2 dl kantareller
  • 2 st apelsin
  • 1 st kvisttomat
  • 0.5 st röd paprika
  • 150 g rotselleri
  • 3 dl babyspenat
  • 2 dl rucola
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 22 tsk smör
  • 3 dl havremjölk
  • 1.75 dl grädde
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
Kryddor/smaksättare
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk röd currypasta
  • 2.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 1.25 tsk kanel
  • 3 krm salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 2 msk basilika
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 msk persilja
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 st basilikakvist
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt
  • 1 st myntakvist
  • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • dillkvistar
  • 1 tsk torkade örter
Övrigt
  • 6 st rispapper
  • 2 msk rhode islandsås
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 st cornichongurkor
  • 300 g Andalusian Style frysta grönsaker

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!