Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Höst 2025

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 69.8 gram

Fett: 51.8 gram

Protein: 71.1 gram

Energi: 1033.9 kcal

  • Måndag frukost 200 Kcal

    Groddat fröbröd

    Ett riktigt gott fröbröd som kan serveras med färskost och grönsaker. Går utmärkt att förvara i frysen och sedan ta ut och rosta brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg bovetet i vatten under natten eller dagen, skölj ordentligt.
    • Blanda husk, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.
    • Häll över kokande vatten och blanda väl.
    • Låt svälla 10 minuter.
    • Tillsätt havremjöl, groddat bovete, bikarbonat, salt, yoghurt, sirap och kryddor i fröblandningen.
    • Blanda med elvisp ett par minuter så att allt blandas väl.
    • Hacka aprikoser och blanda ner i smeten tillsammans med pumpakärnor och nötter.
    • Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter).
    • Strö lite havremjöl över.
    • Låt vila övertäckt i cirka 30 minuter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    • Låt stå minst en halvtimme innan brödet stjälps ut.
    • Skiva upp och förvara i frysen.
    • Gott att ta upp och rosta.

     

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 gram ekologiskt bovete
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 2 dl kokande vatten
    • 2 dl havremjöl
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1.5 tsk salt
    • 1.5 dl havregurt
    • 0.5 dl mörk sirap
    • 3 gram anisfrön
    • 0.5 tsk fänkålsfrön
    • 1 krm kummin
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl rostade pumpakärnor
    • 1 dl rostade hasselnötter
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk havremjöl

    Måndag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt.
    • Finhacka chili.
    • Riv vitlöken fint.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Häll upp soppan i djupa skålar ,
    • Smula över fetaost och mandelspån.
    • Toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Måndag middag 262 Kcal

    Smashed broccoli med rökt lax

    Ett kul och gott sätt att tillreda broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i lättsaltat vatten tills dom är mjuka. Häll av i durkslag och spola kallt vatten.
    • Lägg broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje bukett med botten med ett glas. Riv parmesan och fördela osten på varje bukett. Salta och peppra.
    • Sätt in i ugn tills osten smält, ca 5 min. Strö på hackad dill och servera med rökt lax. Dekorera med citronklyfta och dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Tisdag lunch 262 Kcal

    Smashed broccoli med rökt lax

    Ett kul och gott sätt att tillreda broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i lättsaltat vatten tills dom är mjuka. Häll av i durkslag och spola kallt vatten.
    • Lägg broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje bukett med botten med ett glas. Riv parmesan och fördela osten på varje bukett. Salta och peppra.
    • Sätt in i ugn tills osten smält, ca 5 min. Strö på hackad dill och servera med rökt lax. Dekorera med citronklyfta och dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g rökt lax
    Dekoration
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök
  • Onsdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Onsdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt.
    • Finhacka chili.
    • Riv vitlöken fint.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Häll upp soppan i djupa skålar ,
    • Smula över fetaost och mandelspån.
    • Toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Onsdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Torsdag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Torsdag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Torsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico
      • Fredag frukost 302 Kcal

        Omelettrulle med rökt lax

        En god och mättande frukost!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 4 gram

        Fett: 21 gram

        Protein: 24 gram

        Energi: 302 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 2 st ägg
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk olivolja
        • 40 g rökt lax
        • 4 st cocktailtomat
        • 0.5 tsk gräslök

        Gör så här

        • Knäck äggen i en skål. Salta och peppra. Rör runt med en gaffel.
        • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek omeletten nån minut på var sida.
        • Lägg omeletten på ett fat. Lägg på rökt lax och rulla ihop.
        • Skär cocktailtomater i halvor.
        • Hacka gräslök och strö på omeletten.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 2 st ägg
        • 0 salt och svartpeppar
        • 1 tsk olivolja
        • 40 g rökt lax
        • 4 st cocktailtomat
        • 0.5 tsk gräslök

        Fredag lunch 200 Kcal

        Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

        Goda smakkombinationer till torsk!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 9 gram

        Protein: 27 gram

        Energi: 200 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 300 g torskrygg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 0.25 st squash
        • 1 tsk olivolja
        • 1 msk kapris
        • 1 msk basilika
        • 262.5 g cocktailtomater
        • 0.5 st rödlök
        • 1 st basilikakvist
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 msk balsamico

          Gör så här

          • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
          • Skär squash i skivor.
          • Skär tomaterna och lägg i en skål.
          • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
          • Salt och peppra.
          • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
          • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
          • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
          • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
          • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

          Ingredienser

          2 portioner

          • 300 g torskrygg
          • 0 salt och vitpeppar
          • 0.25 st squash
          • 1 tsk olivolja
          • 1 msk kapris
          • 1 msk basilika
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 0.5 st rödlök
          • 1 st basilikakvist
          • 1 tsk olivolja
          • 0.5 msk balsamico

            Fredag middag 744 Kcal

            Högrevsgryta med champinjoner

            Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 68 gram

            Fett: 38 gram

            Protein: 40 gram

            Energi: 744 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g högrev
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 6 st färska champinjoner
            • 1 tsk smör
            • 1 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 msk kalvfond
            • 0.75 dl grädde
            • 1 msk svartvinbärsgelé
            • 2 dl vatten
            • 0.5 st paprika valfri färg
            Tillbehör
            • 1 dl råris
            • 2 msk svartvinbärsgelé
            • 5 st cornichongurkor
            • 1 st basilikakvist

            Gör så här

            • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
            • Skala och strimla lök.
            • Skala och riv vitlök fint.
            • Skiva champinjonerna.
            • Strimla paprika.
            • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
            • Krydda med örtagårdskrydda.
            • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
            • Sänk värmen och sätt på ett lock.
            • Låt sjuda i 40 minuter.
            • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
            • Låt koka ihop 15 minuter.
            • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
            • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
            • Dekorera med färsk basilika.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g högrev
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 6 st färska champinjoner
            • 1 tsk smör
            • 1 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 msk kalvfond
            • 0.75 dl grädde
            • 1 msk svartvinbärsgelé
            • 2 dl vatten
            • 0.5 st paprika valfri färg
            Tillbehör
            • 1 dl råris
            • 2 msk svartvinbärsgelé
            • 5 st cornichongurkor
            • 1 st basilikakvist
          • Lördag frukost 517 Kcal

            Overnight oats med blåbär och banan

            Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 51 gram

            Fett: 22 gram

            Protein: 14 gram

            Energi: 517 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 st banan
            • 0.5 dl havregryn
            • 2 msk chiafrön
            • 0.75 dl mandelmjölk
            • 1 tsk vaniljpulver
            • 0.5 tsk kanel
            • 0.5 dl naturell yoghurt
            Topping
            • 2 msk valnötter
            • 1 tsk flytande honung
            • 1 dl blåbär

            Gör så här

            • Skala bananen och dela den på hälften.
            • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
            • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
            • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
            • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 st banan
            • 0.5 dl havregryn
            • 2 msk chiafrön
            • 0.75 dl mandelmjölk
            • 1 tsk vaniljpulver
            • 0.5 tsk kanel
            • 0.5 dl naturell yoghurt
            Topping
            • 2 msk valnötter
            • 1 tsk flytande honung
            • 1 dl blåbär

            Lördag lunch 744 Kcal

            Högrevsgryta med champinjoner

            Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 68 gram

            Fett: 38 gram

            Protein: 40 gram

            Energi: 744 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g högrev
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 6 st färska champinjoner
            • 1 tsk smör
            • 1 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 msk kalvfond
            • 0.75 dl grädde
            • 1 msk svartvinbärsgelé
            • 2 dl vatten
            • 0.5 st paprika valfri färg
            Tillbehör
            • 1 dl råris
            • 2 msk svartvinbärsgelé
            • 5 st cornichongurkor
            • 1 st basilikakvist

            Gör så här

            • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
            • Skala och strimla lök.
            • Skala och riv vitlök fint.
            • Skiva champinjonerna.
            • Strimla paprika.
            • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
            • Krydda med örtagårdskrydda.
            • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
            • Sänk värmen och sätt på ett lock.
            • Låt sjuda i 40 minuter.
            • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
            • Låt koka ihop 15 minuter.
            • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
            • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
            • Dekorera med färsk basilika.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g högrev
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 6 st färska champinjoner
            • 1 tsk smör
            • 1 tsk örtagårdskrydda
            • 0.5 msk kalvfond
            • 0.75 dl grädde
            • 1 msk svartvinbärsgelé
            • 2 dl vatten
            • 0.5 st paprika valfri färg
            Tillbehör
            • 1 dl råris
            • 2 msk svartvinbärsgelé
            • 5 st cornichongurkor
            • 1 st basilikakvist

            Lördag middag 554 Kcal

            Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

            Härlig kombination av lax, rödbetor och sälta från fetaosten!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 29 gram

            Fett: 35 gram

            Protein: 32 gram

            Energi: 554 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 250 g laxfilé
            • 75 g fetaost
            • 1 tsk honung
            • 1 msk rosmarin
            • 0 salt och svartpeppar
            • 2 msk torkade tranbär
            • 3 st rödbetor
            • 0.5 msk balsamico
            • 1 tsk olivolja
            • 1 msk rosmarin
            • 1 tsk torkade örter
            • 95 g gröna oliver
            • 2 dl rucola
            • 0.5 st rödlök
            • 2 st citronklyfta

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 200 grader.
            • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
            • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
            • Strö på rosmarin, salt och peppar.
            • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
            • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
            • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
            • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
            • Dekorera med citronklyftor.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 250 g laxfilé
            • 75 g fetaost
            • 1 tsk honung
            • 1 msk rosmarin
            • 0 salt och svartpeppar
            • 2 msk torkade tranbär
            • 3 st rödbetor
            • 0.5 msk balsamico
            • 1 tsk olivolja
            • 1 msk rosmarin
            • 1 tsk torkade örter
            • 95 g gröna oliver
            • 2 dl rucola
            • 0.5 st rödlök
            • 2 st citronklyfta
          • Söndag frukost 200 Kcal

            Groddat fröbröd

            Ett riktigt gott fröbröd som kan serveras med färskost och grönsaker. Går utmärkt att förvara i frysen och sedan ta ut och rosta brödet.

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 21 gram

            Fett: 10 gram

            Protein: 5 gram

            Energi: 200 kcal

            Ingredienser

            15 portioner

            • 200 gram ekologiskt bovete
            • 1 msk fiberhusk
            • 1 dl linfrön
            • 1 dl vita sesamfrön
            • 2 dl kokande vatten
            • 2 dl havremjöl
            • 2 tsk bikarbonat
            • 1.5 tsk salt
            • 1.5 dl havregurt
            • 0.5 dl mörk sirap
            • 3 gram anisfrön
            • 0.5 tsk fänkålsfrön
            • 1 krm kummin
            • 5 st torkade aprikoser
            • 1 dl rostade pumpakärnor
            • 1 dl rostade hasselnötter
            • 1 msk olivolja
            • 2 msk havremjöl

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 200 grader.
            • Lägg bovetet i vatten under natten eller dagen, skölj ordentligt.
            • Blanda husk, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.
            • Häll över kokande vatten och blanda väl.
            • Låt svälla 10 minuter.
            • Tillsätt havremjöl, groddat bovete, bikarbonat, salt, yoghurt, sirap och kryddor i fröblandningen.
            • Blanda med elvisp ett par minuter så att allt blandas väl.
            • Hacka aprikoser och blanda ner i smeten tillsammans med pumpakärnor och nötter.
            • Häll smeten i en oljad brödform (ca 2 liter).
            • Strö lite havremjöl över.
            • Låt vila övertäckt i cirka 30 minuter.
            • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
            • Låt stå minst en halvtimme innan brödet stjälps ut.
            • Skiva upp och förvara i frysen.
            • Gott att ta upp och rosta.

             

            Ingredienser

            15 portioner

            • 200 gram ekologiskt bovete
            • 1 msk fiberhusk
            • 1 dl linfrön
            • 1 dl vita sesamfrön
            • 2 dl kokande vatten
            • 2 dl havremjöl
            • 2 tsk bikarbonat
            • 1.5 tsk salt
            • 1.5 dl havregurt
            • 0.5 dl mörk sirap
            • 3 gram anisfrön
            • 0.5 tsk fänkålsfrön
            • 1 krm kummin
            • 5 st torkade aprikoser
            • 1 dl rostade pumpakärnor
            • 1 dl rostade hasselnötter
            • 1 msk olivolja
            • 2 msk havremjöl

            Söndag lunch 383 Kcal

            Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

            En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 15 gram

            Fett: 15 gram

            Protein: 47 gram

            Energi: 383 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            Innehåll
            • 700 g kycklingfilé
            • 3 tsk rapsolja
            • 200 g frysta wokgrönsaker
            • 1 st ägg
            • 0.25 st vitkål
            • 1 förp pad thaisås
            • 60 g jordnötter
            • 1 st lime
            • 1 st salladslök

            Gör så här

            • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
            • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
            • Lägg upp kycklingen på ett fat.
            • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
            • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
            • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
            • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
            • Häll på pad thaisåsen och blanda.
            • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
            • Skär limen i klyftor.
            • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

            Ingredienser

            4 portioner

            Innehåll
            • 700 g kycklingfilé
            • 3 tsk rapsolja
            • 200 g frysta wokgrönsaker
            • 1 st ägg
            • 0.25 st vitkål
            • 1 förp pad thaisås
            • 60 g jordnötter
            • 1 st lime
            • 1 st salladslök

            Söndag middag 270 Kcal

            Ratatouille med fetaost

            Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 35 gram

            Fett: 11 gram

            Protein: 12 gram

            Energi: 270 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 1 st rödlök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 tsk olivolja
            • 1 st squash
            • 2 st morot
            • 200 g champinjon
            • 200 g blomkålsbuketter
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0 tsk örtagårdskrydda
            • 200 g krossade tomater
            • 1 msk sweet chilisås
            • 100.5 g cocktailtomater
            Topping
            • 2 st basilikakvist
            • 30 g fetaost

            Gör så här

            • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
            • Skiva squash i mindre bitar.
            • Skala och slanta morötterna.
            • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
            • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
            • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
            • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
            • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 1 st rödlök
            • 1 klyfta vitlök
            • 1 tsk olivolja
            • 1 st squash
            • 2 st morot
            • 200 g champinjon
            • 200 g blomkålsbuketter
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0 tsk örtagårdskrydda
            • 200 g krossade tomater
            • 1 msk sweet chilisås
            • 100.5 g cocktailtomater
            Topping
            • 2 st basilikakvist
            • 30 g fetaost
          Övrigt
          • 400 gram ekologiskt bovete
          • 4 dl kokande vatten
          • 1 dl mörk sirap
          • 6 gram anisfrön
          • 2 krm kummin
          • 2 dl rostade pumpakärnor
          • 2 dl rostade hasselnötter
          • 6 st isbitar
          • 0.5 msk majonnäs
          • 1 dl Bär
          • 2 msk kapris
          • 6 msk svartvinbärsgelé
          • 10 st cornichongurkor
          • 95 g gröna oliver
          Torrvaror
          • 2 msk fiberhusk
          • 2 dl linfrön
          • 2 dl vita sesamfrön
          • 8 dl havremjöl
          • 4 tsk bikarbonat
          • 1 tsk fänkålsfrön
          • 10 st torkade aprikoser
          • 13 msk olivolja
          • 12 st torkade dadlar
          • 5 tsk flytande honung
          • 100 g mandelspån
          • 9 tsk rapsolja
          • 180 g jordnötter
          • 2 dl råris
          • 0.5 dl havregryn
          • 2 msk chiafrön
          • 2 msk valnötter
          • 1 tsk honung
          • 2 msk torkade tranbär
          • 200 g krossade tomater
          Kryddor/smaksättare
          • 3 tsk salt
          • 4 tsk lantbuljongpulver
          • 2 oregano
          • 2 msk färsk timjan
          • 2 msk dill
          • 4 st dillkvistar
          • 2.5 tsk örtagårdskrydda
          • 1 krm Srirachasås
          • 3 förp pad thaisås
          • 2 msk basilika
          • 6 st basilikakvist
          • 1.5 msk balsamico
          • 0.5 tsk gräslök
          • 1 msk kalvfond
          • 1 tsk vaniljpulver
          • 0.5 tsk kanel
          • 2 msk rosmarin
          • 1 tsk torkade örter
          • 1 msk sweet chilisås
          Mejeri
          • 3 dl havregurt
          • 305 g fetaost
          • 2 dl parmesan
          • 3.5 tsk smör
          • 1 skiva ost
          • 1 msk grekisk yoghurt
          • 2.5 msk grädde
          • 0.75 dl mandelmjölk
          • 0.5 dl naturell yoghurt
          Frukt/grönt
          • 12 st kvisttomat
          • 4 st gul lök
          • 10 st morot
          • 2 st röd chili
          • 8.5 klyfta vitlök
          • 400 g broccoli
          • 6 st citronklyfta
          • 3 st banan
          • 2 st apelsin
          • 2 st selleristjälk
          • 140 g bladspenat
          • 3 st salladsblad
          • 6 st cocktailtomat
          • 2 st paprikaringar
          • 600 g frysta wokgrönsaker
          • 0.75 st vitkål
          • 3 st lime
          • 3 st salladslök
          • 1.5 st squash
          • 625.5 g cocktailtomater
          • 2.5 st rödlök
          • 12 st färska champinjoner
          • 1 st paprika valfri färg
          • 1 dl blåbär
          • 3 st rödbetor
          • 2 dl rucola
          • 200 g champinjon
          • 200 g blomkålsbuketter
          Kött/fisk/fågel/ägg/vego
          • 340 g rökt lax
          • 150 g nötfärs
          • 1 skiva bacon
          • 2100 g kycklingfilé
          • 7 st ägg
          • 600 g torskrygg
          • 600 g högrev
          • 250 g laxfilé

          Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

          Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
          Välkommen!

          Om cookies

          Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

          En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.