Tillbaka till menyerna

800 kalorier

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 793 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 444 Kcal

      Stekt lax med spenatsås

    • Middag - 219 Kcal

      Blomkålsris med currygrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 225 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 219 Kcal

      Blomkålsris med currygrönsaker

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 373 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 752 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1149 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 287 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinksallad

    • Middag - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1101 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 287 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Middag - 482 Kcal

      Stekt kycklingfilé med rotfrukter och örtkesella

    • Mellanmål

    • Dessert - 105 Kcal

      Färska plommon med mascarponecréme

  • Söndag - 615 Kcal

    • Frukost - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Lunch - 482 Kcal

      Stekt kycklingfilé med rotfrukter och örtkesella

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.3 gram

Fett: 36.4 gram

Protein: 50.2 gram

Energi: 715.5 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 444 Kcal

    Stekt lax med spenatsås

    Lax och spenat är en god och berikande kombo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 150 g frusen spenat
    • 1 msk grädde
    • 0.3 dl mjölk
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca 6-7 minuter.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn lök.
    • Tillsätt spenat och låt tina i kastrullen.
    • Blanda ner grädde och mjölk.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen med spenatsåsen och lite citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 150 g frusen spenat
    • 1 msk grädde
    • 0.3 dl mjölk
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 219 Kcal

    Blomkålsris med currygrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk röd currypasta
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    Dekoration
    • 0.2 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Riv blomkålen till ett ris och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, salt och peppar.
    • Skala och hacka gul lök, fin hacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och alla grönsaker.
    • Strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Tillsätt krossade tomater, curry pasta, vatten och buljongtärning.
    • Låt puttra i 10 min.
    • Servera currygrönsakerna med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk röd currypasta
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    Dekoration
    • 0.2 dl färsk mynta
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 219 Kcal

    Blomkålsris med currygrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk röd currypasta
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    Dekoration
    • 0.2 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Riv blomkålen till ett ris och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, salt och peppar.
    • Skala och hacka gul lök, fin hacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och alla grönsaker.
    • Strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Tillsätt krossade tomater, curry pasta, vatten och buljongtärning.
    • Låt puttra i 10 min.
    • Servera currygrönsakerna med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk röd currypasta
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    Dekoration
    • 0.2 dl färsk mynta
  • Onsdag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Onsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Torsdag middag 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Picknick mat - hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika
  • Fredag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Fredag lunch 228 Kcal

    Skinksallad

    En liten skål med smått och gott i - fungerar som lunch eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Lägg broccoli och blomkål i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Lägg i en skål med sallad, skivat äpple och skinka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Fredag middag 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar
  • Lördag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Lördag middag 482 Kcal

    Stekt kycklingfilé med rotfrukter och örtkesella

    En god rätt som passar när man är många eller frys in och spara som matlåda till senare tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st citron
    Rotfrukter
    • 2 st morot
    • 2 tsk torkade örter
    • 2 tsk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 100 g rucola
    • 2 st rödbetor
    • 2 st palsternacka
    • 4 st morot
    • 1 tsk salt
    • 0.8 tsk svartpeppar
    Örtkesella
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 gram kesella
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C. Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt.
    • Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar.
    • Ugnsrosta i 20 minuter.
    • Under tiden gör du örtkesellan genom att skala och pressa vitlöken i en skål.
    • Tillsätt kesella, honung, hackade örter och pressa citronen över.
    • Blanda om och smaka av med salt och svartpeppar.
    • När det är ca 10 minuter kvar innan rotfrukterna är klara kan du hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och bryna kycklingfilén runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda och sänk värmen.
    • Låt eftersteka ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    • Pressa över lite citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st citron
    Rotfrukter
    • 2 st morot
    • 2 tsk torkade örter
    • 2 tsk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 100 g rucola
    • 2 st rödbetor
    • 2 st palsternacka
    • 4 st morot
    • 1 tsk salt
    • 0.8 tsk svartpeppar
    Örtkesella
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 gram kesella
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt

    Lördag dessert 105 Kcal

    Färska plommon med mascarponecréme

    En lättlagad plommon efterrätt som serveras med en mascarponecréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 105 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st plommon
    • 0.5 dl mascarponeost
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 tsk citronzest

    Gör så här

    • Skiva plommon och lägg på ett fat.
    • Blanda ihop mascarpone, vaniljpulver och sukrin i en skål.
    • Klicka på plommonen och riv lite citronzest över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st plommon
    • 0.5 dl mascarponeost
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 tsk citronzest
  • Söndag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Söndag lunch 482 Kcal

    Stekt kycklingfilé med rotfrukter och örtkesella

    En god rätt som passar när man är många eller frys in och spara som matlåda till senare tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st citron
    Rotfrukter
    • 2 st morot
    • 2 tsk torkade örter
    • 2 tsk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 100 g rucola
    • 2 st rödbetor
    • 2 st palsternacka
    • 4 st morot
    • 1 tsk salt
    • 0.8 tsk svartpeppar
    Örtkesella
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 gram kesella
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C. Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt.
    • Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar.
    • Ugnsrosta i 20 minuter.
    • Under tiden gör du örtkesellan genom att skala och pressa vitlöken i en skål.
    • Tillsätt kesella, honung, hackade örter och pressa citronen över.
    • Blanda om och smaka av med salt och svartpeppar.
    • När det är ca 10 minuter kvar innan rotfrukterna är klara kan du hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och bryna kycklingfilén runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda och sänk värmen.
    • Låt eftersteka ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    • Pressa över lite citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st citron
    Rotfrukter
    • 2 st morot
    • 2 tsk torkade örter
    • 2 tsk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 100 g rucola
    • 2 st rödbetor
    • 2 st palsternacka
    • 4 st morot
    • 1 tsk salt
    • 0.8 tsk svartpeppar
    Örtkesella
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 gram kesella
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 3.5 msk grädde
  • 0.3 dl mjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 500 g ricottaost
  • 0.5 dl riven mozzarella
  • 2.5 dl parmesan
  • 125 g mozarella
  • 1 msk smör
  • 1 burk skyr hallon & granatäpple
  • 2 msk gräddfil
  • 200 gram kesella
  • 0.5 dl mascarponeost
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 1.25 st gul lök
  • 1 st citronklyfta
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1.25 st citron
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 st squash
  • 300 g champinjon
  • 1 st röd paprika
  • basilika
  • 1 dl hallon
  • 4 st zucchini
  • 2 kruka krispsallad
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st rödlök
  • 8 st kvisttomat
  • 125 g rucola
  • 1 st banan
  • 51 dl broccoli
  • 90 g blomkålsbuketter
  • 1.4 st äpple
  • 50 g grönsallad
  • 3 st fänkål
  • 50 g machesallad
  • 8 st rädisor
  • 2 st salladsblad
  • 6 st morot
  • 2 st rödbetor
  • 2 st palsternacka
  • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 2 st plommon
  • 1 tsk citronzest
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 200 g parmaskinka
  • 4 st ägg
  • 100 g rökt skinka
  • 6 skivor skinka
  • 500 g lammfärs
  • 700 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 10.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 6 dl kaffe
  • 100 g pinjenötter
  • 2 tsk honung
  • 1 msk sukrin melis
Övrigt
  • 150 g frusen spenat
  • 2 dl Bär
  • 1 msk majonnäs
  • 20 g groddar
  • 3 st jordgubbe färsk
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.4 dl färsk mynta
  • 2 kruka färsk basilika
  • 0.4 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • oregano
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 2.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk rosmarin
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk torkade örter
  • 2 tsk salt
  • 1.8 tsk svartpeppar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!