Tillbaka till menyerna

5:2 metoden

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 617 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag

    • Mellanmål - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Dessert

  • Tisdag - 814 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Middag - 405 Kcal

      Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1330 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Middag - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 428 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag - 303 Kcal

      Stekt laxfilé med persikosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1118 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag - 685 Kcal

      Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 537 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.5 gram

Fett: 43.5 gram

Protein: 40.9 gram

Energi: 807.2 kcal

  • Måndag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Måndag mellanmål 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Tisdag middag 405 Kcal

    Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skiva minimajs och sockerärter på längden.
    • Skala och skiva moroten på längden.
    • Strimla salladslöken och paprikan.
    • Skär mangon i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och stek ingefära, vitlök, chili, sesamolja, minimajs, paprika och morötter i några minuter under omrörning.
    • Blanda ner ketjap manis, teriyakisås, limesaft, sjögräsnudlar, sockerärter och låt det bli varmt.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över salladslök/purjolök och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter.
    • Strö över salt och ringla lite honung över.
    • Toppa rätten med de rostade nötterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Onsdag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Onsdag lunch 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Onsdag middag 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 303 Kcal

    Stekt laxfilé med persikosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek laxfilén och fänkålen i ca 2-3 minuter per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg på skivad persika och strimlade sockerärtor.
    • Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden.
    • Ringla över olivolja och pressad citron.
    • Toppa med pumpa- och solrosfrön.

      ärtskott och några persikoskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 685 Kcal

    Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    En riktigt lyxmåltid som består av biffar med rostad sötpotatis och en krämig örtaioli till. Du kan även toppa biffen med en klick örtsmör om så önskas! Bjud över dina nära och kära i helgen och avnjut en trevlig middag tillsammans.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skiva sötpotatis och lägg på en plåt.
    • Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 2 biffar.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera biffarna med en klick örtsmör (ej nödvändigt), rostad sötpotatis och örtaioli samt lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Söndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Söndag lunch 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika
Frukt/grönt
  • 8 dl blandsallad
  • 165 g sockerärtor
  • 0.25 st rödlök
  • 0.2 st gurka
  • 7 st cocktailtomat
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st rött äpple
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st salladslök
  • 2 st morot
  • 100 g minimajs
  • 1 st purjolök
  • 5 st röd paprika
  • 0.5 st mango
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk limesaft
  • 0.5 st avokado
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 2 st gul lök
  • 4 styck tomat
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st persika
  • 25 g ärtskott
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st liten sötpotatis
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st squash
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 250 g fläskkarré
  • 40 g bacon
  • 200 g laxfilé
  • 550 g nötfärs
Mejeri
  • 6 msk crème fraiche
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 7 tsk smör
  • 0.2 dl riven ost
  • 75 g halloumi
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 3.5 msk grädde
  • 3 dl mjölk
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 3.5 kruka färsk koriander
  • 3 msk ketjap manis
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 0.5 msk gräslök
  • 3 tsk torkade örter
  • persilja
  • 1 msk lantbuljong
  • salt och citonpeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.25 kruka färsk basilika
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 35 g jordnötter
  • 2 tsk honung
  • 5.5 msk olivolja
  • 1 msk pumpakärnor
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 200 g krossade tomater
Övrigt
  • 4 st träspett
  • 2 msk majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 3 st soltorkad tomat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!