Tillbaka till menyerna

5:2

HÀr skapar du ett kostschema som bygger pÄ 5:2. Grunden Àr att du har tvÄ fastedagar/vecka nÀr du Àter markant fÀrre kalorier Àn övriga dagar. Detta gör att kroppens förbrÀnning kickar igÄng och du dÀrmed gÄr ner i vikt.

  • MĂ„ndag - 1521 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter och blĂ„bĂ€r

    • Lunch - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Tisdag - 201 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 195 Kcal

      Fruktig rÀksallad

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Onsdag - 1250 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Torsdag - 590 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med Àpple

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Fredag - 1192 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter och blĂ„bĂ€r

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med Àpple

    • Middag - 543 Kcal

      Asiatisk flÀskgryta

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Lördag - 1028 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 543 Kcal

      Asiatisk flÀskgryta

    • Middag - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratÀng

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Söndag - 632 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatÀpple

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratÀng

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

Genomsmittligt nÀringsvÀrde per dag

Kolhydrater: 61.5 gram

Fett: 35.7 gram

Protein: 61.4 gram

Energi: 916.4 kcal

  • MĂ„ndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter och blĂ„bĂ€r

    I detta recept ingĂ„r ett recept skapat av Ulrika, QuinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka pĂ„ QuinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter i hĂ€lsobanken. Totala receptet för QuinoamĂŒslin Ă€r 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Gör sÄ hÀr

    • HĂ€ll upp turkisk yoghurt i en skĂ„l.
    • Toppa med mĂŒsli och blĂ„bĂ€r

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    MĂ„ndag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan pÄ - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilĂ©
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 2 msk fĂ€rsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r laxfilĂ©n i kuber. Skala och hacka lök.
    • SkĂ€r squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lĂ€gg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. LĂ„t steka nĂ„gra minuter och krydda och blanda ner fĂ€rsk hackad basilika.
    • LĂ€gg rucolasallad pĂ„ ett fat och lĂ€gg pĂ„ laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilĂ©
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 2 msk fĂ€rsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    MĂ„ndag middag 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehÄll och smak som passar att Àta varm och kall i lunchlÄda!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner riven ingefĂ€ra, ketjap manis, sweet chilisĂ„s, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lĂ€ttsaltat vatten enligt anvisningen pĂ„ paketet.
    • HĂ€ll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerĂ€rtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skĂ€r mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. LĂ€gg ner kycklingen och lĂ„t steka nĂ„gra minuter.
    • LĂ€gg ner nudelsalladen och lĂ„t allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad fĂ€rsk koriander och grĂ€slök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör sÄ hÀr

    Kaffe eller te utan mjölk, berÀknat pÄ ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 195 Kcal

    Fruktig rÀksallad

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g rĂ€kor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk grĂ€slök
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Gör citroncrĂšmen genom att blanda ihop alla ingredienser, stĂ€ll kallt. AnvĂ€nd 1/4 av skalet frĂ„n en citron.
    • LĂ€gg sallad pĂ„ en tallrik.
    • HĂ€ll av lagen frĂ„n rĂ€korna.
    • SkĂ€r alla frukter i mindre bitar och lĂ€gg i en skĂ„l tillsammans med rĂ€korna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad grĂ€slök.
    • LĂ€gg rĂ€kblandningen pĂ„ salladen, toppa med granatĂ€pplekĂ€rnor och grĂ€slöksstrĂ„n.
    • Servera med citroncrĂšmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g rĂ€kor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk grĂ€slök
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    InnehÄll
    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 50 g böngroddar

    Gör sÄ hÀr

    • Vispa ihop Ă€gg, grĂ€dde, salt och peppar i en skĂ„l.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner nĂ„gra minuter. LĂ€gg Ă„t sidan.
    • HĂ€ll ner Ă€ggröran och vispa runt med en trĂ€gaffel.
    • Servera med granatĂ€pplekĂ€rnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    InnehÄll
    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 50 g böngroddar

    Onsdag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehÄll och smak som passar att Àta varm och kall i lunchlÄda!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner riven ingefĂ€ra, ketjap manis, sweet chilisĂ„s, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lĂ€ttsaltat vatten enligt anvisningen pĂ„ paketet.
    • HĂ€ll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerĂ€rtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skĂ€r mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. LĂ€gg ner kycklingen och lĂ„t steka nĂ„gra minuter.
    • LĂ€gg ner nudelsalladen och lĂ„t allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad fĂ€rsk koriander och grĂ€slök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör sÄ hÀr

    Kaffe eller te utan mjölk, berÀknat pÄ ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som gÄr utmÀrkt att frysa in!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kĂ„lrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilĂ©
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpurĂ©
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk fĂ€rsk timjan

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skĂ€r i tĂ€rningar.
    • SkĂ€r kycklingen i mindre bitar och strö pĂ„ salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lĂ€gg ner kyckling, lök och vitlök. TillsĂ€tt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • LĂ„t koka upp och sĂ€nk vĂ€rmen.
    • SĂ€tt pĂ„ ett lock och lĂ„ta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö pĂ„ lite fĂ€rsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kĂ„lrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilĂ©
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpurĂ©
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk fĂ€rsk timjan

    Torsdag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med Àpple

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st Ă€pple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    Tonfiskröra:

    • LĂ€gg tonfisken i en skĂ„l och hacka Ă€pplet och lite av moroten i smĂ„ bitar.
    • Blanda ner Ă€pple, morot, purjolök, grĂ€ddfil, majonnĂ€s och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av Ă€pplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran pĂ„ en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • LĂ€gg ner broccolin i en skĂ„l. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st Ă€pple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter och blĂ„bĂ€r

    I detta recept ingĂ„r ett recept skapat av Ulrika, QuinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka pĂ„ QuinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter i hĂ€lsobanken. Totala receptet för QuinoamĂŒslin Ă€r 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Gör sÄ hÀr

    • HĂ€ll upp turkisk yoghurt i en skĂ„l.
    • Toppa med mĂŒsli och blĂ„bĂ€r

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blĂ„bĂ€r

    Fredag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med Àpple

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st Ă€pple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    Tonfiskröra:

    • LĂ€gg tonfisken i en skĂ„l och hacka Ă€pplet och lite av moroten i smĂ„ bitar.
    • Blanda ner Ă€pple, morot, purjolök, grĂ€ddfil, majonnĂ€s och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av Ă€pplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran pĂ„ en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • LĂ€gg ner broccolin i en skĂ„l. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st Ă€pple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk grĂ€ddfil
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 543 Kcal

    Asiatisk flÀskgryta

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av flĂ€sk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisĂ„s
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk fĂ€rsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör sÄ hÀr

    • Strö pĂ„ salt och peppar pĂ„ köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt ingefĂ€ra, ketjap manis, soja och sweet chilisĂ„s. HĂ€ll pĂ„ vatten och lĂ„t sjuda 1 timme. SpĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med fĂ€rsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av flĂ€sk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisĂ„s
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk fĂ€rsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt Àr bÄde gott, enkelt och mÀttande!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg upp keso pĂ„ en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Lördag lunch 543 Kcal

    Asiatisk flÀskgryta

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av flĂ€sk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisĂ„s
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk fĂ€rsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör sÄ hÀr

    • Strö pĂ„ salt och peppar pĂ„ köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt ingefĂ€ra, ketjap manis, soja och sweet chilisĂ„s. HĂ€ll pĂ„ vatten och lĂ„t sjuda 1 timme. SpĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med fĂ€rsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av flĂ€sk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisĂ„s
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk fĂ€rsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratÀng

    I detta recept ingÄr ett recept skapat av Ulrika, RotfruktsgratÀng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka pÄ RotfruktsgratÀng med fetaost i hÀlsobanken.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbĂ€rstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. StĂ€ll kallt.
    • LĂ€gg torskryggsfilĂ©erna pĂ„ en ugnsplĂ„t och strö pĂ„ salt och peppar.
    • StĂ€ll in i ugnen samtidigt som gratĂ€ngen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lĂ€gg pĂ„ fisken. Servera med gratĂ€ng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbĂ€rstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatÀpple

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatĂ€pple
    • 1 dl hallon (fĂ€rska)

    Gör sÄ hÀr

    • HĂ€ll upp yoghurt i en skĂ„l.
    • Gröp ur kĂ€rnorna frĂ„n granatĂ€pplet och lĂ€gg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatĂ€pple
    • 1 dl hallon (fĂ€rska)

    Söndag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratÀng

    I detta recept ingÄr ett recept skapat av Ulrika, RotfruktsgratÀng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka pÄ RotfruktsgratÀng med fetaost i hÀlsobanken.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbĂ€rstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. StĂ€ll kallt.
    • LĂ€gg torskryggsfilĂ©erna pĂ„ en ugnsplĂ„t och strö pĂ„ salt och peppar.
    • StĂ€ll in i ugnen samtidigt som gratĂ€ngen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lĂ€gg pĂ„ fisken. Servera med gratĂ€ng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbĂ€rstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna pĂ„ mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och frĂ€s alltihop samt vitlök i nĂ„gra minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. LĂ„t puttra i 10 minuter.
    • LĂ€gg upp pĂ„ en tallrik eller lĂ€gg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola
Mejeri
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 4 msk crĂšme fraiche
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk grĂ€dde
  • 203 tsk smör
  • 4 msk grĂ€ddfil
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 1.5 dl naturell yoghurt
Övrigt
  • 1.5 dl quinoamĂŒsli med honungsrostade valnötter
  • 4 msk majonnĂ€s
Frukt/grönt
  • 2 dl blĂ„bĂ€r
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st röd paprika
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 153 g rucola
  • 6 tsk ingefĂ€ra
  • 200 g sockerĂ€rtor
  • 5 st morot
  • 11 st salladslök
  • 1 st mango
  • 1 st lime
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • jordgubbar
  • 1 st granatĂ€pple
  • citronskal
  • 8.75 st champinjoner
  • 50 g böngroddar
  • 4.5 st gul lök
  • 1 st palsternacka
  • 250 g kĂ„lrot
  • 1 st Ă€pple
  • 400 g broccoli
  • 1.5 st citron
  • 2 st solovitlök
  • 2 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
  • 1 st ananas
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 200 g körsbĂ€rstomater
  • 1 dl hallon (fĂ€rska)
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 200 g blomkĂ„lsbuketter
Kött/fisk/fÄgel/Àgg/vego
  • 250 g laxfilĂ©
  • 800 g kycklingfilĂ©
  • 50 g rĂ€kor
  • 2 st Ă€gg
  • 40 g bacon
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 2000 g grytbitar av flĂ€sk
  • 1200 g torskrygg
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g risnudlar
  • 6 dl kaffe
  • 5 st katrinplommon
  • 200 ml krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksÀttare
  • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
  • 3 msk fĂ€rsk basilika
  • 8 msk sweet chilisĂ„s
  • 12 msk ketjap manis
  • 14 tsk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 6 msk koriander
  • 2.5 msk grĂ€slök
  • 2 tsk srirachasĂ„s
  • 2.2 kruka fĂ€rsk koriander
  • 0.75 msk malen curry
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpurĂ©
  • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
  • 1 msk fĂ€rsk timjan
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 5 tsk japansk soja
  • 3 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter

Prenumerera pÄ mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress hÀr bredvid sÄ fÄr du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hÀlsosam livsstil.
VĂ€lkommen!