Härom kvällen sändes en repris från TV4 förra året som handlar om Viktminskning och Dieter och programledare var Dr. Mikael. Jag var inbjuden att prata kort om periodisk fasta och 5:2 dieten tillsammans med förespråkare för LCHF och Viktväktarna.

Jag måste säga att Dr. Mikael är oerhört förvirrad och pratar om allt och inget som ger en otydlig bild HUR man ska äta och HUR man ska träna samt HUR man ska göra för att gå ner i vikt. Han förmedlar att ALLT är ok med måtta. Detta budskap funkar inte!!!

Jag har jobbat som kostrådgivare i över 10 år och min erfarenhet för att lyckas med en viktminskning och en livsstilsförändring är:

  1. Tydlig menyplan som bara är att följa! Det ska inte vara några tveksamheter och det ska vara exakt mängder och inga möjligheter att ta “lite ditt och lite datt”.
  2. Lättlagade recept som max tar 20 minuter att laga. Viktigast av allt ska maten smaka bra och mätta ordentligt. Lågkolhydratkost med mycket protein och fett mättar bra och är därför en fördel att välja före en kolhydratsfylld diet som te x Viktväktarna.
  3. Kombinera lågkolhydratskost med periodisk fasta och 5:2 dieten. I alla mina Kickstartsprogram har jag dessa inslag och det innebär att vissa dagar skippar du frukost och andra äter du 3 måltider. Att äta olika kalorier varje dag är ett effektivt sätt att gå ner i vikt på.
  4. Ta ett styrelsemöte med dig själv och bestäm dig vad du vill ha för mål! Sätt ut ett mål för 1 månad framåt, ett andra mål för 3 månader framåt. Det räcker. Skriv ner en lista vad det skulle betyda för dig om du klarade det första målet och sätt upp detta synligt på toaletten eller på kylskåpet eller på insidan av garderoben så att du ser ditt mål varje dag.
  5. Prioritera dig själv och bestäm dig för att lägga mer tid på att planera dina måltider, att handla och att planera så att du kommer ut på en promenad varje dag eller varannan dag.
  6. Ta hjälp av någon kompis, kollega, släkting eller anmäl dig till någon av mina onlinekurser och gör din hälsoförändring tillsammans med andra. Jag coachar dig varje dag under de veckor du vill gå en kurs och du får menyplaner, recept och dokument att jobba med under dessa veckor. Då kommer du att lyckas!

Gå in på www.ulrikaskickstart.se och välj en kurs som passar dig. Är du helt ny så rekommenderar jag att gå Ulrikas Kickstart Steg 1 annars är mina favoritkurser Cleansing med Ulrika och Malin samt Ulrikas Xtreme Kickstart som ger oerhört snabba resultat.

Hoppas att jag får möjlighet att coacha och hjälpa dig gå ner i vikt och bli hälsosammare under 2018 – hälsningar Ulrika