Jag har kommit fram till att det är skönt att ha en unnardag i veckan. Det har jag adrig haft regelbundet utan många gånger när jag har ätit något som inte tillhör min hälsosamma kosplan så har jag fått dåligt samvete.

Numer, när jag följer 5:2 dieten så känner jag mig väldigt mycket mer friare och har ofta lördag som en dag när jag äter precis vad jag vill 🙂 Jag menar inte att du ska vältra dig i sötsaker då men du kan med gott samvete köpa en godispåse, äta chips eller njuta av en god choklad. Det är just detta – att njuta av onyttigheter utan att få dåligt samvete. Det är en konst som få överviktiga människor besitter. Många får egentligen dåligt samvete när man öppnar kexchokladen eller tar den första tuggan på bakelsen. Man vet att man inte borde men man kan inte låta bli! Hjärnan spelar en spratt.

Om du nu FÅR äta dessa sötsaker en dag i veckan så infinner sig en helt annan känsla och det är den vi vill åt. Nämligen äta en bakelse och njuta av den och känna att det känns bra här och nu.

Jag tror att detta är en av anledningarna till att 5:2 dieten fungerar 365 dagar och den är lätt att följa då det inte är så mycket förbud.

I går hade jag träff med alla mina tjejkompisar på dagen och vi grillade hamburgare och åt med coleslaw, sallad och bröd (jag valde att äta min hamburgare med sallad dock). Vi drack rosévin och hade tacochips på bordet (jag åt säkert två nävar med gott samvete..) Till efterrätt hade Åsa, min kompis bakat den godaste äppelpajen och jag njöt av varje tugga (dock en lagom stor bit med vaniljsås). På kväll åt min man jag jag kräftor och barnen gjorde hemmagjord pizza. Förr hade jag aldrig smakat på pizzan men i går åt jag en slice och njöt av den.

 

Jag är väldigt måttlig med mängder och för mig är det en befrielse att inte ha så många no, no längre. Hur är det för er andra som följer 5:2 dieten?

I dag, söndag har jag min fastedag och jag njuter av det också! Om ni vill chatta med mig i dag så gör jag det med Expressen kl. 17.

Trevlig söndag! Hälsningar Ulrika