I helgen gjorde jag en god “Moussaka” med högrevsfärs och det passar dig som vill äta enligt LCHF – ganska mycket kalorier men väldigt få kolhydrater! Jag kryddar med kanel och muskot och använder aubergine som “plattor” i moussakan. En succé!

Här får du receptet! Det går att dubblera vilket jag rekommenderar för det är en perfekt rätt att frysa in och använda som matlåda.

Vill du använda lammfärs blir det utsökt också och gag kan tänka mig att man kan använda kycklingfärs i denna rätt om man vill undvika rött kött.

NJUT AV ETT GOTT RECEPT!

 

 

 

 

 

LCHF Moussaka– 2 portioner

1 aubergine

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk olivolja

300 g nötfärs

Salt och svartpeppar

1 krm torkad oregano

½ tsk malen kanel

1 krm malen muskot

2 msk tomatpuré

200 g krossade tomater

1 dl rödvin

2 msk hackad färsk persilja

1 dl riven parmesanost

Sås:

1 dl créme fraiche

1 äggula

100 g riven ost

Salt och svartpeppar

Tillbehör: grönsallad

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva aubergine på längden och lägg på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Skala ochfinhacka lök och riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och färs. Tillsätt kryddor, tomatpuré, krossade tomater och rödvin. Strö på persilja och låt puttra i 10 minuter. Gör såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål. Lägg hälften av aubergineskivorna  i botten på en ugnsfast form. Häll köttfärssåsen över auberginen och häll på såsen. Lägg ett lager aubergineskivor över och strö på riven parmesan och lite torkad oregano. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Strö på färska oreganoblad. Servera med en grönsallad och kanske färska tomater.