Den 24 juni var jag på TV4 Nyhetsmorgon. Jag vet inte om någon av er såg detta inslag, annars går det att se här!

Den  här gången var jag faktiskt lite nervös. Jag hade nämligen blivit ombedd att göra något som jag tycker är ganska svårt, glass. Att göra glass hemma är inte speciellt knepigt men att göra det i direktsändning är lite utmanande. Här gäller det verkligen att ha förberett sig noga och att ha alla moment klara för de olika klippen, Nyhetsmorgon är ju inte så långt att glassen hinner frysa under mina inslag utan dagarna innan hade jag handlat hem och gjort glassen så att jag enkelt kunde ta fram och visa alla tittare de olika momenten.

Redaktörerna på Nyhetsmorgon ville gärna att jag skulle visa några olika varianter av glass och gärna något som var av det nyttigare slaget. Redan veckor innan började jag experimentera i köket och tillslut valde jag ut de tre varianter som jag valde att visa upp i rutan. Det blev en mangoglass gjord på banan, mango och yoghurt, en äpple och kanelvariant med grädde eller vaniljkesella. Jag hade två inslag i rutan och det första som var fyra minuter försvann på en sekund, jag stod och stekte äpplen när jag förstod på programledaren att det var dags att öka tempot, då blev jag lite svettig. Tur att jag hade fått lite smink innan så det inte syntes. I det andra inslaget hade jag fått lite bättre tidsuppfattning och det flöt på väldigt bra.

Glassarna blev väldigt goda och jag kan verkligen rekommendera att ni provar de hemma nu under sommaren som ju ser ut att bli fortsatt varm och skön. Prova gärna och blanda i era egna favoritfrukter för att göra egna smaksättningar. Den enklaste är mangoglassen och den går att variera med frusna bär med samma recept! Se vad som växer i trädgården eller vad som är billigt i mataffären nu när det är skördetid för många goda bär här i Sverige.