Enkla goda bananplättar som Era barn kommer att älska!
Bananplättar med blodapelsin och hallon – 12 st
2 bananer
4 ägg
1 msk smör
Topping: 1⁄2 burk créme fraiche eller vaniljkesella, 1 -2 blodapelsiner, 1 dl hallon
Knäck 4 ägg i en stor bunke och vispa upp dem. Skala bananer och mosa dem med en gaffel. Hetta upp en stekpanna med smör på medlevärme. Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida. Servera med créme fraiche eller vaniljkesella och färsk frukt eller bär.
Vet du hur du filéar en apelsin?
Jo, du tar en vass kniv och skär bort ändarna på apelsinen. Ställ apelsinen på skärbrädan och skär bort skalet och även den vita hinnan. Lägg sedan apelsinen i handen och skär ut små, fina filéer!
Apelsiner innehåller massor med C-vitaminer och är bra för immunförsvaret den här tiden på året! Välj gärna ekologiska apelsiner och prova också blodapelsin, grapefrukt och min favvocitrusfrukt – POMELO!