I juni och även juli firar vi högtider och samlar vänner och ska äta gott! Även om du inte är så van i köket och den första tanken är att beställa din buffé så kan du våga att prova göra en egen utan att det blir för stor utmaning! Jag har gjort massor med tillställningar och jag har lärt mig att en buffé ska:

  1. kunna förberedas dagen innan
  2. smakrik och färgstark med hälsosamma inslag
  3. det enkla är oftast godast

Här kommer 3 buffétips som kommer att bli succé och tar inte lång tid att fixa:

Roliga och matiga sallader är perfekt att förbereda dagen före och smakar mer när dessa får står ett dygn. Detta är också bra om man vill ta vegetariskt och ett fint alternativ. Jag köper ofta Ajvar relish och använder till bulgursalladen och även grekisk yoghurt är gott till. Att göra en egen chilimajonnäs passar till alla sallader och andra proteinalternativ!

Till dessa sallader kan du t ex köpa frysta kycklingspett och bara värma i ugnen innan du ställer fram buffén. Du kan köpa varmrökt lax och lägga upp på ett fat med citronklyftor och dill. Du kan köpa handskalade räkor och blanda ner lime, koriander, färsk röd chili och lite olivolja. Även skivad god rostbiff är trevligt att lägga upp på ett fat och hälla lite av den söta sojan Ketjap manis över och mycket hackad gräslök över.

Med dessa tips kan du ägna 2 timmar dagen innan och göra sallader och sås och sedan duka upp med färdigköpta proteinalterniv, kanske några goda ostar med skivat päron, paprika och lite rostade valnötter.

Vips har du en hälsosam, god och färgstark buffé som du fixar på några timmar – svårare än så är det inte!

Trevlig tillställning och njut av studenternas tider och alla sommarkvällar som vi har framför oss – hälsningar Ulrika