Nu när det är sommar så brukar jag göra många sallader med olika grönsaker och blanda in bär och frukt i. Jag gillar att blanda i hop en matig sallad och toppa med räkor, lade, tonfisk eller halloumi eller fetaost. Så fräscht och så gott!

Här kommer ett recept på en god räksallad med mango! Glad sommar!

Räksallad – 2 portioner (473 kcal per portion)

15 g babyspenat

15 g grönsallad

1 avokado

2 kokta ägg

6 cocktailtomater

2 dl handskalade räkor

½ mango

125 g grön sparris

1 dl frysta sojabönor

2 msk mandelspån

Lite hackad gräslök

Dressing med chili

2 msk majonnäs

2 msk gräddfil

1 tsk stark chilisås

1 msk hackad färsk dill

Salt och svartpeppar

Gör först dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Lägg spenatblad och sallad på två tallrikar eller i matlådor. Dela avokado, ägg och tomater. Fördela på tallrikarna. Skär mango i mindre bitar och lägg på salladen. Fördela räkor över. Skär sparris i mindre bitar och koka några minuter i lättsaltat vatten tillsammans med de frysta sojabönorna. Häll av vattnet och lägg på salladen. Toppa med rostade mandelspån och gräslök. Servera med dressingen.