Sill i all ära och det hör verkligen till på midsommarbordet! Jag brukar köpa 5 -minuters sill och lägga in sillar med olika smaker. Men, jag brukar också göra en favorittårta med skaldjur som är populär! Här bjuder jag på en skaldjurspaj som är ljuvlig – Trevlig midsommar!! Hälsningar Ulrika

Skaldjurspaj – 8 portioner (573 kcal per portion)

Botten

175 g kavring

½ dl solrosfrön

½ dl pumpafrön

100 g smör, smält

Fyllning

4 gelatinblad

500 g räkor, skalade

300 g kräftstjärtar i lag

5 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

1 burk stenbitsrom, ca 80 g

½ dl finhackad dill

1 msk citronsaft

salt och svartpeppar

Garnering

ca 300 g skalade räkor och kräftstjärtar

1 burk stenbitsrom eller löjrom

dillvippor

Mixa kavring, solrosfrön och pumpafrön i en matberedare och tillsätt det smälta smöret. Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform, 22–24 cm i diameter, med smorda kanter. Tryck ut brödsmulorna i formen. Ställ den kallt i ca 15 min. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Grovhacka räkorna och kräftstjärtarna. Vispa crème fraichen och blanda ner gräddfil, räkor, kräftstjärtar, dill, rom och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme med ½ msk vatten. Rör ner gelatinet i en fin stråle i skaldjursblandningen. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck formen och ställ cheesecaken kallt i minst 5 tim. Garnera med räkor, kräftstjärtar, rom och dillvippor.