I morgon är det påskafton och självklart måste man ju göra sill! Om du använder 5-minuter sill så tar det bara 5 minuter att skapa några goda sillar med olika smaksättningar. Här är mina favoriter!

Tre sorters krämiga sillar (3 port/sort)

Senapssill

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk dill

½ dl majonnäs

2 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

 

Örtsill

1 paket ”5 minuter sill”

1 finhackad rödlök

Skal av 1 citron

1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika,
persilja, gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Pepparrotssill

1 paket ”5 minuter sill”

½ dl finriven färsk pepparot

2 msk kapris

½ dl hackad gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar. Blanda ner ingredienserna till senapssilen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.