I morgon är det påskafton och självklart måste man ju göra sill! Om du använder 5-minuter sill så tar det bara 5 minuter att skapa några goda sillar med olika smaksättningar. Här är mina favoriter!
Tre sorters krämiga sillar (3 port/sort)
Senapssill
1 paket ”5 minuter sill”
1 msk grovkorning senap
1 msk dijonsenap
½ strimlad purjolök
2 msk hackad färsk dill
½ dl majonnäs
2 msk gräddfil
Salt och svartpeppar
Örtsill
1 paket ”5 minuter sill”
1 finhackad rödlök
Skal av 1 citron
1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika,
persilja, gräslök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Pepparrotssill
1 paket ”5 minuter sill”
½ dl finriven färsk pepparot
2 msk kapris
½ dl hackad gräslök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar. Blanda ner ingredienserna till senapssilen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.